troche recznie wyskubalam, ale jeszcze tym odkurzaczem zrobie. Buksy czyscilam a szkoda mi bylo domowego wiec do lisci przerobilam starą rurę z wąską końcówką dolepilam i ciągnie jak talala
Może przesadzam z tymi cisami ale strasznie mi na nich zależy
Jeden najgorzej wygląda, trzy tak średnio i jeden na moje oko całkiem ładnie.
Codziennie deszcz humor "pod psem" chyba nas już kompletnie zaleje u mnie róże nie wszystkie dostaly plamistość na szczęście, wiosna trzeba będzie opryskać ziemię wokół krzewów róża Sommersonne która się niczego nie boi zdjęcie sprzed 2 dni
A u mnie w ogrodzie wyrasta jakieś trawopodobne coś.. rośnie między roślinami i ciężko to wyrwać. Nie tworzy jakiś większych kęp tylko ta cała grupa widoczna na zdjęciu to tak jakby roślina obok rośliny.. Widać zresztą po obu stronach od tej dużej części, że wyrastają kolejne małe. Nie działa na to środek selektywny: Fusilade... co to może być? Proszę o pomoc
No widzisz jak to forum przydatne.I nazwy wielu rośli sobie identyfikujemy.
Ja tez
Ponoc ona z czasem się mocno rozrasta
Silwer Dolar- różowieje dlatego,że rośnie na pełnym słońcu???
Oczywiście zdjęcia i opis dołączę - pierwsza informacja że ziemia u mnie hmmm piaszczysta no i mam dwie skarpy na jednej wymienialiśmy ziemię tzn mieszaliśmy z piachem czarnoziem-taki gliniasty....kompletnie sie nie znam stanowisko słoneczne. Skarpa ma kształt litery L Część obsadzeń na tej skarpie zrobiona, skarpa podzielona gazonami... na górze przy siatce tuje szmaragd, potem na szczycie skarpy trzmielina, gazony -na razie goszczą w nich kwiatki-dzwoneczki i fiołki i kilka gazonów pustych( sadziłam w nich to co dostałam)
Pod gazonami cyprysik groszkowy i jałowiec płożący blue forest, znowu rząd gazonów i w nich kostrzewa sina, potem misz masz -czyli wszystko i nic -to co uszczknełam z działki mamy i dawnej blokowej sąsiadki ...plus trawy( żółte ale nie wiem co to za jedne...)na samym dole w gazonach lawenda
porobię zdjęcia i założę wątek- będzie najłatwiej. Wstawię 1 zdjęcie resztę w wątku który założę. Zdjęcie w czasie prac nie ma na nim wszystkich roslin...
Oj mi tak zjadło wszystkie foty z zeszłego roku, cały sierpień, wrzesień i kawał października W tym roku też jedna karta padła, ale tam na szczęście dużo nie było..
Wnusio u Ciebie maja gdzie szaleć, a i babcia profesjonalna
Super, że sałatkę kartoflaną robicie
A film to już starocie.. było minęło.. są ładniejsze ogrody. Z drugiej strony pokazują też dużo gorsze.. zapraszam na żywo ciągle i nieustannie.. ale zamawiam sałatkę
Fotek wnusiów nigdy dość... szkoda, że tak szybko rosną i już starsze nie są takie słodkie
Kasiu, ona jest pomarańczowa, zakwita najwcześniejsze z jeżówek.. i jak przekwita to jest już taka brudno żółta.. to Marmalade, normalnie ma taki kolor.
cześć Ola
miło ze ktoś tak myśli o moim ogrodzie
napewno przez to że jestem na forum wciąz mi mało i wydaje mi się że wszyscy inni mają ładniej ale staram się luzować i nie przejmować tak bardzo
do 40-stki będzie busz
lecę do Ciebie sie zapoznać
dla Ciebie moje najpiekniej pachnące Munsead Wood
Własnie miałam pytać czy na poziomie gruntu zbiornik Jeśli tak to wydaje mi się, że będzie to bardzo proste do zrealizowania, bo krawędź korytka może być chodniczkiem. Kwestia tylko szerokości. tu jest bardzo szeroko, ale można węziej taki efekt zrobić
Wydaje mi się, że wprowadzenie elementów betonowych-traktu od zakrętu do lustra niepotrzebnie...nie wiem jak to ująć...hmm...no wiesz, zagęści przestrzeń i zabierze trawnikowi efekt dywanu. takie rozwiązanie tylko ładnie wygląda, w użytkowaniu jest gorzej. Takie ścieżki fajnie wyglądają na większych przestrzeniach, a na małych już niestety wprowadzają bałagan wizualny. No chyba, że do głowy (nie daj boże) wpadnie ci zakaflowanie całej wolnej przestrzeni i zostawienie tylko rabat... tak chyba nie chesz?