Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Milka 11:08, 03 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Konewka świetna, róże i hortensje bujają, nic tylko wypoczywać wśród piękna i wdychać boski zapach maciejki; a ja mojej nie posiałam, może jeszcze sypne i wzejdzie?
czy ciężka konewka, jak jest napełniona wodą?

Irenko - wdycham sobie ostatnio bo nawet jakieś lato wreszcie mamy! Maciejka na pewno wzejdzie, siej. A konewki nie używam do podlewania bo mam nawadnianie - hihi

no to posieję, zwłaszcza, że leje, to szybciej wzejdzie u nas parno i duszno, słowem...tropiki!
a ty szelmo, to ja myślę, że z ciężką konewką ganiasz, a u ciebie nawadnianie, a przecież czytałam o tym, ot gapiostwo!
agata_chrosc... 12:01, 03 lip 2012

Bożenko - życzę w takim razie sukcesów poszukiwawczych
Diana - jak zwykle dzięki za miłe słowa
Irenko - w tropikach wszystko dwa razy szybciej rośnie więc zaraz pojutrze maciejka będzie jak dąb! U nas też nareszcie lato (choć do tropików to bardzo daleko) więc chyba wreszcie sobie ponawadniam
Sebek 19:07, 03 lip 2012

Taką konewkę dostałam od teściowej.

I przy okazji kilka nowych zdjęć:

Eden Rose zaczyna się otwierać

nieoczekiwanie urocze połączenie liści irysów i zwiewnej maciejki. A ten wieczorny zapach...

Piękna ta konewka - teraz będziesz podlewać stylowo

A Eden Rose cudo!!!
TheMagda 20:26, 03 lip 2012

Zapomniałam wstawić jeszcze jedno zdjęcie - Leonardo da Vinci z owsem wieczniezielonym, na tle bukszpanowej kuli. To jest początek tej różanej aranżacji. Dojdą jeszcze alchemille i wysokie białe dzwonki.

To jest CUDOWNE!!
Agata czarownico- zaraziłaś mnie sympatią do róż !! :*
agata_chrosc... 21:47, 03 lip 2012

Sebek - juz pisałam, że podlewam systemowo, a konewka to eksponat Ale dzięki!
Magda - no to bardzo się cieszę, bo one są wyjątkowe. Mam nadzieję, że sprawisz sobie kilka na początek
Przetacznik 21:51, 03 lip 2012

jJ mam nadzieję znaleźć taką konew w starej szopie albo na strychu na wsi w obejściu dziadków mojego męża ( gospodarze już nie żyją niestety). Dotychczas jak tam zaglądaliśmy to nie zwracałam uwagi na stare przedmioty, ale teraz wszystko się zmieniło i myślę, że niejedno tam na mnie czeka...
Sebek 22:30, 03 lip 2012

)

No wiem wiem, że masz nawadnianie, no ale w doniczkach to czym podlewasz?
TheMagda 08:39, 04 lip 2012

Magda - no to bardzo się cieszę, bo one są wyjątkowe. Mam nadzieję, że sprawisz sobie kilka na początek

no jasne, że sprawię, tylko powiedz mi póki co tępej strzale ogrodowej jakie odmiany dadza radę na mojej południowej patelni
agata_chrosc... 11:52, 04 lip 2012

Przetacznik napisał(a)
jJ mam nadzieję znaleźć taką konew w starej szopie albo na strychu na wsi w obejściu dziadków mojego męża ( gospodarze już nie żyją niestety). Dotychczas jak tam zaglądaliśmy to nie zwracałam uwagi na stare przedmioty, ale teraz wszystko się zmieniło i myślę, że niejedno tam na mnie czeka...

A to zazdroszczę! Mało rzeczy na świecie ma urok równy takim poszukiwaniom i mało rzeczy cieszy równie bardzo jak znalezisko w rupieciarni! A takich miejsc już coraz mniej...
agata_chrosc... 11:53, 04 lip 2012

Sebek napisał(a)

)

No wiem wiem, że masz nawadnianie, no ale w doniczkach to czym podlewasz?

Bystrzacha! Masz rację - w doniczkach konewką! Do tej pory plastikową, ale może użyję eksponatu?