Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zapracowanej mamuśki 22:23, 14 sie 2016

Do góry
Mężuś uporał się w jeden dzień z wiatą. Tylko stolik ogrodowy mu został do zrobienia.

Ukojenie 22:18, 14 sie 2016

Do góry
Wczoraj eM wreszcie skosil trawe:

gdy stoję na tarasie

gdy siedzę na schodkach

/na ostatnim zdjęciu z tyłu ściana z chmielu japońskiego cudnie zarosła mi widok na sąsiadów. Niestety to mega ekspansywne pnącze duszące wszystko po drodze. /
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:16, 14 sie 2016

Do góry
adom1206 napisał(a)
Opieram się jeszcze ale pokonujesz mnie z prędkością światła.Dobrze że ciemniejszych nie wstawiasz

niziutka mchowa Scarlet Moss

Reine des Violletes

Burgundy Iceberg

Rosa du Roi
pięknie pachnie
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:14, 14 sie 2016

Do góry
Izabelko, wnuczkowych fotek nie mam, w świątyni nie robiłam zdjęć, a w domu, nie było sposobności i nie wypadało, może ktoś z gości gdzieś z ukrycia pstryknął? Zobaczymy.

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:12, 14 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Róże piękne w wazonie - Szczególnie moja ulubiona z Twoich! A sasiadowi podeślij w nocy koty na trawnik!

Haniu on nie ma trawnika tylko chwasty
powtórnie zakwitła róża od Vivy, Veichenblau, przecisnęła się przez powojnik Summer Snow i pokazała kwiatki
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:11, 14 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Violetko, dziękuję za kwiatka. Tojeść kropkowana też lubi zakwitnąć ponownie jak je sie zetnie przekwitłe badylki. Tak jak floksom.

Swojej poucinałam te z ewentualnymi nasionami.

Odwzajemniam wizytę. POdziwiam prace wykopaliskowe u Ciebie!

Oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba!

Hanus ta to uparta bo nie przycinalam jej a dalej kwitnie,chyba w podziekowaniu ze nie mam czasu na kwiaty bo prace ziemne ech
Ogród zapracowanej mamuśki 22:09, 14 sie 2016

Do góry
Zdjęcie z cyklu "co ta kobita znów wymyśla"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:09, 14 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
na 533 jest fotka ale juz w fazie przekwitania.

Ciezko z takim sasiadem co nie lubi kwitow. Ale roze w wazonie super wygladaja. Piekne sa

Oki jeszcze raz zobaczę bo już ją widziałam, ale jak się nazywa?
na krzewie też sie świetnie prezentuje kawałkami robiłam zdjęcie bo całej nie mogłam objąć
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:05, 14 sie 2016

Do góry
adom1206 napisał(a)
Będę się bronić

Nie tak łatwo
Novalis też w tym roku pieknie sie spisuje tylko za dużo dla niej już tego deszczu co mnie wcale nie dziwi, ale listki ma ładne
Westerland też super róża

James Galwey

i wiele innych
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:03, 14 sie 2016

Do góry
chagall napisał(a)

Właśnie, chyba najwyższy czas narysować swój przyszły ogród. Robiłaś tak?

Miałam rozrysowaną w skali 1:100 całą działkę (kratkowany papier 1 cm to 1 metr w rzeczywistości), naniosłam obrys budynku, zaznaczyłam miejsce dla drewutni, oczyszczalni, studni. Zaznaczyłam miejsce na sad i warzywnik. Potem zaplanowałam ścieżki. Rozrysowałam kształt rabat. Patrzyłam na osie widokowe z okien (co trzeba przesłonić, co wyeksponować). U mnie jest szczere pole, bardzo brakuje mi drzew, więc je zaplanowałam, potem wysokie krzewy i grupowo sadzone mniejsze krzewy. Bylinami zajęłam się na końcu. Potrzebowałam wyrazistego szkieletu (ram). Rysowałam sobie plamy i je kolorowałam. Nie wszystko , co zaplanowałam udało się idealnie
(miałam z tarasu widok na góry, więc nie planowałam tam wysokich drzew i krzewów). Potem sąsiad zaczął budowę i akurat na osi widokowej przy ogrodzeniu postawił olbrzymią huśtawkę, a taras zrobił naprzeciw naszego. Musiałam kombinować i dosadzać coś, co urośnie wysoko.

