Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Zakątek z fioletową ławeczką 21:13, 25 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Ale się naoglądałam. Tawuły pięknie Ci kwitną, ja lubię gdy kwitną te o ciemnozielonych listkach, natomiast nie podoba mi się róż kwiatów na tle limonkowych liści gdy próbują zakwitnąć natychmiast obcinam gałązki z kwiatostanami

Ja w tym roku tak zostawiłam, żeby kwitły Ale w następnym kwiatki obetnę
Zakątek z fioletową ławeczką 21:03, 25 cze 2014

Do góry
Ale się naoglądałam. Tawuły pięknie Ci kwitną, ja lubię gdy kwitną te o ciemnozielonych listkach, natomiast nie podoba mi się róż kwiatów na tle limonkowych liści gdy próbują zakwitnąć natychmiast obcinam gałązki z kwiatostanami
Zakątek z fioletową ławeczką 20:41, 25 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
I na jednorocznych pędach tak kwitną?dobrze wiedzieć będę przycinać

Bogusiu, znalazłam zdjęcie, ale z 2013roku. Wiosna, tawuły wzdłuż chodnika, berberysy też ciachnięte
Zakątek z fioletową ławeczką 20:26, 25 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Piękne te twoje tuwały ja 1 kupiłam w tym roku ale kwiatki marne.

Bogusiu, my co roku na wiosnę przycinamy tawuły bardzo nisko
Ogród na glinie 18:14, 25 cze 2014

Do góry
Ja chętnie posadziłabym jeszcze żółte cyprysiki groszkowe, żółtego cisa kulę, a już przecież mam funkie, berberysy, trawy po świerkiem. I jeszcze żółte tawuły japońskie bardzo mi się podobają. Muszę się trochę hamować. Czerwieni widzę brakuje. Tylko śliwa, choć to fiolet i planowany klon palmowy.
Zakątek z fioletową ławeczką 08:43, 25 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Tawuły w fazie kwitnienia

Tawułki śliczne. Także je mam i bardzo lubię
Zakątek z fioletową ławeczką 00:17, 25 cze 2014

Do góry
Tawuły w fazie kwitnienia

Ania z zielonego wzgórza :-) 19:44, 24 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękna ta szałwia Czy z nią mogę skomponować tawułę japońską gold? Mam 4 szt. tawuły przy czerwonych różach i chcę dosadzić właśnie tą szałwię do róż
Jesli macie nadwyzki 10:19, 23 cze 2014

Do góry
Też tak myślałam, ale ze względu na duże ilości śniegu z podjazdu -zrezygnowałam. Wsadziłam tawuły- przycinam na jesieni, i zero zniszczeń zimą. Za to ulokowałam bukszpan na rabacie. Rzadko się tu udzielam, ale od dawna odwiedzam tę stronę, czytam i już mam mały żywopłocik z własnych sadzonek rośnie.
Zazdroszczę ci własnego domu! Z ogrodem też sobie poradzisz!
Tak jak wcześniej napisałam, wysyłką zajmę się w poniedziałek 30 czerwca, nie wiem tylko, gdzie podaje się adresy.
Atelier Ogrodowe... 22:39, 22 cze 2014

Do góry
Witam! Świetne aranżacje, gratuluje
Już na początku naszej ogrodowej znajomości mam do Cibie pytanie... Prosze napisz co to za urocza roślinka kwitnie na czerwono? Super to wygląda w zestawieniu z innymi roślinami. Czy pamiętasz nazwę tawuły którą tniesz w idealne kule? Moja nie chce mi się aż tak poddać, może to kwestia odmiany? Pozdrawiam

Lukas napisał(a)
Ogród z łezką 13:54, 22 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Albo tawuły strzyżone w kuleczki Trawa Ice Dance albo jakaś inna..

Nie chcę tawuł, ciągle rośnie, ciągle przycinać trzeba, żeby wyglądało.
Coś mało obsługowego bym chciała...ten berberys się nada
Ogródek Iwony 12:09, 22 cze 2014

Do góry
Niesamowite, ile można zdziałać w ogrodzie przez jedno przedpołudnie , kiedy ma się wsparcie męskiej ręki. W piątek rano było jeszcze tak:

Mój M przesadził 3 wielkie krzaczki tujek (szmaragd i 2 kulki), zdjął obrzeża z kostki, razem poprzesadzaliśmy kilka cennych dla mnie roślinek, reszta poszła na kompost. Powstał zawijasek i miejsce dla róż. Sasanki zmieniły miejsce i 2 piękne krzaczki tawuły. Trochę zmieniliśmy linię trawnika, ale doszłam do wniosku, że keszcze trzeba nad tym popracować. Na zdjęciach dopiero wychodzą niedoróbki.
Po południu było już tak:
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:25, 22 cze 2014

Do góry
Cześć Karola ale masz busz w ogrodzie łan lawendy wymiata świetnie wygląda obwódka tawuły po strzyżeniu no i umbry ładnie się rozrastają - podglądam postępy u Ciebie, bo pomału przymierzam się do ich zakupu, choć jeszcze nie w tym roku
Cudowny mieliście wyjazd - pozytywnie zazdroszczę
Serdecznie pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:15, 22 cze 2014

Do góry
Klonikowi odrastają listki

Purpurea Plena Elegans

Ścięłam tawuły które znowu zamierzały kwitnąć

Pomidorek

Do kotlowni dostaniemy sie moze zima - atak winorosli ktora nie moze doczekac sie pergoli
Eksperymentarium 22:41, 21 cze 2014

Do góry
poniżej mój ogródek przed Ogrodowiskiem. Wydawało mi się ze troszkę poczekam aż rośliny podrosną i jest super, a znajomi chwalili jak mamy ładnie.....
hmmm.... czy aby na pewno?

matę która miała zasłaniać od sąsiadów miały z kolei zasłonić winobluszcze i akebie. W donicy - bambus, a na końcu zestawienie: różowe krzewuszki, różowe i blade żylistki, kolkwicje chińskie, pięciorniki z różowymi kwiatami, hibiskusy, tawuły, hortensje Annabelle białe i różowe, fuksjowe i niebieskie budleje. Dość konsekwentnie z kolorem i następujące po sobie czasy kwitnienia. Byłam więc w siódmym niebie jaka jestem zdolna

a jak już dosadziłam po pół roku katalpę na środku i podsadziłam lawendą, to gdybym wiedziała że istnieje Chelsa Flower Show to pewnie bym się wystawiła... a co

aaaa, no i zapomniałabym - element wodny czyli kulka.... tylko co autor miał na myśli...?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:08, 21 cze 2014

Do góry
Dylematy Aniu.....skąd ja to znam jak już coś wymyślę to i tak natura jeszcze weryfikujei przesadzam dalej
a tak a propos tawuły- moje rosną na południowo-zachodniej stronie i wodę mają jak niebo da i nawet kwitną a ja im na to nie pozwalam
Ranczo Edy 16:48, 20 cze 2014

Do góry
Wow,jakpięknie!Lawenda, dziurawiec, Tawuły, trzykrotka.
Inne tez w kwieciu. Ale ludzie pieją zza płotu
Ogród z łezką 22:50, 19 cze 2014

Do góry
Albo tawuły strzyżone w kuleczki Trawa Ice Dance albo jakaś inna..
Ogród Eli 14:31, 18 cze 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ela nadgoniłam zaległości

zakupy świetne ...ja bardzo lubię te sprawy

a fryzjer z Ciebie z papierami, super robotę zrobiłaś !!!!!!!!!!
ja też często tnę tawuły...ładniejsze takie równiutkie,
już wiem co będę jutro robić w ogrodzie

a ktora z nas nie lubi zakupów

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:07, 18 cze 2014

Do góry
Aga napisał(a)
Na tle tego ciemnego ogrodzenia moze cos jasnego berberysy żółte albo tawuły japonskie ,trzmielina,trawy

Dokładnie tak, ulubione krzewy w kolorach, do tego co kawałek puścił bym na ogrodzenie pnącza np winobluszcz czy wiciokrzew. Wybór ogromny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies