Asiu, dziękuję.
Czerwień jakoś na O mało była akceptowana... Burgundy, maliny, fuksja - tak. Czerwony ... ostatnio coraz więcej osób przyznaje się, ze lubi
Jak wybierałam cebulki tulipanów ostatnio, tłumaczyłam sobie: weź różowe, różowe, różowe !!!
I wzięłam takie
Jolu, teraz kosi się znacznie lepiej,choć jeszcze przed domem zastanawiam się, nie pasuje mi ... Wczoraj Zbyszek przyjechał po pracy, więc skosił mi trawnik i tak patrzyłam, jak trzeba z dużą kosiarka lawirować na małym kawałku i wykręcić się jest ciężko. Koniecznie zimą muszę pomyśleć o podkaszarce. Na dodatek w tym jednym miejscu chodnik wyszedł wyżej, niż trawnik ...
Nizbyt wyraźnie widać plany.
Bardziej z opisu sobie przypominam co i jak.
Przy takiej długości ja bym wybrała opcję z grabami w gromadkach, właśnie po to, żeby cieły optycznie tę rabatę, a nie podkreslać długości.
a dasz radę narysować te rabatę jako rzut z góry- kółkami rośliny?
Chyba że nie potrzebujesz dyskusji nad układem, bardziej wyboru która opcja lepsza
Aniu, miejsce na ciurkadełko przygotowane, ale chyba na zimę nie ma sensu, bo pomki chyba na mróz nie chcę zostawiać. Zbyszek nie ma czasu mi kabla podłączyć, a robić na dwa miesiące teraz chyba nie bardzo jest sens. Zasypywać żwirkiem, potem usuwać ...
Na dodatek za chwilę cieśle wchodzą na ten teren i nie wiem, czy mi czegoś nie poniszczą skacząc między rabatami i dachem ...
Wszystko wiec czeka na dobry moment...
To ten kamyk mam przewiercony ... Ten do samochodu dał się zapakować, duży by nie miał szans
Renia, wiesz jak to jest wyjazdy wakacyjne, później nadrabianie nieobecności, ogród w tym czasie sam sobie radzi, nawet kwiaty w donicach jakoś się uchowały.
Mirelko, to są te najzwyklejsze. Podzieliłam z jednej kępki od sąsiadki. Trochę mam z powtykanych gałązek. Najbardziej je lubię, nie kapryszą, znoszą wszystko (czyt. moje piaski).
3 sierpnia były zielone, a Vanilki białe:
Inna odmiana już kwitła
4 września mam fotkę, jak są przebarwione na jasny róż, a Vanilki różowe:
11 września kolor bardziej intensywny:
Rozchodniki kwitną w zależności od gatunku i miejsca w ogrodzie. te same w różnych miejscach mogą się inaczej wybarwiać. Na słońcu szybciej,w półcieniu później
Mirelko, nie obcinaj ich na zimę, one się ładnie zasuszą po mrozach, a widok mrozu na kwiatostanach zimą jest cudowny. Wiosną z ziemi zaczną wychodzić młode kapustki, to wtedy zetniesz suche badylki. Mróz nie wejdzie w roślinkę.
Hej Gosia! Rozglądałam się za białymi, ale te mi się naprawdę spodobały Zobaczymy jak się będą siały, oby dobrze, bo tego koloru nigdzie nie widziałam, a przeuroczy jest. Jakie planujesz u siebie?
Wczorajsze słonko dla Was. Toszka, ten zielony busz po prawej to hakone posadzona za Twoją radą w tym sezonie. Nieprawdopodobna jest, będę chyba dosadzała poletko po lewej stronie od różowych jeżówek.
Powiem wam jak zrobić żeby wysokie marcinki były niskie -- na wiosnę jak podrosną na 15-20 cm ścinamy samą górę o 5-6 cm i tą metodą ponoć --piszę ponoć bo nie sprawdziłam jeszcze --będą niższe.Patent do wykorzystania na wiosnę .A może już ktoś tak zrobił ----napiszcie Pozdrawiam
Czytałam kilka razy, bo chciałam ze zrozumieniem i z wyobraźnią i o ile zrozumienie pojęć przyszło, to wyobraźni nie styknęło by ogarnąć cały Twój teren. Jak Ty to wszystko Dziewczyno ogarniasz planem zagospodarowania? Szkoda, że nawet nie mogę Ci pomóc, bo się nie znam i tylko przychodzę czasem Ci na wątku pośmiecić.
Piękny motyl.. Nigdy na żywo takiego nie widziałam. U mnie tylko te france białe, bo kapustę żrą się pałętają i brązowe (te uwielbiam).
Pozdrawiam.