Prawdę mówiac wolałabym jeżówki odmianowe ale u mnie żadnej zimy nie przezyły wiec mam tylko te które przezywaja.Rozsiewaja sie ale konkuruje z nimi zólta bylinowa rudbekia i wygrywa.Niedługo mi chyba ogród zarosnie.
Przestało na chwilę padać, poleciałem z aparatem zrobić zdjęcia żeby nie było że się tylko chwalę ciężką pracą w ogrodzie Efekt dwudniowego strzyżenia zimozielonych ...
a jak juz zjedlismy ciacho i wypilismy kawe, to moj lasuch wyniuchal, ze w poblizu smaza Ausgezogene, zwane u nas Küchle. zapraszam wiec na paczka po bawarsku
Ścięłam berberysa. W takich momentach zastanawiam się po co ja go jeszcze mam. Całę ręce pokłute i szczypią. Jeszcze muszę eMa uprzedzić że gałęzie leżą przed piwnicą żeby się nie wystraszył.
Było
Jest
Dziś natknęłam się na wierzbę białą Tristis. Mogłaby tu fajnie powiewać zamiast berberysa.
Ewo to nie miasteczko, to jeden ogrod. Chociaz przez plot mozna bylo zagladnac do sasiedich ogrodow i mimo, ze nie byly hortensjowe to rzeczwiscie byly wypicowane.
A tu juz czesc sprzedazowa za nami i jestesmy w hortensjowym lesie. Tam bylo z 10 takich uliczek