Dzisiejsze zakupy spożywcze... a skończyło się jak zawsze w sierpniu w B.
Tulipany Doll's Minuet i crystal Star miałam na wiosnę. DM kwitły pod koniec kwietnia jako jedne z pierwszych. Niskie, cudny kolor, długo trzymały kwiat. W tym roku zestawię je z białymi, które kwitły w tym samym czasie.
Mańkowe przygody i powroty domowe
Jesteśmy szczęśliwi, przeczesaliśmy cały ogród, okolice i przepytaliśmy sąsiadów ...Maniuś się znalazł,
garaże są zagrozeniem, jak wam zginie kot, sąsiad z garażem musi go otworzyć, tylko dajcie mu znać i kot się
znajduje od razu
Teraz to w to uwierzę...szukaliśmy od dwóch dni naszego kota Mańka...w końcu jest...po dwóch dniach poszukiwań i nawoływaniach, po sąsiadach też, chował się zapewne w garażu...w końcu jest
risotto też już w końcu zjedzone
Jak kupiłam krzewuszkę to okazało się że połowa krzewu ma zielone listki a połowa cieniowane, w tym roku przesadzałam i rozdzieliłam roślinę i posadziłam osobno i ta część z zielonymi zakwitła.
Do czerwca stanowiły jeden krzew
Bobo ma stanowisko raczej słoneczne, do późnego popołudnia ma słońce
kupiłam te same tulipki ale nie szalałam jak Ty Wystarczyła mi zawartośc jednego kartonu Czy DollsMinuet były w kartonach? Nie zwróciłam uwagi. One sa ciemnorózowe, prawda? Podobały mi sie równiez hiacynty ale na razie odpuściłam - doszłam do wniosku ze bede kupowac wiosną już kwitnące, gdy widac ich realny kolor. Bardzo mi sie podobały tej wiosny wsadzone w skrzynie przy wejściu - pachniały mi obłednie przy drzwiach.
Exotic Emperor zdaje sie juz są w sprzedazy ale w Obi (jade w przyszłym tygodniu do tresiowej to pewnie nawiedze Obi) - ja bym popatrzyła równiez w LM. Iryski tez chce dokupic ale w kartonach które przeglądałam były tylko te jasne, a ja chce ciemnych. Widziałas ciemne? Robiłam przegląd z jedną panią i tez narozwalałysmy ale potem grzecznie poustawiałysmy kartony i przykleiłysmy spowrotem cenę
Ciekawa jestem co robimy nie tak z narcyzami. U mnei nawet juz nie powinno im byc za mokro - nie wiem co za czort. A były te fajne narcyzki... kurcze, moze po nie wroce i zaryzykuje...
W których janinkach robisz zakupy, żebym wiedziała gdzie ograbione i nie zaglądać na darmo?
Wrzosy już prawie...jeszcze plewię, te stare w aleji świerkowej, może zdążę pokazać
Bukietowe staram się kulkować najmocniej, dużo dosadziłam moich patyków, są trzyletnie i dwuletnie...tnę
jak najmocniej...ale starych takich zgrubiałych łodyg nie tnę tak nisko