Moje te pełne obecnie jeszcze kwitną, ja narcyzy co 3lata wykopuje i rozsadzam je w różne miejsca, tulipanów mam mało bo wiem że zanikają dlatego nie kupuje ich w dużych ilościach.Podobno exotic emperor nie zanika, sporo osób tu na O ma tę odmianę.Co do krokusów to z jesiennego zakupu też bardzo słabo kwitły i były jakieś opuźnione.
To przez to ze wątek zmienił nazwę u nas na szczęście nic sie nie połamało ale po jednej stronie domu wymarzły wszystkie klony palmowe 2 co były kilka kat i jeden duży sądzonych zeszłym roku.
U nas miały być burze ani kropli słońce świeci od czasu do czasu chmurką zasłoni. Topole i brzozy syfia oczko mam w długich kulkach brzozowych zaraz idę z sakuem ściągać.
Ela, dziekuje za podpowiedzi, pisalam to juz Ciebie, ale pochwale jeszcze raz; bardzo sobie cenie Twoja wiedze Ogorki juz kwitna, jarmuz rosnie, jeden juz kwitnie, ten, zanim rozwinal platki, jedlismy, pyszny jest taki koszyczek kwiatowy.) Rosna z dala od siebie, i niech tak zostanie, nie potrzebna mi tu jest, awantura ogrodowa
Uważam, że trójmiasto szczególnie Gdańsk to przepiękne miasta pisze to jako mieszkanka Wawy.
Kraków i Wrocław to unikaty w Polsce. Zresztą wojewodzkie wszystkie ładne zadbane i kazde inne.
Kiedy pierwszy raz byłam 3 lata temu w Białymstoku szczęka mi opadła. Teraz stan jak mu tam już nie wiem, ale do puszczy białowieskiej muszę pojechać.
Samorząd to samorząd zna potrzeby miasta.
Miluś ty przycinasz żurawki? U mnie też tego roku zanikły tylko czubki zostały. Nie wiem jak się z nimi obchodzić dalej.
Magnolie piękne ta żółta cudowna.
Tak się zastanawiam czy jeszcze jednego takiego zakątka nie stworzyć, ale eM jak się dowie to się wk...
Może powoli dla nie poznaki coś wyrośnie.
Mnie też tam się podoba. Rosną tam rododendrony, tawuły, swiecznice, hosty i hortensja pnąca już będzie ładnie kwitła w tym roku
Asiu te tulipany to Van Ejki murowane kwitnienie już 4 rok.
To ja posadziłam 3 lata temu pod Ośrodkiem do którego moja córka chodzi zobacz jakie piękne
To fotka z zeszłego roku w tym jest ich jeszcze więcej. Rosną w ziemi cały rok nie są wyjmowane.
Mi się wydaje, że narcyzy są bardziej odpowiedzialne niż tulipany.
Tulipany są himeryczne a narcyz to pewniak zawsze prawie kwitnie i w dodatku długo.
Wczesniej 2 lata temu nakupilam tulipanów co prawda Van Ejkow pewniaki i dosyć ładnie kwitną. W zeszłym roku nakupilam krokusów i hiacyntów. Krokusy specjalnie nie kwitły chociaż sądziłam ładne cebulki. W tym roku zamierzam rzucić się na inne wiosenne jeszcze się zastanowię.
Siania i przesadzania w domu mam dosyć. Zobowiązałam się wysiać aksamitki na pewien klomb w celu dobroczynnym.
Popikowalam ponad 200 sadzonek i jeszcze mam raz tyle do pikowania, ale zrezygnuje z tej czynności, online pikowanie posadzę kilka w dołku i później która wyrośnie najładniejsza to zostawię.
Balkon cały w doniczkach nie ma lekko aby tylko do Zośki.
O kurcze nawet nie wiedziałam że prymulki i sasanke można mieć z siewu.Ja prymulki dostałam od mamy rok temu jedną sporą kępke i potem podzieliłam na trzy kępki, sasanki miałam wcześniej trzy biała, czerwono-różowa i fioletowo-niebieska tej wiosny ta czerwono-rożowa znikneła mi już jej nie mam.
O kilka miałaś czarnych bzów a teraz tylko jeden ładny ? Nie myślałam,ze one są kapryśne.
Ja mam jesden.
No taki to mam niespokojny czas.Ech ...
Zamówienie się wolno ale tworzy.
Oj sporo tej pracy na wiosnę.A jeszcze w pracy mam urwanie głowy.ale już chyba będzie spokojniej.I lżej dla mnie,bo w końcu koleżanka z 1,5 miesięcznego zwolnienia dziś wróciła.
Basiu dobrze myślisz, ale narobisz się z tym obcinaniem denek. Nie lepiej zakopać doniczkę w ziemi później będziesz mogła ją wyciągnąć i posadzić gdzie chcesz.