Wyrwałam dziś lasek werbenowy Duużo jej było.
Zostawiłam sobie kilka kępek w miejscach gdzie pasuje a kwitnące wstawiłam do wazonu. Niestety sypie się więc długo nie postoi.
Trawka to rozplenica Karley Rose - rośnie błyskawicznie, zobaczymy jak z zimowaniem będzie.
Dziewczyny dzięki że przyjechałyście! Ostatnio doła strasznego miałam a dziś po Waszej wizycie podgoniłam sobie robotę i humor mi dopisuje a zdaje się że jutro też mnie świetny dzień czeka .
Wczoraj fotek mi wrzucić nie dało bo z netu mi zabrakło, dziś już nie wyrobię się ale jeszcze kilka wstawię. Beatko na pierwszym zdjęciu Barbula Worcester Gold - ta która Ci się spodobała.
Żeby nie było, że mam same limki w ogrodzie to dla odmiany moje pierwsze spotkanie z hacone
Zawsze mi się podobała w innych ogrodach, zobaczymy jak się u mnie sprawdzi.
Poza tym, mam drugi rzut białej szałwii tegorocznej
No i doczekałam się pierwszego malutkiego kwiatuszka artemis. Piękny jest, taki śmietankowy
Czekam na więcej Jeszcze widać małe pączki, więc może się doczekam
Aniu, zdarzyłam przeczytać pierwsza wersję, bynajmniej dowiedziałam się o pracach ogrodowych.
Aniu, czy wiesz moze jak i kiedy przycina się śliwkę? Chyba muszę jej zmniejszyć liczbę gałęzi, by rodziła większe śliwki?
Nie znam się, a Zbyszek mnie naciska na to cięcie, a ja nie chcę stracić ładnego kształtu korony. Podoba mi się tak, jak jest
Mam nadzieję, ze o takie zdjęcia chodziło
Widok na wgłębnik z tarasu
Z tyłu tarasu jest ścianka wodna ze świdośliwami i widok stąd
Z boku tarasu (na tej rabacie po prawo mają byc co 3m graby fastigiata)
I od strony poludniowej
PS Danusiu Czy przy tarasie lepszy jest ciemny czy jednak jasny żwirek? (zdjęcie 1/3)