Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 06:46, 06 lip 2016

Do góry
poranne:

Smolinos od Tesciowej, jezowka - nie zawodzi od kilku lat.
Zaczynaja mieczyki (mialy byc bardziej biale) i zaczyna liatria
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:24, 06 lip 2016

Do góry
a nie wiedzialam, ze astilbe tez tawulki sie nazywaja i tez jedna mam, zaczyna kwitnaac wlasnie ale jakas mala jest.
Wczoraj kupilam tawule spraea japanica. Zlota ksiezniczka sie nazywa

Milego dnia
Jurajski Ogród 03:13, 06 lip 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

U Ciebie tak błogo i przyjemnie posiedzieć, widoki super
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 00:08, 06 lip 2016

Do góry
No ponoć mówią czym skorupka za młodu nasiąknie...
ale fakt jest niezaprzeczalny, z czwórki moich dzieciaków, ona jedna w kulturę poszła, pozostałe techniczne zuchy po ojcu. I na dodatek każde w innej specjalności!
Spokojnych snów!
Wpadłam zobaczyć pogodę na jutro.
Mój 4 arowy azyl... 00:04, 06 lip 2016

Do góry
Iwonko, sama jestem zaskoczona wielkością tej róży. Ale marna jest w porównaniu z tym, co widziałam w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie. I chociaż większość róż przekwitła, to i tak można dostać zawrotu głowy!

Kasiu - kwitło, dziś już nieco inaczej to wszystko wygląda Ale The Fairy trzyma się dzielnie

Marzenko - przestrzeni mi brak!
Ogród z uśmiechem 23:55, 05 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Jolu, czy ta jezowka Raspberry truffle jest taka fuksjowa na zywo jak na fotce? Bo ja miaam nadzieję, że któraś moja taka będzie, ale ta kolorystyka na zdjeciach niestety nie oddała rzeczywistosci.
Pszczelarnia 23:55, 05 lip 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Pszczolko ja juz nie wiem co pisac u Ciebie. Rece od tego piekna opadaja wspaniały dziki eksperyment.
Przepiekne chwasty mamy tego roku po polach i lasach.Zachwycam się ich faktura barwa doskonałą kompozycją. Twoje świadomie podazajace śladami natury rabaty są takie prawdziwe..

Dziki eksperyment - napisałaś.

U mnie trzcinnik i maki:

A u sąsiada prawdziwa natura:

Pszczelarnia 23:53, 05 lip 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Cudnie Ewo zakwieciłaś, zaziołowałaś i zawarzywiłaś ogród.

Róza Apple Bloosom przy starej jabłoni niezwykle stylowa, ona powtarza kwitnienie?
Zostaw pod nimi ten przywrotnik, jest zielony przez większą część roku, dobrze zarasta, a jego kwiatki pasują do żółtych pylników róży.

Podobają mi się też skarpety z drobnych liliowców pod śliwką.

Będziesz robiła młode cukinie faszerowane serami?

Po powrocie grzebiemy się w ziemi i chwastach, a B. usiłuje przejąć funkcję "head gardenera" i mówi że to dlatego, że go zabieram do tych ogrodów. Tak że uważaj, bo się chłopy rozbestwiają.

Ależ mi Ciebie brakowało!
Kwiat jabłoni nie powtarza.
Ten przywrotnik coś tam mi jednak nie leży, a skarpety to oczywiście Wojsławice. Może spotkam hosty adekwatne i będzie "kryza".
Cukinie a jakże - zgodnie z ogrodową kuchnią Gabrieli.
Ja się znowu chwastami poparzyłam boleśnie, coś nie umiem wyciągnąć nauczki i po szkodzie dalej głupiam.

Wsadziłaś już swoje "pamiątki" z podróży? Wracałaś do kraju jak dawni botanicy z flotylli angielskich?

Ja już nie wiem, kto u nas jest haed gardenerem. Ale Ta ma swoje uwagi, spostrzeżenia i życzenia co do sposobu prowadzenia ogrodu (mniej koszenia, więcej róż).

Dla Ciebie:

Mój 4 arowy azyl... 23:49, 05 lip 2016

Do góry
Rabata z pysznogłówką

fragment oczka wodnego

i roślina, której nie znam - podobna nieco do Liriope
Żurawka - Heuchera 23:47, 05 lip 2016

Do góry
1.
2.

Dla porównania żurawka 'Paris':

3.

Dla porównania 'Marmalade'"

4. w słońcu:
w cieniu:

Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Kamil
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:40, 05 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja nawet nie myślę o zaległościach... nie do nadrobienia. poddałam się.. uzupełniam swój dziennik ogrodowy..
I moje sztywne...

Mam i ja w zachodzącym słońcu są cudownie bordowe. W dzień lekko inne.
Mój 4 arowy azyl... 23:38, 05 lip 2016

Do góry
I na koniec takie obrazki:

łan wierzbówki kiprzycy,

lawendy,

ciekawy liliowiec z bliska

i z daleka
Mały ogród Kasi 23:35, 05 lip 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)

Bajka!
Ja wciąż czekam na moją rutewkę Nawet nie wiem jaki kolor będzie miała
Twoje są piękne!
Mój 4 arowy azyl... 23:32, 05 lip 2016

Do góry
I jeszcze kilka zdjęć, więcej tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/6972-roze-w-ogrodzie-botanicznym-w-powsinie?page=6

Ogród z rzeźbą 23:32, 05 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Cudnie to wyszło!!! Drzewa mają jednak moc
Nowoczesny ogród z lasem.. oby się udało.. 23:30, 05 lip 2016

Do góry
Witam Cię Kasiu !
Podglądam Twój ogród i zmagania z szambową, głazową itd i trzymam kciuki żeby się wszystko przyjęło (tfu tfu) bo projekt masz piękny a z ciebie kawał pracowitej kobity, żeby w takim tempie ogarnąć tyle

Ja tymczasem muszę na jakiś czas zarzucić temat projektu rabaty chemicznej bo zaczęliśmy robić podjazd i nie ma sensu, żebym teraz akurat tam modziła. Temat cisów u podnóża zaakceptowany i jak tylko skończą to przystępuję do działania

Ale, żeby nie było nudy to mam inny skrawek do ogarnięcia i liczę na Waszą pomoc

Od strony wschodniej domu mam lasek i jedną z 1000 skarp, które są moją zmorą. Nie patrzcie na lilie bo z synkiem posadziliśmy stare cebule w celach szkoleniowych i nie widzieliśmy, że cokolwiek z nich wyrośnie A tu wszystkie wystrzeliły i to na piachu

Zrobiłam sobie już wstępny plan nasadzeń i mam wszystko ułożone w głowie. Muszę nawieźć dobrej ziemi i wyrównać krawędzie. Tylko martwi mnie sama skarpa wokół sosny. Obok na płaskich odcinkach będą rosły bukszpany (rodzice chcą mi sprezentować swoje nigdy nie formowa kulki ) i rododendrony, które mam teraz posadzone w innej części. Będzie też obwódka (zakochałam się w nich! ) Brakuje mi jedynie wypełnienia, które stanowiło by okrywę i od razu umocniło skarpę. Żeby nie było prosto chciałabym, żeby było zimozielone
Myślałam o : runiance, irgach albo kopytniku. Bardzo podoba mi się tojeść ale niestety zimą to obraz nędzy i rozpaczy.
Pogubiłam się po drodze... 23:30, 05 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Pokaż więcej tej rabaty szukam inspiracji na swoją, ciągle nieskończoną.
Ewciu tu wszystko w misz - maszu: bukszpany kule, hosty zwykle zielone, id, evergoldy, hakone trzy odmiany,carex montana,carex maxigold,zawilec jesienny(jedna sztuka) nie mam kiedy dokupić reszty, chce jeszcze zawilce wiosenne, i jeszcze coś tu jest zimozielonego ale nie mogę sobie przypomnieć co to jest mam zdjęcia z początku czerwca jak tylko dosadzałam trawy, na weekendzie mogę wstawić szersze kadry tej rabaty teraz bo troszkę już rośliny niektóre podrosły, o tak to wyglądało w czerwcuzdjęcia takie sobie, a i modrzewia na pniu już nie ma
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 23:28, 05 lip 2016

Do góry
Kochani, ale czy ktoś podpowie co to może być za chwast? Aktualnie opanowało to prawie cały areał przewidziany pod trawnik. Rośnie gęsto, ale nie w kępach, tworzy "dywan" ... Liście w dotyku są miękkie.
Mój 4 arowy azyl... 23:28, 05 lip 2016

Do góry

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:27, 05 lip 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Uwielbiam to połączenie kolorystyczne!
Współczuję chorych buksów. Ale za to kulki cisowe będą cudne!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies