Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:54, 23 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Korzenie zaczęły rosnąć co wyraźnie widać, ale popatrz dobrze na nasadę pnia - on był za głęboko zakopany.
Kwaśną ziemię miał?
Moja bajka 21:52, 23 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Tu się produkują kolejne odkładziki z derenia

maluszek . Sporo ich u mnie . Strasznie je lubię. Takie nieboraki kochane .

Hosta wysiana w zeszłym roku z nasion. Jej mama to Dance with me. Póki co nie powtórzyła cech rośliny matecznej, ale może jeszcze się mieni? Kolor ma za to fajny, bo taki żarówiasty - jak mama, tylko zielonych paseczków brak.

Derenia od Ewci będę prowadzić jako kulkę na pniu. Wysokość osiągną zadowalającą, więc ciachnęłam czubeczek żeby się rozkrzewiał, co niniejszym czyni .

Ptaszęta uwielbiają Twój, ogród widziałam na własne oczy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:51, 23 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ale miałam zaległości...
przepięknie masz Gosia...
Ty za placem zabaw masz nawet ładniej niz ja wszędzie !
szacun
rosliny u Ciebie jakieś prze-ogromne wogóle
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 21:51, 23 lip 2016

Do góry
Jako, że jestem świeżo upieczonym posiadaczem ogrodu i wszystkiego co się z tym wiąże, proszę o poradę i podpowiedź specjalistów i miłośników wiśni ozdobnej czy zaobserwowane przeze mnie żółknienie liści to jakaś choroba. Jeśli tak to proszę o inf. jak to leczyć.
Znowu na wsi 21:50, 23 lip 2016

Do góry
Inne róże: Dolomiti

Ascot

Reine de Violettes

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:45, 23 lip 2016

Do góry
Witam serdecznie i bardzo proszę o radę. Zrobiłam zmianę na rabacie od strony zachodniej jest to miejsce zaciszne i raczej ocienione zagląda tam słońce późnym popołudniem i to nieśmiało. Jest to rabata między furtką a wejściem do domu. Na wiosnę kwitną skimmie, które jako zimozielone zdobią także zimą. Ponieważ robiło się im za ciasno postanowiłam z rosnącego z nimi ostrokrzewa wyprowadzić formę pienną, jeszcze nie udało mi się wyprowadzić idealnej kuli ale nie tracę nadziei. Zrobiło się jednak trochę pusto przy pieńku i brakuje koloru w okresie letnim. Bardzo proszę o podpowiedź co mogła bym tam dosadzić. Myślałam o carex prairie fire ale jest ona chyba za niska? Może coś kwitnącego na biało? Będę wdzięczna za każdą sugestie. Zamieszczam zdjęcia jak było i jak jest.
było

jest

a tyle jest mniej więcej miejsca w nogach

a płotek choć nie najpiękniejszy jest konieczny to ochrona dla krzaczków przed moim pupilem Labladorem.
Znowu na wsi 21:42, 23 lip 2016

Do góry
Powojnik Aromatica na zdjęciu ładniejszy niż w rzeczywistości

Ostrogowiec przeżył operację przesadzania , zaczyna kwitnąć. Jedna z moich ulubionych roślin.

Po sąsiedzku do kolejnego kwitnienia szykuje się Leonardo da Vinci

Blyxa i elipsa 21:41, 23 lip 2016

Do góry
U mnie jak na razie same nudy. Wykopywanie czosnku

I przycinanie lawendy

To ostatnie zaliczam zresztą do najprzyjemniejszych prac w ogrodzie
Moja bajka 21:40, 23 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Wkurzała mnie już trochę moja Pissardi, bo koronę miała rzadkawą i choć wiem, że powinnam to była zrobić wiosną, to opierdzieliłam ją wczoraj. Trochę straszy .

perukowca też przycięłam, bo już za bardzo wybujał do góry.

Moim zdaniem własnie teraz sie je tnie.Perukowca swojego tez cięłam a wisnia wielka wiec juz nie ruszam.
Znowu na wsi 21:35, 23 lip 2016

Do góry
Martini, szkoda twojego groszku. Był nie do uratowania? Mój groszek dla ciebie

Basiu, masz dobry wzrok. Faktycznie coś podgryza, ale nie chce mi się szukać szkodnika. Niektóre listki wyglądają jak koronka.
Dzisiejsza Westerland, niestety powoli przekwita. Ale mam nadzieję że powtórzy. Póki co zaczyna kwitnąć powojnik Sweet Summer Snow

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:31, 23 lip 2016

Do góry
Dzisiaj znowu był nieludzki skwar. Dobrze, że z każdej strony budynku można sobie zrobić miejsce wypoczynkowe w cieniu. Przemieszczałam się więc zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Zaczynają dojrzewać ogórki. Pojedyncze sztuki, więc przy robieniu słoików jednorazowo wychodzi 1-2 sztuki.

Cały czas owoców dostarcza cukinia. Dynia zawiązała kilka owoców. Cieszę się bardzo, bo uwielbiam jesienną zupę krem z dyni.

Jabłek w tym roku będzie niewiele. Trzy jabłonki złapały mączniaka. Za to na gruszach jest sporo owoców.

Podlewam tylko rośliny w pojemnikach i hortensje. Zależy mi, żeby kwitły jak najdłużej.
rabata frontowa

drugi front i cypelek przy tarasie

Anna i Ogród 21:31, 23 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A więc są takie opcje sadzenia dwóch hortensji Madical Candal i miscanta chińskiego prawdopodobnie Silberfeder czyli będzie miał 170 cm wysokości.

wersja 1 wszystko pod jarzębiną

wersja 2 miskant obok jałowca a hortensje przed nim. Tam w nogach rośnie jeszcze biała róża okrywowa

ja za wersją 2 chyba ze już zdecydowałaś?
Jestem w polu 21:30, 23 lip 2016

Do góry

To na tyle fotek
Jestem w polu 21:26, 23 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:19, 23 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Asia powiedz mi wy już ten mur i schodek w ogrodzie zrobiliscie?
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:19, 23 lip 2016

Do góry
Wiśnie posadzone, jak się rozrosną będą ślicznie wyglądały

Jestem w polu 21:18, 23 lip 2016

Do góry
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:16, 23 lip 2016

Do góry
Mam jednego berberysa admiration, i o takim Agata pisała, dorasta do 1/2 metra ale ma taki bardziej zwarty pokrój a te które są na wątku poleconym przez ciebie są inne, chyba?
Mój admiration jeszcze malutki, kupiłam na próbę w tym sezonie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:16, 23 lip 2016

Do góry
U Makusi toczy się dyskusja o dereniach. Mam ich u siebie sporo.
Dereń Sibirica- to jemu najpiękniej przebarwiają się zimą gałęzie

latem

i zimą

Pod brzózkami wsadziłam na początku około ok. 7-8 dereni. Teraz brzózki podrosły i te w środku dostawały od wiosny do jesieni zbyt mało światła. Kiepsko rosły. Wykopałam je, ostro przycięłam i wsadziłam w inne miejsca ogrodu.
Rośnie tam dereń biały Variegata, Aurea , Elegantissima oraz dereń rozłogowy Flaviramera o oliwkowozielonych gałązkach zimą.

przesadzony Elegantissima i Flaviramea w lipcu

Derenie pod brzózkami w styczniu

Jestem w polu 21:15, 23 lip 2016

Do góry
Ciut szersze kadry.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies