Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 18:49, 09 lip 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Clematisy piękne,u mnie coś nie chcą rosnąć
Deszczowo u ciebie?pod koniec czerwca bylyśmy w Łebie,ale pogoda była ładna,nawet parę dni upalnych było,trafiło mi się.

Zauważyłam,ze clematisy potrzebują czasu na dorośnięcie...zaczynają bujać po dwóch latach po posadzeniu.
W cieniu - zacieniona 18:45, 09 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Grzyby bardzo lubię i wszelkie potrawy z grzybami Twoje bułeczki wyglądają bardzo apetycznie Widok na jezioro masz cudowny
Szkoda zniszczonych roślinek. Mówisz, ze grad padał? Z Waszej strony więcej jest deszczy w tym roku.
Mam dużo zniszczonych roślinek...powyłamywanych...szkoda.
W cieniu - zacieniona 18:43, 09 lip 2016

Do góry
nebel napisał(a)

To już dla mnie Bogusiu jakiś niezrozumiały tekst :
Pozdawiam.ewa
Ewo...to szyfr dla wtajemniczonych...pozdrawiam.

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:42, 09 lip 2016

Do góry
Beatko ten pas mnie denerwuje, ale coś przebąkują o robieniu chodnika, więc wstrzymam się, jak nic się nie będzie działo, to wsadzę coś zadarniającego bo koszenie odpada.

Co do powstrzymania się od zakupów długo nie wytrzymałam, dziś znów odwiedziłam ogrodniczy

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:27, 09 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
A tak a propo wskakujących roślinek o bagażnika, miałam dziś zmasowany atak, wypełniły cały bagażnik

Dopiero teraz wyłapałam Twoje zakupy. Świetne. Aż się pysk śmieje. I widzę dużo pracy w ciągu ostatnich dni. Cisy, nowe nasadzenia kaskadowe. Już fajnie a jak będzie ślicznie, jak się rozrośnie.
Ten pas drogowy za Cisami aż się prosi o zagospodarowanie, ale faktycznie jak masz zainwestować a Ci przyjdą i poniszczą, to nie ma sensu. Ja mam podobnie z przedpłociem. Napracowałam się zeby w ogóle jakoś to wyglądało, potem |chcieli mi tuż przed siatką drogę utwardzić, ale ublagalam żeby paliki dalej wstawili, zwłaszcza, że miejsce jest. Zgodzili się, ale to takie tymczasowe...Tyle, że koszę, żeby mi trawa po szyję nie urosła jak na łąkach dookoła.
Życzę Ci deszczu bez ulewy żeby wszystko ładnie się poprzyjmowało. Pozdrawiam
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:21, 09 lip 2016

Do góry

A teraz to miejsce wygląda tak. Inspiracja Ogrodowiskowa. Jeszcze marzą mi się drzewka owocowe, bo w tylnej części rosną borówki ,malina i pigwowiec na nalewki

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 18:02, 09 lip 2016

Do góry
Aa a co do pomyslu obsadzenia rabaty, to zauroczylo mnie to zdjęcie chyba z forum tylko nie pamiętam u kogo)
dopiero teraz zauważyłam, ze odwrotnie napisałam poziomy nasadzenia
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 17:57, 09 lip 2016

Do góry

Trudne początki, trudna działka z dużą różnicą terenu

Miejsce przygotowane na warzywniak, po prawej stronie wzdłuż działki biegnie rów melioracyjny
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:52, 09 lip 2016

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:51, 09 lip 2016

Do góry

Jeszcze kwitną
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:50, 09 lip 2016

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 17:49, 09 lip 2016

Do góry
Mówiłam niedawno, że zdecydowana jestem samodzielnie rozmnożyć moją lawendę blue scent, jako towarzystwo do bonici. Już nawet kilka krzaczków wyżej ziemią obsypałam, jak mi Toszka 100% metodę rozmnażania podrzuciła. Tak sobie piszę o tym, żeby nie było, że się nie starałam No starałam się, ALE...

Spotkałam dziś na ryneczku nową odmianę lawendy, bardzo podobną do zachwalanej przez mnie blue scent, kompaktową, wyrazistą, mocny kolor, taki ciemno-niebiesko-fioletowy. A oto i ona:

LAWENDA WĄSKOLISTNA AROMATICO

Była piękna, a cena to... 3,50. Czegóż chcieć więcej?? Kupiłam 25 sztuk, po posadzeniu okazało się, że mi zabrakło jakieś 8 sztuk. Muszę dokupić przy najbliższej okazji. Już posadzona, zdjęcie bardzo robocze, ale baterie mi w aparacie padły i nie zdążyłam zrobić piękniejszego
Typografia ogrodu 17:48, 09 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
A co tu tak cicho?

Powiedzmy ze czorajsze ogniskowe spotkanie mnie zmeczylo
Wiec dzis ogrod ode mnie odpoczywa a ja sobie dziergam
Ukojenie 17:31, 09 lip 2016

Do góry
...i jeszcze dzika roza przed tarasem:

Przeswietlilam. Poprowadzilam po konstrukcji.
Chce ja poprowadzic do zadaszenia.
Niebieskie na dole to lobelie.
Ogród wśród pól i wiatrów 17:31, 09 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też Ci tych widoków zazdroszczę, bo ja z jednej strony działki widzę kominy ekektrowni. Mam nadzieję, że przy oczyszczalni okażą się jakieś pierdułki do naprawy.

Edyta, Ty masz tak pięknie w ogrodzie, że za ogrodzenie w ogóle patrzeć nie musisz Co do oczyszczalni, to ja też mam nadzieję, że wielkiej rozruby nie będzie. Z tego co mówił ten serwisant, to prawdopodobnie są pourywane takie wężyki, które są położone ok. 20 cm pod ziemią. Mam nadzieję, że faktycznie tak jest i da się to jakoś bezproblemowo naprawić.

Buziam z mojej wsiowej

Ogród - Brzóstowa 17:29, 09 lip 2016

Do góry
Dzisiejsze fotki

Clematis Jan Paweł II

Purpurea Plena Elegans - dopiero zaczyna kwitnienie.

Hortensja

Obiecane Iwonie jałowce Blue Arrow - przycinane od góry

Na koniec moja wczorajsza wycinanka cyprysik Boulevard
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:28, 09 lip 2016

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:28, 09 lip 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
u mnie też pada, wieje i jest zimno. Czasem jest przerwa, ale i tak nic robić nie można.
Pozdrawiam
Kasiu dziś na przemian wieje pada i świeci słonko, jak słonko to do ogrodu, jak pada do domku i tak w kółeczko
wyszłam zrobić ci fotkę i wygonił mnie deszcz

Ukojenie 17:27, 09 lip 2016

Do góry
Wypielilam do konca rabaty
podwiazalam do tyczek/kratek co sie dalo.
Rozsialam orlika

...a tak prezentuje sie aktualnie moja jezyna:

----
...i widoczek:

polecam porównać z tym ze strony 11
Ogród wśród pól i wiatrów 17:23, 09 lip 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Jola, aż żal cokolwiek ruszyć jak tak pięknie u ciebie. Ale jak mus to mus. U mnie znów mnóstwo poziomek.

Marzenka, dziękuję za miłe słówka U mnie poziomek też trochę jest, kupiłam na ryneczku niejaką RUGIĘ, chciałam ze dwa rodzaje tych poziomek chociaż, ale wszyscy mieli tylko rugię. Nie wiem, moda jakaś czy coś.. A w ogóle to chyba sobie dosadzę jeszcze agrest jesienią. Mam 6 krzaczków na pniu, ale strasznie lubię agrest Taki słodki, ze słonka, prosto z krzaczka Chyba jeszcze posadzę normalny, krzaczasty

Dla Ciebie uśmiech z "ryneczku lidla"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies