Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 09:03, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mebelki nie miały okazji zostać porządnie wypróbowane, ostatnio ciągle deszcz.

Dziurki po cynkowaniu trzeba czymś zamaskować, normalnie nie zwraca się na nie uwagi, ale na zdjęciu mnie denerwują.

no to niezły Hardcor
ja jednak jak parę dni leje i mocno zacina to staram się chować poduchy do domu, boję się
Co i jak? Nowicjuszka 08:58, 11 sie 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
U nas pada cały czas, od rana, ale to dobrze zapełniłam lodówkę w jedzenie, dokończyłam porządki (łazienka, przedpokój) jutro jeszcze piwnice i pokój gościnny obrobię

Jak skończysz to zapraszam do mnie
Jest co ogarniać tym bardziej, że całą wiosnę i lato to w ogródku dłubaliśmy

Miruś przylazłam do Cię i odświeżyłam wiedzę zapodaną przez Mazana o buksach. Masz buksiki własnej hodowli, tak? Ja chyba też jakąś hodowle własną założę ale doprowadza mnie do szału to, że trzeba tak długo czekać zanim fajne kulaski się z nich porobią
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 08:58, 11 sie 2016

Do góry
Wczorajsze przemile spotkanie z dziewczynami w ZC poskutkowalo kolejnymi zakupami ktore niestety musza poczekac do soboty na wsadzenie. Pozdrawiam nasza Grupe Wroclawska i do ponownego zobaczenia!

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:55, 11 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękna bylinówka i świetne kolory dalii. Taki prawdziwie letni dzień przywołałaś swoimi zdjęciami.

Dziś za oknem ciut lepiej, ale pełnię lata trzeba nadal przywoływać. Martwię się o moje pomidorki w warzywniaku, słoneczka im trzeba.
A tymczasem dalie. Te są z nasionek wysianych w tamtym roku. Karpy przechowałam, posadziłam w dobrej ziemi, więc wystrzeliły w górę i są bardzo dorodne.
Szkodniki róż - problemy 08:50, 11 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Ewo, zostaw takie biedne Wypuszczą nowe listki. Przed zimą nie tniemy już róż zbyt mocno, żeby ich nie pobudzić do wzrostu.

oczywiście, zanim zapytałam pare gałazek ucięłam - przy tych najbardziej ogołoconych...... Reszty już nie ruszam!. Dzięki za odzew
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 08:47, 11 sie 2016

Do góry

Witam moim hortensjom żółkną i przysychają ostatnio liście, jest bardzo mokro i obawiam się, że to może być jakaś choroba grzybowa. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:45, 11 sie 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Gosia cudnie masz

Całusy dla wszystkich
Ps. A gdzie Gosia jeżówki kupiłaś?

Dzięki, Asia
Jeżówki zdobyłam dzięki uprzejmości Ani Małej Mi, która kupiła mi je u Bylinowego Pana

Ogród w skali mikro cz.II 08:42, 11 sie 2016

Do góry
Cześć Eluś! Pięknie u Ciebie! Ławeczka i jej otocznie boskie, mus kiedyś na niej klapnąć!
Czytam rozważania nad różami i jeśli interesuje Cię Leoś to proszę:

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:39, 11 sie 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Piękne rabatki bylinowe .Moje cukinie też szaleją ,przejeść nie można ,właśnie robię zupę krem z cukinii ,na drugie pierś z kurczaka z marchewką ,cebulą i oczywiście cukinia ,w tamtym tygodniu leczo przez dwa dni .

Gosia ,pochwal się nowymi jeżówkami ,co tam kupiłaś ? ja przed wczoraj dorwałam w LM pełną pomarańczową za 12,90 .
ps.też mam nerw że pada ,plany miałam na malowanie płotu drugą warstwą .

Nowe jeżówki to Eccentric (czeka w przechowalniku razem z red baronem i molinią variegatą na nową wersję ognistej), Mini Belle, która wcale mini nie jest, i jeszcze jedną, nazwy nie pamiętam, a zdjęcia nie mam, bo jeszcze nie kwitnie.
Kardowka 08:38, 11 sie 2016

Do góry
Kardowka 08:36, 11 sie 2016

Do góry
Ogród tworzony z pasją 08:25, 11 sie 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Na mojej rabacie z trawami pojawiły się tuje Danici. Jak dla mnie ta rabat jest bezkonkurencyjna w letnich miesiącach.
W głębi posadzone zostały rozplenice i lawendy.

pięknie to wygląda no i czekam na foty z tworzenia nowej rabaty
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:25, 11 sie 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Reniu, właściwie to samo mogłabym u Ciebie napisać Cieszę się, że wracasz!
I że synuś szczęśliwie już po tej stronie. Myślę często, co tam u Ciebie
Reniu, dla Ciebie to tylko kwiatowa bylinówka. Coś tam cały czas na niej kwitnie Źle nie jest, ale i tak cały czas robię roszady Tu mi nie gra, tam nie pasuje - w coś się trzeba pobawić w ogrodzie. W najbliższych dniach biorę się za zrobienie ścieżki między bylinówką a warzywniakiem, trzeba ładną trawkę wysiać, bo ścieżki w warzywniku są ładniejsze niż przy bylinówce. A tak być nie może

Gosia hahahah zawsze jest tak na bylinówce, doskonała nigdy nie będzie.
Coś zaschnie, zgubi liście, coś zostanie zjedzone, podziurkowane, złapie mączniaka... itp itd

Mnie na ten przykład irytują floksy różowe bo łamią się łodyżki, w innych odmianach/kolorach nie ma tak. Kombinuję więc co robić i chyba wprowadzę jeżówki ale białe i dokupię kłosowca bo jak na razie to miłość od pierwszego kwitnienia Nic więcej bo młode nasadzenia muszą się rozrosnąć

A Twoje zestawienia są piękne, niestety ja nie mam tyle samozaparcia by siać i sadzić..choć kleome darzę niesłabnącym uczuciem, tak jak kosmosy
Dalie masz piękne, trochę boję się przechowywania... ale może warto zaryzykować, bo ta Twoja pomponowa skradła mi serce Czy to Franz Kawka? czy jest ona rzeczywiście taka fioletowa?
Droga do spełnienia 08:18, 11 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Przyszłam na zdjęcie rb...

Poli
nie zrobiłam wczoraj bo okrutnie lało mam takie z czerwca widać opadające listki w tej kwestii to się nei zmieniło
Nasz przydomowy ogródek 08:12, 11 sie 2016

Do góry
U nas Haniu też od wczoraj popołudnia deszcz- teraz też pada. Jarzębina zwiastuje jesień niestety. Wczoraj były u nas smerfy i Jasiu stawia pierwsze samodzielne kroki. Oczywiście doczekał się pamiątkowego filmiku. Bari nadzoruje i obserwuje a najchętniej to by mnie widział obok siebie na leżaczku obok siebie w ogrodzie.
Poprawy pogody sobie i Tobie życzę.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 08:12, 11 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Domowe buksikowe przedszkole
W zeszłym roku wsadziłam ok 100 sadzonek. Przyjęło się 18 cis póki co też daje radę

Chyba tez muszę sobie takie przedszkole sprawić
Mój ogród pod lasem 08:10, 11 sie 2016

Do góry
Ania i Anula-Dzięki dziewczyny O zdjęcia się postaram w weekend bo na razie walczyłam z nową rabata. Wykopałam stare lawendy, które się rozlazły i słąbiej kwitły. Sąsaiad ma duże już drzewa i zaczęły więcej cienia rzucać więc i moja rabata wymagała korekty.Pokaże wkrótce

Ale zobaczcie i może podpowiedzcie co w mojej piwniczce kopie jamę!!Tzn nie wiem właśnie co to za zwierzę ,ale jest uparte bo ja jamę zasypuję a po kilku dniach ona znowu taka sama wielka!

Podkopuje korzenie lawendy rosnącej na piwniczce i boję się ,że uschna inne rośliny tez
To miejsce trzeba kochać 08:02, 11 sie 2016

Do góry
Teraz poproszę o radę, bo to miejsce w moim ogrodzie najbardziej mnie denerwuje i jest największym dylematem.

Chodzi o rabatę z sosnami naprzeciwko tarasu.
Te sosny posadził mój mąż kilka lat temu. Są jak widać dość wysokie, ale nikt o nie nie dbał. Teoretycznie przed sosnami miały być posadzone miskanty, śliwa dziecięca, lilak palibin, ale to całe zestawienie mi jakoś nie pasuje. Z jednej strony wysokie miskanty tuż przy kostce zrobiły by taki korytarz roślin, z drugiej strony te sosny będę się pewnie ogałacać od dołu i raczej z biegem czasu będą wyglądać gorzej niż lepiej.
Koncepcji jest kilka:
1. posadzić miskanty i coś jeszcze przed sosnami
2. uciąć sosnom dolne gałęzie (skoro i tak mają się ogołocić), z tyłu pod sosnami dokończyć drewniane ogrodzenie, żeby nie mieć widoku z tarasu na siatkę i chwastowisko za płotem. Pod sosnami posadzić miskanty i z przodu coś jeszcze, ale nie wiem co bo lilak palibin i śliwa dziecięca mnie nie przekonują do końca. Może rh?
3. pozbyć się całkiem sosen i zastąpić np świekami serbskimi, ale ta koncepcja trochę nas przeraża (usuwanie korzeni, znowu małe rośliny i czekanie aż się zagęści itd)

Proszę poradźcie.
Kardowka 07:56, 11 sie 2016

Do góry
Moje małe królestwo 07:55, 11 sie 2016

Do góry
Zimno,ale słonecznie chwila z aparatem
widok z tarasu

moich The Fairy chyba jeszcze nigdy nie pokazywałam

i Boronesse uwielbiam jej kolor

wczoraj dzień tylko dla ogrodu dziś szara rzeczywistość muszę jechać do ZUS-u i do PZU
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies