Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

EwaIgi 11:01, 23 sie 2016

Też się czaje na hakone. Jeśli mogę zapytać ile płaciłaś za jedną sztukę?
goska 11:02, 23 sie 2016

Przepiękne hortensje i już takie dorodne...ile lat mają?
anna_t 12:06, 23 sie 2016

Jola czytalam juz wcześniej u Edyty że masz białą szałwie, powiedz mi jakie są Twoje odczucia? kwitnie tak intensywnie i dlugo jak niebieska?
Mania0 13:00, 23 sie 2016

Cudnie jakoś tak..Danusiowo hihi miodzio
jolka 16:14, 23 sie 2016

m_gocha napisał(a)
Ja też kupiłam ostatnio 3 hakone i mam nadzieję, że pięknie się rozrosną. Podobają mi się kulki bukszpanowe utopione w hakone Będziesz miała kolejną piękną rabatkę

Mnie się właśnie też podobają kulki w hakone. Pamiętam je z ogrodu Danusi, ta ciemna zieleń kul bukszpanowych w podusi z hocone Pięknie to wyglądało. Zobaczymy jak będą u mnie rosły

Macham kiziami
jolka 16:24, 23 sie 2016

asiak napisał(a)
Piękne rabaty Zanim trafiłam na O, niekoniecznie podobały mi się bukszpany, ale jak patrzę jakie one u Was piękne, postanowiłam zrobić sobie trochę sadzonek
Jak to gusty się zmieniają

Hej Asia Dziękuję za miłe słówka Ja zanim trafiłam na O. w ogóle nie znałam wielu roślin, np. sztandarowej u mnie teraz limki. Bukszpany owszem, mam też w rodzinnym domu, w formie żywopłotka wzdłuż chodnika. One się łatwo ukorzeniają, więc spokojnie możesz sobie do wiosny naprodukować swoich sadzonek.

Ale też muszę stwierdzić, że niektóre rzeczy przejęłam bezkrytycznie, zafascynowana O., a dziś bym to zrobiła trochę inaczej ...

Pozdrawiam werbenowo

Heh, wczoraj po raz pierwszy (bez wyrzutów sumienia potraktowałam werbenę jak chwasta, tzn. powyrywałam tam, gdzie się za bardzo porozpychała i w kompost No cóż, taki los
jolka 16:31, 23 sie 2016

Kawa napisał(a)
Joluś już się limki przebarwiają a ja jeszcze do Ciebie ne dotarłam fajnie ta hakone wygląda będę podglądać jak się u ciebie sprawdzi może i u mnie znajdzie miejsce

A no widzisz, ciągle w biegu i tak nam to spotkanie wiejskie nie wychodzi
Ale dzięki za floksiki podrzucone, zaraz jadę wsadzić. Na hakone bardzo liczę, zobaczymy co pokaże

A dla Ciebie ... może bonica wczorajsza Rozpoczyna właśnie drugi rzut

Buziaki
jolka 16:32, 23 sie 2016

BasiaLT napisał(a)

Nie no nie wytrzymie.... a jakie znaczenie ma miejsce odbioru wody? prawda jest taka że wodociąg gdzieś nie jest szczelny i ma kontakt z szambem albo kanalizacją. A ta próba chlorem to nie próba, tylko dezynfekcja rur bo pewnie sami nie wiedzą gdzie mają źródło zakażenia. Przez jakiś czas proponowałabym pić wodę tylko przegotowaną, nawet do mycia zębów.

A tak poza tym to masz cudne rabaty

Haha, no nie wytrzymię Basia, ja się na tych wodnych tematach za bardzo nie znam, niemniej zapewne masz rację, że jest po prostu nieszczelna kanalizacja. Myślę, żeby za jakiś czas powtórzyć badanie i jak znów wyjdzie coli to naprawdę zrobię dym. Za miłe słówka dziękuję

Dla Ciebie może trawki moje ulubione w brzozach, z jeżówkami

Zarzekałam się, że jeżówek więcej rozmnażać nie będę,
ale chyba z tymi jeszcze spróbuję, bo bardzo mi się podobają
jolka 17:13, 23 sie 2016

Luki napisał(a)
Oj Jolu przepiękną masz tą rabate z limkami napatrzeć się nie mogę, szkoda że moje zawsze wiosną przymrozek uszkodzi i opóźnia kwitnienie. Z hakone będziesz zadowolona bo to na prawdę piękna trawka, a przy przejściu będzie co miziać

Ojj Luki, M i s z c z u Rabat Bylinowych dziękuję za miłe słowa Dziwię się trochę, że Ci mróz wiosenny hortensje uszkadza, u mnie już mrozu nie ma jak limki pąki wiążą. A na hacone oczywiście liczę bardzo

Masz malinkę na miłe popołudnie
jolka 17:16, 23 sie 2016

Na wszystkie pytania odpowiem wieczorkiem, teraz lecę coś porobić, bo dzień piękny
Dziękuję, że zaglądacie I pozdrawiam zielonym

PS. Na wiosnę wycięliśmy platana, a ten skubany wyrasta od nowa i to taki zgrabniutki.
Co z nim robić, żal tak po prostu wyrzucić roślinkę, która ewidentnie chce żyć