Też mnie się za bardzo w to wierzyć nie chce że mogą takie rozmiary osiągać, mimo że na etykietce też takie rozmiary są podane. Okaże się jak będą wyglądać za pare lat.
Tak niektóre rosną na pełnym słońcu a niektóre w półcieniu, bardzo dobrze sobie radzą na pełnym słońcu. I plus jest taki że utrzymuje liście całym rokiem, dlatego też mam ją na rabacie jako obwódka żeby nie było pusto wczesną wiosną.
Oni tak pisza na wszelki wypadek.
Może w cieplarnianych warunkach. Ciemierniki w szkółkach nie rosną na polu jak inne rośliny tylko gdzieś w szklarniach tam mają inne warunki. Pędzą aby pięknie kwitnące sprzedać.
U nas jest niestety zimno. Jak może ciemiernik tak duży urosnąć zimą.
.
No ja jeszcze nie widziałam takich ciemierników ogromnie dużych w gruncie, ale fajnie by było jak by takie stworzyli ogromniaste ciemierniki Z tym pędzeniem to masz racje bo już w sprzedaży są kwitnące a w gruncie dopiero małe pąki widać w zależności od odmiany.
.
No ja jeszcze nie widziałam takich ciemierników ogromnie dużych w gruncie, ale fajnie by było jak by takie stworzyli ogromniaste ciemierniki Z tym pędzeniem to masz racje bo już w sprzedaży są kwitnące a w gruncie dopiero małe pąki widać w zależności od odmiany.