Szafranku ja też się nie znam, ale się uczę każdego dnia
Toszkoà propos odkurzacza i bukszpanów Za ten patent powinnaś dostać Nagrodę Nobla
Pomijam fakt, że wszyscy którzy przechodzą ulicą i widzą mnie szalejącą z odkurzaczem wśród buksów mają co namniej dziwne miny hi hi
Z nowości, zakupiłam kredę polecana przez Mazana i będę robić OW i HT Sama ciekawa jestem efektów
Dawno nic u mnie w wewątku nie było, więc wklejam moje popierdółki niekwiatowe
Dorotko - przepraszam, że nie odpisałam od razu, ale chyba twój post pojawił się gdy ja odpisywałam na wcześniejsze i nie zauwazyłam go . Dziergam szalik.... o taki wzorek:
i przepraszam za mało ogrodową fotkę
Co do róż tylko na zbliżeniu ładnie wyglądają... chorują tego rok baaardzo. Ale to moja wina... nie pryskałam niczym poza miedzianem wiosną W kolejnym sezonie konieczna mobilizacja... mimo mojej niechęci do oprysków.
Ja mam śliwę o takim kształcie, tylko jedną a kształt podobny do zaproponowanego Wiśnie u mnie wolno rosną, ale kocham je tak samo jak ozdobne jabłonie
A jarząbki są piękne, osobiście bardzo podoba mi się
Sorbus 'Joseph Rock' ale u siebie posadziłam jarząb autumn spire 'flanrock' bo jest wąziutki. Przebarwiane jarząbków wpisuje się idealnie w ogród jesienny.
Dlatego podobają mi się typy Ani, wiąz wredei nie bardzo pasuje mi do ogrodu bylinowego, choć i ja o nim myślałam w miejscu gdzie teraz mam Flanrock`y. Ale łódzkie dziewczyny mi odradziły.
A iglaki? U mnie są tolerowane, ale nie bardzo za nimi przepadam. Kocham zmienność otoczenia, a iglaki traktuję jedynie jako tło.
Jeśli chodzi o limonkowe liście to u mnie morwa czarna ma takie, rośnie na tyłach bylinówki
Cisowy żywopłot ok, dałby ładny kolor, tło ale cały czas się zastanawiam czy to miałoby sens bo jak już to ten wąski pas powinien być zwrócony DO ulicy, nie OD.
To front domu, patrzy się na niego tylko od strony ulicy. Dając żywopłot przycienię rośliny rosnące między nim a domem.
Jedynie rabata z łukiem widziana jest z mamy tarasu, z którego ona raczej nie korzysta. To powinna być część reprezentacyjna a taką za chiny nie jest
Tuje a właściwie cyprysy miały wylecieć wiosną ale dziś pod wpływem tej dskusji złapałam za piłkę i je wycięłam.
Uwaga zamieszczam drastyczne zdjęcia, osoby wrażliwe lepiej niech nie patrzą
Tak jest teraz (zdjęcia z tel)
Wyleciała też tawuła, która rosła pod domem za magnolią. Magnolia zajmnie jej miejsce. Pozostaje jeszcze zamaskowanie rury deszczowej ale na to już pomysł jest.
Izabelko, Życzę Wam pogody na wyjazd. A w imieniu lilii podziękowanie. Tam się umieściła i tam zostanie z hortkami. Faktycznie ładnie sie zgrały. W ub, roku kwitła ciut wcześniej, jeszcze hortki były białe. W tym roku wiosna u mnie sie opóźniła, stąd i kwiatki są spóźnione.
Na przykład ta ostróżka z drugiego podejścia Violetko, od tej brałaś nasionka.