Kochane pomóżcie. ..
co w nogi do magnolii black tulip?
Strzelista, będzie drzewo
z tyłu ma deren Ivory Halo i cyprysiki filliera aure anna. Z boku po prawej róże angielskie mix bladawcow z nogami w rozplenicach i kocimietkach
Stanowczo bardziej podoba mi się ta opcja.
Hakone to też nie jest tani interes na tak długi pas, rośnie wolno więc powinnaś szukać dość dużych sadzonek a te są w cenie Nie myślałaś nad turzycą żółta aurea? Zimozielona,żółta, tańsza i szybciej rośnie
Rozplenice możesz dać Karley Rose będzie się ładnie komponować z żółtym, szybo nabiera masy sadziłam pod koniec maja małe sadzonki z p9 a dziś mam już pięknie kwitnące wielkie kępy.
Tego się trzymam i na takim busz liczę u siebie w przyszłym rokuJak możesz moja droga skrobnij na priv jakie koszta tej pergoli-coś w ten deseń kcem altankę.
Potem wymyslilam cos takiego. Kule tuja Danica ( bo ten bukszpan jednak za drogi dla mnie), ponaranczowe to żurawka, a zielone jasne ro Hakonekloa All Gold.
Z boku wisteria - jest już na tyle duża, że muszę ją złapać i popodwiązywać, możliwe, że wtedy już zakryje cała tą niezabudowaną deseczkami przestrzeń.
A od frontu 2 róże Giardina i 2 Eden Rose (Giardina całkiem zielone listki, Eden Rose - młode listki są bordowe) - czyli po 4 róże na każdej stronie pergoli.
Eden Rose kupowałam w doniczkach w lipcu zeszłego roku, a giardiny z gołym korzeniem w październiku.
Chcialam prosic o pomoc w zaprojektowaniu tej rabaty. Jest ona od południa. Wszystko co tam teraz rośnie wylatuje. Za radą Toszki przy brazowym ogrodzeniu zamiast forsycji dosadze tuje, a wzdłuż tego trójkąta od bramy posadze ekran z cisa. Ta rabate chcialam obsadzic grupami kul bukszpanowych na przemian z rozplenicami ale za noc nie umiem tego fajnie rozmiescić.