Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

siakowa 08:00, 16 wrz 2016

Gardenarium napisał(a)
Ode mnie. Z wczoraj, wsadziłam rozchodniki z wody. Te z sesji do artykułu.

Mój ogród jest już bardzo dojrzały. Jestem z niego zadowolona.

Danusiu normalnie nie wytrzymuje takie nadmiaru piękna!!!!

Powiedz mi tak technicznie, jak kosisz tutaj trawe to trawki podnosisz jakoś żeby nie wciągnąć ich źdźbeł?
Monic 11:24, 16 wrz 2016

Gardenarium napisał(a)

Chciałabym, aby to był 'Class Act'

Ale w necie na każdym zdjęciu inaczej wygląda. Nazwy nie było.

Przepiękny . Taki ma kolor "na żywo"?
Uwielbiam rozchodniki
UlaB 13:45, 16 wrz 2016

Ogrodu Szefowej nie ma co komentowac - co by sie nie napisało to i tak za mało wzdycham sobie....
Wiec zadam pytanie o nową realizację, a konkretnie o pink anabelle.

Gardenarium napisał(a)

ją lepiej na pełne słońce, posadzenie jej przy północnej scianie budynku z dostepem słońca rano i póxnym popołudniem nie jest dobrym pomysłem, prawda?
Gardenarium 18:39, 16 wrz 2016

siakowa napisał(a)

Danusiu normalnie nie wytrzymuje takie nadmiaru piękna!!!!

Powiedz mi tak technicznie, jak kosisz tutaj trawe to trawki podnosisz jakoś żeby nie wciągnąć ich źdźbeł?

Mój patent zna już sporo osób, kiedyś o tym pisałam albo pokazywałam na Święcie Róż. Mam w garażu patyczki od storczyków, takie ładne i długie. Odgarniam nimi trawę Hakonechloa i wbijam poza ramki z kostki,trawa się chowa. Po koszeniu patyki wyjmuję. I po kłopocie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:41, 16 wrz 2016

UlaB napisał(a)
Ogrodu Szefowej nie ma co komentowac - co by sie nie napisało to i tak za mało wzdycham sobie....
Wiec zadam pytanie o nową realizację, a konkretnie o pink anabelle.

ją lepiej na pełne słońce, posadzenie jej przy północnej scianie budynku z dostepem słońca rano i póxnym popołudniem nie jest dobrym pomysłem, prawda?

Moja są teraz na pełnym słońcu, ale potem cień da tulipanowiec. Mają extra nawadnianie. Ja bym dała od zachodu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:41, 16 wrz 2016

Monic napisał(a)

Przepiękny . Taki ma kolor "na żywo"?
Uwielbiam rozchodniki

Tak wygląda sino-burgundowy.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:43, 16 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, kolejne Twoje dzieło piękne. A nie był to łatwy ogród, ze względu na bryłę domu, układ ścieżek i staw, i wielość iglastych: a linie rabat cudnie skomponowane, lekkość i formalność i mistrzostwo wykonania. Klasa!

Ten Twój żwir grafitowy to granit czy bazalt? Jak on się nazywa?

Moje wszystkie tłucznie to granit. Bazalt jest tańszy jakbyś szła w tony.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:46, 16 wrz 2016

Jak zwykle napiszę zdanie:

Kocham mój ogród i pracę w nim.

Poczyściłam nieco rabatę na ulicy.

Obecnie trwa wojna z Zarządem i Gminą - o naszą ulicę. Zebrania, mailing bardzo obfity pomiędzy mieszkańcami. Szantaż brzmi - jak będziecie robić problemy - pójdziemy robić kolejną ulicę

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:49, 16 wrz 2016

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:52, 16 wrz 2016

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies