No w podziale działki na pewno przecudnie wyglądają cisowe kurtyny, ale to jest duży koszt, jeśli efekt chce się mieć już. Ścieżka śmiało może być z trawnika - tak jest często w ogrodach angielskich.
Bordowe rzeczywiście są duże, ale przy tych ciurkadełkowych wysiadają A z bordowych zrobię sadzonki, bo jak zobaczyłem to środka to każda ma po około 10 "pędów" - a jest chyba ich tam 6 upchane
Znalazłam w terenie w ogrodzie kwiatek o liściach podobnych do bodziszka, wzniesionych do ok 70 cm kwiatostanach zakończonych ciemno żółtych lub asno pomarańczowych kwiatach, średnicy ok. 3-4 cm z wyraźnie widocznymi pręcikami . Nie wiem co to za roślina, nie mogę znaleźć w bodziszkach. Niestety nie zrobiłam zdjęcia. Bardzo mi się podobał i chciałabym do swojego ogrodu. Proszę o pomoc.
Małgosiu - to zrób koniecznie zdjęcie, bo bez niego trudno zgadnąć...
Ogrod przepiekny zazdroszcze mój dopiro dwuletni jeszcze nie tak okazały zazdroszcze takiego ogrodu
Witaj
Może dla "pokrzepienia" porównam zdjęcie z marca 2011
Ze stanem dzisiejszym
Sebek, no to mnie sie podoba!!! taki efekt w tak krótkim czasie!
Super!
A to drzewko w rogu to wierzba pendula jakaś???
i jeszcze 1 pytanie, to drzewko pod oknem,????
W rogu jest wierzba Iwa, a za nią jeszcze jest modrzew japoński - z powyginanymi gałązkami
W tym roku w Anglii widziałem świeżo założony cisowy żywopłot i wcale cisy gęste nie były - ale gałązki się stykały, więc musieli tylko ciąć po bokach, aby się zagęszczał