Edit- zrobiłam zdjęcie poglądowe tego, jak zaczynałam robić plan zagospodarowania działki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:02, 14 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mocno dziś wieje, ale da się zagłębić w fotelu na tarasie z kubkiem kawy, półkruchym plackiem z własnych śliwek i książką. Czasem coś przyciągnie wzrok

Polubiłam dalie

Twoje zdjęcia nie są gorsze od moich.Masz motylki , drozda i pszczółki, piękne kwiaty no i do tego placek ze sliwkami i hamak , raj.Pozdrówka.
Mirkowy ogród (początki) 22:01, 14 sie 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Dalie

Pierwsza ze zdjęcia to Neon poznaje po ciemnych liściach, też nie oddaje prawdziwego koloru, zawsze świeci w obiektyw kiedy bym nie robiła jej zdjęcia.

Różowo/żółta właśnie taka jest.

niska biało/czerwona została w piwnicy miałam wysadzić nie dzieloną i brakowało czasu wiosną.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:59, 14 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jak zwykle kwiatowo u Ciebie i w gratisie tecza.Macham.

Fajnie Bogdziu,że wpadłaś w odwiedziny dla Ciebie Constanze Mozart, która się pięknie spisuje w tym roku
Ogród i co dalej 21:58, 14 sie 2016

Do góry
Monka napisał(a)
jeszcze raz mój niwak , przycięty wg wskazówek ale chyba nie bardzo , czy jeszcze coś mam ciachnąć ? wiem,że ta zieleń się zlewa ...

No jesteś niesamiwita w cięciu jest superasto
Nie wierzę, że nigdy nie ciachałaś krzewów
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:55, 14 sie 2016

Do góry
a na dobranoc
"Wlazl kotek na plotek i mruga"

przynajmniej mi nie depcze kwiatow na rabacie piorun jeden
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:54, 14 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Matuchno, dziękuję za pozdrówka.

jaka piękna
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:54, 14 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja sie jeszcze nie zlamalam, choc musze sie przyznac, ale dzis wyladowala w moim ogrodzie kolejna roza. Ale to przypadek, musialam ja wywalic z grobu tesciowej, bo sie za bardzo rozpanoszyla i ozdoba nie byla a latac codziennie i ja dogladac nie mam czasu

Ja też mam od jesieni różę na cmentarzu i bardzo ładnie rośnie nie jest wysoka i nie rozwala się nazywa się Black Forest Rose, wszak nie pachnie ale tłoczy niesamowicie piękne czerwone kwiaty do samych mrozów ma ADR Iza a jak Twoja się nazywa ?następnym razem pokażę zdjęcie dzisiaj nie mam przesyłam w zamian Eden Rose
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:48, 14 sie 2016

Do góry
adom1206 napisał(a)
Anka miej litość bo za chwilę będę różaną rabatę u siebie robić.

Agnieszko i na pewno na niej nie stracisz jakiż kwiat może być piękniejszy od róży zdjęcie dla Ciebie z godz.18.00 dzisiaj uciełam 3 łodygi Jacequline de Pre, żeby sąsiad nie połamał jak hortek, bo przelazły na jego stronę wstawiłam u siebie do wazonu

a teraz tłoczy mocno i nawet listki ma zdrowe co na te deszcze dużo znaczy dla mnie
Moja bajka 21:43, 14 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Przyzwyczaiłaś się już do widoku ogolonej sosny? W przyszłym sezonie będzie już wyglądała lepiej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies