Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 23:54, 29 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Piękny Artemis. U mnie też się zbiera ale mam jeszcze maleńki krzaczek.

Już w drugim roku Cię zaskoczy, je jedna z tych róż co przyrastają w imponującym tempie.
Tu ma być ogród :) 23:53, 29 cze 2017

Do góry
alis napisał(a)
Cisy cudne, czosnki i cały ogród zachwycający. W takiej masie główkowate robią wrażenie.

Główkowate się niesamowicie rozmnażają, wokól macierzystej cebulki po 2 latach jest z 5 nowych, które są niewiele mniejsze.
Moje małe wielkie marzenie 23:51, 29 cze 2017

Do góry
Goethe przepiękny i w fazie pąka i w rozkwicie.
Główkowatych też masz niemało Alis
Tu ma być ogród :) 23:49, 29 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
cisy dorodne pamietam jak mi o nich mówiłaś ...warto było sie pokusić na nie ....bo naprawde ładne i zdrowe ale co tam cisy ...ja patrze ze ty chwastów nie masz wcale a przeciąg fest ...az trudno mi w taki widok uwierzyć ...w takie upały odglancowałas super
bo u mnie sajgon jest ale juz z jednej rabaty wyskubalismy dzis chwasty ....głownie werbenę o juz mi lepiej na duszy

I cisom i mnie w pierwszej fazie przysłużyła się pogoda, praktycznie przez miesiąc miały idealne warunki żeby się przyjąć - chłodno i deszczowo, to chyba było decydujące.

Pozbywanie się chwastów miało miejsce 2 tygodnie temu, zanim mi się różni goście do ogrodu zwalili, na rabacie jeszcze dużo wolnej przestrzeni, bo to jest to miejsce, w którym ostatnio trawnik usuwałam, ale cieszy mnie, że teraz ma być chłodniejszy tydzień bo planuję te przewiewy zlikwidować, a zaraz potem nawadnianie rozkładać i korę sypać, żeby już kolejnego plewienia nie było.

No to dobrze, że coś macie do przodu, ja też 99% werbeny wyplewiłam.
Tu ma być ogród :) 23:41, 29 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
odbierz priva

dziękuję Angelika, mamy nad czym myśleć, po tym co napisałaś.
Tu ma być ogród :) 23:39, 29 cze 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Jak zawsze pięknie u Ciebie. Cisy się bardzo ładnie prezentują już widać ich formę a co to będzie w przyszłym sezonie jak się zagęszczą.

Troszkę się boję, że w przypadku cisów 3 miesiące, to jeszcze żaden pewnik, że się przyjmą, ale z drugiej strony myślę, że gdyby im było źle to już dawałyby widoczne sygnały.
Odcienie zieleni 2 23:37, 29 cze 2017

Do góry
Efffa napisał(a)

Gosia generalnie mam bzika teraz na punkcie przetacznikowców i przetaczników i oczywiscie jeżówek

Dziś kupulam oczywiście jakieś trawy nn, zrobię jutro po pracy zdjęcie i mam nadzieję, że ktoś mi powie co to, generalnie jest to ciemno bordowa ,moze czarna trawa ale nie jest to ani konwalnik ani rubrum, bo kojarzę tylko nazwe lacińska jaka byla na stoisku i zadna z tych powyzszych lacińskich mi nie pasi

Może to Vertigo?

Tyle nowych gatunków wymieniasz, czyżbyś porzuciła minimalizm ?
Mój zakątek - początki 23:32, 29 cze 2017

Do góry
Dużo się u Ciebie Natalio ostatnio zmieniło, ogród się zapełnia.
Fajna ta rabata z rozplenicami, ale z czasem może się tam zrobić ciasno.
Jaką masz odmianę cisa?

Ciekawi mnie jaki będzie efekt Waszego murowania.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 23:23, 29 cze 2017

Do góry
Chyba zaczynam żałować, że zamiast Schone Maid wybrałam Voyage.
Jak zwykle zdjęcia rozbrajająco piękne.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:21, 29 cze 2017

Do góry
Stipy w kamieniach cudne, patrzę z zazdrością bo mi tylko kilka zimę przeżyło, a zresztą dwulatki to jakieś takie niewydarzone są, tylko fragmenty kęp żyją.

Za psiaka i ja trzymam kciuki.
Przerwa na kawę... 23:17, 29 cze 2017

Do góry
Piękna róża Darcy Brusell, no i widzę, że u Ciebie porządnie popadało, nie to co u mnie.
Ogródkowe perypetie:) 23:15, 29 cze 2017

Do góry
Ale liliowo u Ciebie Agnieszko, a egzemplarze wypasione.

Dzieciaki super prezent sprawiły.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:13, 29 cze 2017

Do góry
Miło mi, że Cię moje zestawienie zainspirowało, ale jeśli Twoje seslerie też będą miałe takiego sprinta jak moje, to za rok będą potrzebowały więcej miejsca.

Szałwia to Compacta?

Wykopujesz tulipany? Ja dziś na jednej rabacie zrobiłam wykopki, niezbędne okazały się widły amerykańskie bo to co nad ziemią się wyłamywało, a cebula dalej siedziała w ziemi.
Tu ma być ogród :) 19:06, 29 cze 2017

Do góry
Artemis

I jeżówki

Tu ma być ogród :) 19:03, 29 cze 2017

Do góry
Wystarczył jeden upalny dzień i główkowate gotowe.

Tu ma być ogród :) 19:00, 29 cze 2017

Do góry

Trzy były w ogóle nie przycinane

(I wśród nich jest taki, w najgorszym stanie, bo trochę mu zaczęły żółknąć i opadać igły a postępuje to od pnia - przypuszczam, że miał za mało wody jak się zaczęły wysokie temperatury.

Tu ma być ogród :) 18:54, 29 cze 2017

Do góry
Na początku kwietnia kupiłam w markecie 18 cisów Baccata, posadziłam i większość od razu przycięłam mocno w kule bądź stożki - nigdy ich jeszcze nie pokazywałam od tamtego momentu, a tak się teraz prezentują.

Tu ma być ogród :) 18:49, 29 cze 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

To masz szczęście kupowałam specjalnie cebulki białych frezji - nawet nie wzeszły To moje ukochane kwiatki

To musiały być jakieś felerne, bo ja nawet parę lat temu wiosną do gruntu dałam cebule i kwitły, tylko na zimę cebul nie wykopywałam i wyginęły.
Tu ma być ogród :) 18:48, 29 cze 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Ja wzdycham tez do przedpłociai rabat a wlasciwie takiego inspirowanego efektu Na razie plany ale podpytam

Chciała bym wisienki jak u Ciebie za którymi posadziłabym tuje cięte do max 180 pewnie równo z płotem / siatką / Czy wisnie mają duzy system korzeniowy , bardzo powinnam je odsunąć od tuj /? ta część była by po stronie ogrodu.

Z drugiej strony płotu planuje własnie seslerie w dużej masie albo coś mam strasznie duza zapłocie z boku działki- ciagnie sie na 40 m i jakies do 3 m szerokie i zastanawiam sie co tam posadzić zeby zarosło i było ekonomiczne. Cześciowo wysypie pewnie kamieniem ale nie chce parkingu a boje sie tam sadzić drzewka zeby pieski nie mialy toalety ...sama nie wiem a tak ciągle zaglądam u Ciebie i zerkam na ten element i ni chce mi wyjść z głowy Nie mam fotek bo nie ma tego miesjca jeszcze w realizacji jedynie w głowie

Moje są odsunięte od ogrodzenia o 1 m, od tui odsunęłabym jeszcze bardziej.

Dużą masz tą przestrzeń, sesleria to taniutka trawa, bez wymagań glebowych i szybko rośnie więc jak najbardziej nadaje się na takie nasadzenia.
A jeśli byś chciała dodać tam jakiegoś koloru, to oczywiście szałwia albo jakiś bordowy berberys, mi ta inspiracja kiedyś chodziła po głowie.

Tu ma być ogród :) 18:40, 29 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Wygląda bardzo orzeźwiającoU mnie na tarasie palma...nie da się przysiąść.

Nas pergola wybawiła od tego problemu, planujesz jakieś zadaszenie?

Mam dla Ciebie fotki świecznicy Black Negligee, kupowane na początku sierpnia w ubiegłym roku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies