Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Aneta1309 16:18, 21 sie 2016

rysujesz?
sarenka 15:26, 23 sie 2016

Zoja,tak xto nawloc :/ jeszcze teraz wygląda ok ale wiosna i zimą to badyle starcza

Marga,Aneta - narazie nie mam czasu bo jednak maluszek dużo czasu zajmuje plus starsze dziecko plus obowiązki domowe itp itd, że czasu na wiele rzeczy brak.
Udało mi się ściąć kwiaty lawendy,jeszcze jej liście musze przyciąć trochę. Hakuro na chybił trafił przucielsm i musiałam.lecieć do dziecka
sarenka 15:28, 23 sie 2016

Druga róża, Bonica chyba jakieś chorobstwo złapała a tak ładnie kwitnie
sarenka 21:12, 26 sie 2016

Narysować niestety nie mam kiedy, ale stierdziłam, że posadzę w jednej linii te co mam hortensje, czyli Annabell i Limelight. Począwszy od prawej strony najpierw 4 Limelight, Następnie 3 Magical Candle, następnie Dereń Elegantissima (mam nadzieję, że dobrze nazwę zapamiętałam). Nastęnie 4 Annabell, 3 Renhy.I tu koniec póki co miejsca
Piętro nizej posadzić bym chciała:
Red baron,
Hhakonechloa aureola
Berberys Admirał
Tawuły japońskie mam kilka sztuk oraz bukszpany- posadzę je w najniższym pietrze, jednka nie wiem czy grupami czy pojedyńczo czy grupami?

Tyle przez ten czas...

Bedę miała jeszcze 3 juki oraz Stipę bo ładnie urosła mimo,ze późno była siana. Trawę pampasową wezmę w przyszłym roku, tak samo jak rudbekie zólta i różową.
zoja 21:47, 26 sie 2016

Megi a jaka szeroka ma być ta planowana rabata?
zoja 21:51, 26 sie 2016

Czemu dereń po środku hortensji?
Berberys admiration jest niski, a tawuły spójrz u Karola z "Ogród tworzony z pasją" (on je lubi) rosną większe.
sarenka 04:33, 27 sie 2016

Dzięki Zoja, że zajrzałas

Nie wiem czemu deren pośrodku czyli to kiepski pomysł :/
to nie koniec rabaty bo.ona będzie miała jeszcze z 10 metrów długości.
Szerokość jeśli pamięć mnie nie myli to 2 metry
Parę tawulek mam i widzę,że niektóre rosną wysokie,ale gdzieś będę.musiała je posadzić...
Tawullki byłyby w wyższym piętrze niż berberysy czy żurawki.

Nie umiem sobie tego wszystkiego wyobrazić za bardzo,ale jakoś to co mam muszę wykorzystać.

Zacznę od posadzenia hortensji tych co mam,później będę pewnie kombinować co posadzić żeby łyso nie było.

Jak się uda to jutro podejde do tej rabaty choć sadzic będę raczej we wrześniu bo w sierpniu tylko jutro będę mogła zorganizować ze 2 godziny
AnnaCh 10:52, 27 sie 2016

Magda, sadź jak się Tobie podoba Najwyżej później będziesz przesadzać (jak ja )
W ogrodzie nigdy nic nie jest skończone i nie jest tak, że już się nic nie zmieni i nic nie trzeba będzie przesadzić
Pozdrawiam
zoja 11:08, 27 sie 2016

Tak jak pisze Ania - sadx jak Ci sie podoba.
Zapytalam o te derenie bo bylam ciekawa skad tak w srodku...
Tak w ogole to nie wiem czy przegapilam gdzies ta informacje ale to rabata wzdluz dzialki czy moze na przeciwko tarasu? Jaki masz na nia widok i jakie ma zadanie?
sarenka 13:31, 27 sie 2016

Zoja ona jest wzdłuż ogrodzenia i jest częściowo na przeciwko tarasu częściowo widać ją z wjazdu.

Nie wiem czym w przyszłości rozweseliczba kolorystycznie. Mało znam roślin póki co jeszcze