Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

roma2 08:38, 31 sie 2016

Ooo, czyli dalej nic nie wiadomo z rodkiem? To znaczy wiadomo tyle, ze raczej nie opuchlak. Czekaj na Mazana, a najlepiej napisz do Niego. Bo czekać może nie ma na co. Coś poradzi.

Ciekawa ta szkółka
ren133 10:04, 31 sie 2016

Ja bym spróbowała Mospilanu
alis 10:45, 31 sie 2016

Makusia napisał(a)
No widzę, że różnorodność pełna z tym rozstawem
Jest 60, 65, 70...to u mnie będzie 80
Mój eM jakiś dzisiaj nad wyraz wyrozumiały wysłał mi sms kiedy po te tuje jedziemy No szaleństwo! A tu tuje na wiosnę dopiero

Marta, u mnie tez co 60 cm ale mi zależy na szczelnym żywopłocie
Makusia 14:05, 31 sie 2016

Dziewczyny sonda tudzież ankieta:

Mam póki co wybór następujący na to miejsce zaznaczone majtkowym różem

Propozycja "A"- dąb kolumnowy
Propozycja "B"- grab kolumnowy

Dodam, że szkółka od Umbr dzisiaj odebrała telefon i mają właśnie dęba kolumnowego, ALE jest też inna szkółka, do której chciałam się wybrać w sobotę rano- mają Umbry wysoko szczepione, choć ich nie widziałam i mają Graba kolumnowego.

Co począć, jak żyć?
Toszka 14:10, 31 sie 2016

Zrób sobie zdjęcie od furtki i od wejścia. Narysuj dwie opcje drzew. Zobacz co lepiej będzie wypełniać przestrzeń. Skrajnie rózne formy i zaskakujący efekt uzyskasz. Spróbuj
Gruszka_na_w... 14:57, 31 sie 2016

Martusia, a jaka jest konkretna nazwa? Kolumnowych dębów znalazłam 5 odmian, a grabów 4.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 15:41, 31 sie 2016

Toszka, przy furtce strażnikami będą Umbry i proszę już nie mieszać mi w pustostanie, bo ta myśl się u mnie zagnieździła już .
Ja pytam o różowy punkt, czyli o to miejsce, gdzie z przodu kończy się wytyczone koło.

HAniu wierz mi lub nie, ale nie zrobiłam tego specjalnie Pani tyle podała (w pierwszej szkółce: "dąb kolumnowy"), a Pan w drugiej zasugerował "różne mamy graby kolumnowe"

Niczego oprócz Umbr w pierwszej szkółce jeszcze nie widziałam. Liczę na jakieś podpowiedzi w stylu: kruche gałęzie, kapryśny, szybko zrzuca liście albo rośnie na 30 m.

Czy gdybym podała: wierzba/jałowiec, czy dąb/grab, ktoś by zapytał "ale jaka wierzba/jaki jałowiec"? Nie sądzę
Makusia 15:42, 31 sie 2016

Toszka napisał(a)
Zrób sobie zdjęcie od furtki i od wejścia. Narysuj dwie opcje drzew. Zobacz co lepiej będzie wypełniać przestrzeń. Skrajnie rózne formy i zaskakujący efekt uzyskasz. Spróbuj

Dotarło- zderzyły się dwa neurony- rozumiem

Jaka różna forma? Obydwa są kolumnowe. Jak dla mnie oba ładne
roma2 16:01, 31 sie 2016

Makusia napisał(a)

Jaka różna forma? Obydwa są kolumnowe. Jak dla mnie oba ładne

Aż się w głos zaśmiałam, bo pomyślałam dokładnie to samo. Amatorki my!
natka098 16:11, 31 sie 2016

Marta oba ładne, zazdraszczam potencjału (miejsca), że możesz takie okazy sadzić