Są też żółte. Poszukaj:
Helleborus x hybridus 'Harvington Double Yellow',
Helleborus x hybridus 'Barnhaven Hybrids',
Helleborus orientalis 'King Double Creme',
Helleborus orientalis 'Yellow Lady'
Dzięki Haniu. Muszę kupić sobie tych żółtych rojników. Mam coś podobnego białego. Jutro ma padać u nas śnieg, w marcu jak w garncu.
Jak to dobrze, że już uporałam się z trawami. Mam do ścięcia jeszcze stipy, ale to już później.
W sobotę hortensje pod maszynkę i później czyszczenie żwiru.
Najwięcej roboty będzie z przemieleniem ściętych drzew pobojowisko na działce.
Później grabienie całości bo kupisz nie do opisania przez te wichury.
Na rabatach nic nie będę robiła dopóki nie pokażą się rośliny.
Dzisiaj przy cięciu traw ścięłam klinika palmowego. Mam nadzieję,że odrośnie.
Agnieszka jeszcze będzie drożej. Ogrodnik mi mówił, że zamawia niektóre rośliny bezpośrednio od producentów i jak zamawiał w jesieni po cenach jakie wtedy byłym. Teraz dostają nowe wyceny o 30% drozsze Szklarnie trzeba ogrzewać. Zrezygnowal z połowy zamówienia ponieważ tak drogiego towaru nikt nie kupi.
Obok mnie szkółka ma tunele ogrzewanie gazowe.
Benzyna na stacji wczoraj 6,20 i druga 6,61 za litr.
Za miesiąc będzie po 8 jak tak dalej będzie.
To wszystko wpływa na cenę innych towarów. Katastrofa
Aniu te czasy wyjdą nam bokiem. Już tanio nie będzie każdy liczy.
Miałam kupować jeszcze jakieś drzewka wieksze, ale rezygnuje tylko kilka 2-3 klonów palmowych kupię.
Inna sprawa każdej wiosny jak obrabiam mój areał zaklinam się, że już nic więcej. Idę obok do sąsiada i znowu kupuje. Choroba ciągot mnie ogarnia.
Wczoraj stał u nich duży tir ciekawe co przywieźli muszę iść na inspekcję.
Agatko wnuków przybywa my się starzejemy. Termin czerwiec. Istnieje duże prawdopod., Że po 3 latach, może się urodzić w ten sam dzień co wnuczek Jeremiasz.
Dziękuję Agatko, że ci się u mnie podoba.
Ja u ciebie bardzo lubię kącik z oczkiem taki naturalny.
Jak bym teraz robiła oczko zrobiłabym je inaczej węższe ale dłuższe.
Tak Gosiu w zeszłym roku na rabatkach posadziłam sporo krokusów narazie nic nie kwitnie. Też tulipany jeszcze sądziłam zzerane przez nornice więc z nimi walczę. Co tydzień do słoiczków ziarenka dosypuje.
W tym roku p ok staram się kupić więcej przebiśniegów czy jeszcze mniejszych cebulowych.
Mam już miejsce dla ciemiernika, ale narazie będa rosly w donicy. U nas przez kilka dni był spory mróz do -7 stopni więc ziemia zmarznięta. Tafla lodu na oczku.