Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 19:06, 20 wrz 2016

olga80 napisał(a)
Ewa pięknie hortkowo u Ciebie
Blachodachówka na domku będzie się super prezentować

No właśnie. Przy tych hortensjach to trzeba regularnie podlewać ogród, bo jak nie, to od razu zwieszają listki.
Ewa777 19:12, 20 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Ewuniu, tak mnie dawno u Ciebie nie było, a tu takie zmiany. Domek będzie cudownie się prezentował w nowej "czapce", a na dodatek brawa dla eMusia. Zdolniacha Ogród zachwyca

Dopytam o ambrowce, kupowaliście je chyba w tym roku? Jak z przyrostami bo w opisach znalazłam, że bardzo wolno przyrasta. Jak w rzeczywistości
Macham

Asiu, czytałam, że też nie będzie Cię w Wojsławicach Liczyłam, ze się spotkamy

Ambrowce kupiłam w kwietniu i wyglądały tak:

Jak wyglądają teraz, to widziałaś. Przyrosty rzeczywiście niewielkie (max 5 cm), ale jak puściły liście, to wyglądają całkiem przyzwoicie
AsiaK_Z 21:15, 20 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)

Asiu, czytałam, że też nie będzie Cię w Wojsławicach Liczyłam, ze się spotkamy

Ambrowce kupiłam w kwietniu i wyglądały tak:

Jak wyglądają teraz, to widziałaś. Przyrosty rzeczywiście niewielkie (max 5 cm), ale jak puściły liście, to wyglądają całkiem przyzwoicie

No nie będzie mnie
5cm to w sumie nie tak mało, chyba się skuszę
lojalna_ 22:01, 20 wrz 2016

Buzka na dobranoc ☺
gierczusia 18:44, 22 wrz 2016

Ooo ranyyy ale piękny ten dach dla EMusia wiieeelkie brawo naprawdę skąd On potrafi dachy kłaść , tego nie wiem ale grunt ,że wnet będzie gotowe
Tak czytam ,że Asia nie bedzie i to już wiedziałam..ale myślałam ,że Bogdzia tak...a tu..hmmm smutno mi...
Przynajmniej Ty będziesz zresztą ciekawa jestem tego ogrodu no i...ktoś mi zaproponował podwózkę
Ewa777 19:45, 22 wrz 2016

gierczusia napisał(a)
Ooo ranyyy ale piękny ten dach dla EMusia wiieeelkie brawo naprawdę skąd On potrafi dachy kłaść , tego nie wiem ale grunt ,że wnet będzie gotowe
Tak czytam ,że Asia nie bedzie i to już wiedziałam..ale myślałam ,że Bogdzia tak...a tu..hmmm smutno mi...
Przynajmniej Ty będziesz zresztą ciekawa jestem tego ogrodu no i...ktoś mi zaproponował podwózkę

Dla Ciebie będę miała coś specjalnego Więc jakbyśmy się nie zobaczyły od razu, to szukaj mnie

Szkoda, że nie wszyscy mogą przyjechać Ale i tak sporo nas chyba się zbierze
Gardener27 20:27, 22 wrz 2016

Przyszedłem na obłędne bukietowe i się nie zawiodłem Przy okazji zahaczyłem o nowy dach, fajnie to się zapowiada
Gąszcz Ewuniu u Ciebie na rabatach w tym sezonie Podziwiam te przemyślane kompozycje
Ewa777 15:44, 23 wrz 2016

Anda napisał(a)

Takie drzewa mogłabym sadzić tylko w minimalnej odległości 2m od płotu i nie mogłyby wtedy przekraczać 4m wysokości. Przy samym płocie mogę sadzić rośliny w odległości od 50cm do 1m. Te rośliny nie mogą przekroczyć 2m.
A Twoje ambrowce w jakiej odległości od płotu sadzilaś?

Dach na altanie wyglada świetnie, dobra robota

Ewciu, zmierzyłam. Moje ambrowce rosną 1,5 m od płotu.
Ewa777 15:46, 23 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

No nie będzie mnie
5cm to w sumie nie tak mało, chyba się skuszę

Czytałam tylko, że one są trochę delikatne i mogą przemarzać. W szkółce też nam radzono, żeby okryć na zimę, zwłaszcza miejsce szczepienia.
U Ciebie znacznie cieplej jest, to dadzą pewnie radę
Ewa777 15:48, 23 wrz 2016

Gardener27 napisał(a)
Przyszedłem na obłędne bukietowe i się nie zawiodłem Przy okazji zahaczyłem o nowy dach, fajnie to się zapowiada
Gąszcz Ewuniu u Ciebie na rabatach w tym sezonie Podziwiam te przemyślane kompozycje

Przemku, jak zawsze jesteś bardzo miły Miło, że zaglądasz