Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 23:22, 26 sie 2016

Do góry
I troszkę widoków rabatowych

Podwórkowa rehabilitacja 23:20, 26 sie 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Reniu ,płotkowi we wszystkim ładnie czy to róże czy to rozchodniki po prostu miodzio.
Zauroczyło mnie to zestawienie rozplenicy z Agastache .Trzymam kciuki za Twoją florystykę ,za mną chodziła od dawna ,ale kasy było mi szkoda .

Płotek cieszy i chroni roślinki przed psem. Agastache jest moim tegorocznym odkryciem, zdobi każdy kątek podwórka. Mam ją dzięki uprzejmości Ewy. Moja z limonkowymi listkami nie jest tak spektakularna. Dziś zbierałam nasionka.
Gdyby ktoś potrzebował, to się podzielę
Florystyka i mnie kusi od pewnego czasu, Ty pierwsza zaczniesz, więc kciukasy trzymam ja
Papryczki tuż przed zbiorami.

Ogród z uśmiechem 23:18, 26 sie 2016

Do góry
Hortensjowo: wanilka i anabelka

Ogródek Ewy 23:15, 26 sie 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
O tak Ewuś niestety widać już jesień. Białe z zielonym trudno się fotografuje, ją też nie umiem. Buziak

Jesień jest piękna ale jeszcze jej nie chcę
Ciekawe czy jest jakiś sposób na ładne fotki białych kwiatów....

Ogród z uśmiechem 23:14, 26 sie 2016

Do góry
Nocne Polaków rozmowy

Werbena kwitnie przepieknie - mam nadzieję, że rozsieje się też przepięknie

Cisy maja bardzo duzo owoców - to chyba dobrze?

Powojniczek bylinowy kupowalam rok temu z pewnym niedowierzaniem, że przetrzyma zimę

Grujecznik chyba jeszcze nie czuje jesieni - i chwała mu za to

Ogród w skali mikro cz.II 23:11, 26 sie 2016

Do góry
Jolciu i Sebuś przyznam, że bardzo się broniłam przed zdjęciami..a teraz.tak się cieszę ,że je zrobiliście nie wiem , jaki trza talent mieć ,źeby nawet to co niezbyt fajne pokazać jako fascynujące..echhhh.talenta i oko macie oboje podziwiam i zazdraszczam

Te focie sa moje najulubieńsze

Iiii dziekuję Wam bardzo , bardzo
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:07, 26 sie 2016

Do góry
natka098 napisał(a)

co to za trawa i co to jest z przodu?

Imperata cylindryczna (bezodmianowa, nie red baron), rośnie wyżej, do początków sierpnia jest soczyście zielona, a potem zaczyna sie przebarwiać. Przed nią rośnie czyściec wełnisty.
zdjęcia z początku lipca

Podwórkowa rehabilitacja 23:03, 26 sie 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Datury wymagają podejścia, pięknie kwitną, bo mają wspaniałą opiekę
Lubię twoje pastele w ogrodzie i Twoje cudowne foty, nawet gołąb w tonacji Twojego ogrodu

Dziękuję Aganiu
Z daturami to prawda, potrzebują w upalne dni dwa razy dziennie wody, oprócz tego nawóz, dużo nawozu, przycinania, odpowiedniego przechowywania...
Gołąbek jest Ani ale i u mnie ich nie brakuje. Codziennie kąpią się w strumyku.
Gdybym miała więcej miejsca z pewnością posadziłabym mnóstwo drzew i zrobiłabym wrzosowisko, tak jak to jest u Ciebie buziaki
edit. Fotki Ci nie wstawiłam
Szkarłatka,ciekawa jestem jak się ma u Ciebie ta co Ci wysłałam? Przyjęła się?

W Kruklandii 23:01, 26 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pokaz Tradescant, wiesz ze u mnie nie kwitnie

Z zamowionych nie mam tylko Boscobel i właściwe mysle dlaczego? Zamowię

Gartentraume masz???
A to Ci niespodzianka

Ja Boscobel chciałam, później mi się odwidziała....a w końcu zamówiłam
A nie chciałam pomarańczu i brzoskwini
Princess Alexandra mnie wyleczyła z nielubienia takich róż

Tradescant....ale foty stare niestety.

Jak wrócę to powinna jeszcze kwitnąć
Ukojenie 23:00, 26 sie 2016

Do góry
Taki wycinek

I niech ktos powie, ze zielen jest nudna
Hortensjada 22:58, 26 sie 2016

Do góry
Koniec tego dobrego ,muszę już iść spać, ciąg dalszy jutro
Ogród w skali mikro cz.II 22:57, 26 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elu no muszę Ci powiedzieć, że goście na zdjęciach powiększyli CI ogród kilkakrotnie, chociaż i tak rzeczywiście jest większy niż na Twoich zdjęciach

Łukasz rozumie ,że fotograf ze mnie taki , jak z koziej dooopy rajzetasza a tak na serio..Sebek I Jolka..oglądają te same zdjęcia mojego ogrodu na ogrodowisku, oboje byli pierwszy raz..i jedno twierdziło ,że po zdjęciach ogród wydawał się większy , a drugie..że mniejszy i być tu babo mądra
Ale najważniejsze ,że fotki Wam się podobają i ja jestem nimi po prostu zachwycona mają talenta w rękach ottt co

A zauważyłeś , jak Twoja mata rojnikowa piknie ozdobiła mój stół ??? w tej nowej donicy ??

Hortensjada 22:51, 26 sie 2016

Do góry
Co do Grandiflory to mam dylemat, którego nie rozwiązała wycieczka do Wojsławic. Mam 2 różne krzaki oznaczone jako Grandiflora ( jeden z nich na początku jest bardzo podobny do Limelight ale znacznie jaśniejszy i z drobniejszymi płatkami, które dopiero później się delikatnie zwijają przez co kwiatostan robi się bardziej lekki, ażurowy i drugą roślinę bardziej "książkową", obie nie wydzielają jakiejś interesującej woni( albo to ja mam uszkodzony węch). W Wojsławicach też tabliczkę Grandiflora znalazłam przy 2 na pierwszy rzut oka różniących się roślinach. Ot zagadka
Klasycznie powinna wyglądać tak

A to jeden z moich młodziaków
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:45, 26 sie 2016

Do góry
Dobranoc che wam pokazać moje cudeńko co mam pod palmą jest słoneczne i cudne jeszcze wam go nie pokazałem w tym sezonie to mecardonia prawda że ładnie kwitnie jest urocza

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 26 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu nie myśl tyle jestem ciekawa co wymyślisz, ja też mam taką ścianę którą widzę z tarasu, też mnie denerwuje więc wiem jak to jest, trzymam kciuki za trafny wybór i nie ukrywam że chętnie skorzystam z Twojego rozwiązania w przyszłości

Ameli Na razie sobie chyba odpuszczę ... aktualnie nakarmiłam trawnik (jestem z niego bardzo zadowolona - rośnie mi gęściutki żywozielony dywan w ogrodzie - piękna sprawa, zniszczyłam plagę gąsienniczek na orlikach i rożach, zrobiłam oprysk różom i rozpoczęłam walkę z fytoftorozą smaragdów przy tarasie)... a jutro robię porzadek z donicami we wgłębniku

A wiesz, że moj eM twierdzi, że ta ścianka bardzo mu się podoba i wg niego nic nie trzeba zmieniać?!! No wiesz on ma w pamięci cały czas ten widok
Moja bajka 22:42, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Krzewuszka od Ewci po mocnym przycięciu powtórzyła kwitnienie i to bardziej obficie niż poprzednio

A to jest ta krzewuszka, co rośnie u mnie z tyłu koło drewutni
Moja codzienność - ogród Oli 22:42, 26 sie 2016

Do góry

Kwiatostan molini. No niestety to nie te same trawy
Moja bajka 22:41, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale fajnie być w domku. I Iga wreszcie poszła spać o normalnej porze, a nie o 22:30 ). A po powrocie takie niespodzianki w ogródeczku

William Szekspir daje czadu mimo, że czarna plamistość go zżera
Ta maleńka kwitnie nieustannie, niesamowita jest

Eden Rose powtórzyła kwitnienie, ale zaledwie 2 kwiatkami jak na razie

Śliczne są te różyczki
Hortensjada 22:38, 26 sie 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Chyba każdy z nas ma takie dylematy ja też czasem odpuszczam...

Na tym zdjęciu jest Grandiflora?? w tym roku mnie zauroczyły bardzo, ogromne kwiaty, drobniutkie płatki i przebarwienie na bladziutki róż, bardzo mi się podoba

To Limka
W zależności od cięcia i stanowiska duża zmienność kwiatostanów , tak wygląda w szpalerze

A tu prawie soliter ( brak konkurencji, zostawiłam tylko najgrubsze pędy więc kwiaty siłą rzeczy znacznie większe)

Do raju daleko - u Ewy 22:34, 26 sie 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ewuś wszystko pooglądałam i wszystko mi się podoba, każdy zakątek ogrodu. Szkoda, że u mnie nie chcą kwitnąć ogrodowe hortensje ale dobrze, że są bukietowe. Pozdrawiam cieplutko

Szkoda, że nie wszędzie udaje się hodować ogrodowe. Ale jest kilka odmian, które kwitną na starych i nowych pędach, więc jest szansa

Ostatnio jestem zachwycona też bukietowymi - mają olbrzymie kwiatostany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies