Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 19:06, 29 cze 2017

Artemis

I jeżówki

natka098 19:15, 29 cze 2017

Jak zawsze pięknie u Ciebie. Cisy się bardzo ładnie prezentują już widać ich formę a co to będzie w przyszłym sezonie jak się zagęszczą.
AngelikaX 20:51, 29 cze 2017

odbierz priva
21:22, 29 cze 2017
cisy dorodne pamietam jak mi o nich mówiłaś ...warto było sie pokusić na nie ....bo naprawde ładne i zdrowe ale co tam cisy ...ja patrze ze ty chwastów nie masz wcale a przeciąg fest ...az trudno mi w taki widok uwierzyć ...w takie upały odglancowałas super
bo u mnie sajgon jest ale juz z jednej rabaty wyskubalismy dzis chwasty ....głownie werbenę o juz mi lepiej na duszy

alis 23:37, 29 cze 2017

Cisy cudne, czosnki i cały ogród zachwycający. W takiej masie główkowate robią wrażenie.
lindsay80 23:39, 29 cze 2017

natka098 napisał(a)
Jak zawsze pięknie u Ciebie. Cisy się bardzo ładnie prezentują już widać ich formę a co to będzie w przyszłym sezonie jak się zagęszczą.

Troszkę się boję, że w przypadku cisów 3 miesiące, to jeszcze żaden pewnik, że się przyjmą, ale z drugiej strony myślę, że gdyby im było źle to już dawałyby widoczne sygnały.
Makao_J 23:41, 29 cze 2017

Piękny Artemis. U mnie też się zbiera ale mam jeszcze maleńki krzaczek.
lindsay80 23:41, 29 cze 2017

AngelikaX napisał(a)
odbierz priva

dziękuję Angelika, mamy nad czym myśleć, po tym co napisałaś.
lindsay80 23:49, 29 cze 2017

eee_taam napisał(a)
cisy dorodne pamietam jak mi o nich mówiłaś ...warto było sie pokusić na nie ....bo naprawde ładne i zdrowe ale co tam cisy ...ja patrze ze ty chwastów nie masz wcale a przeciąg fest ...az trudno mi w taki widok uwierzyć ...w takie upały odglancowałas super
bo u mnie sajgon jest ale juz z jednej rabaty wyskubalismy dzis chwasty ....głownie werbenę o juz mi lepiej na duszy

I cisom i mnie w pierwszej fazie przysłużyła się pogoda, praktycznie przez miesiąc miały idealne warunki żeby się przyjąć - chłodno i deszczowo, to chyba było decydujące.

Pozbywanie się chwastów miało miejsce 2 tygodnie temu, zanim mi się różni goście do ogrodu zwalili, na rabacie jeszcze dużo wolnej przestrzeni, bo to jest to miejsce, w którym ostatnio trawnik usuwałam, ale cieszy mnie, że teraz ma być chłodniejszy tydzień bo planuję te przewiewy zlikwidować, a zaraz potem nawadnianie rozkładać i korę sypać, żeby już kolejnego plewienia nie było.

No to dobrze, że coś macie do przodu, ja też 99% werbeny wyplewiłam.
lindsay80 23:53, 29 cze 2017

alis napisał(a)
Cisy cudne, czosnki i cały ogród zachwycający. W takiej masie główkowate robią wrażenie.

Główkowate się niesamowicie rozmnażają, wokól macierzystej cebulki po 2 latach jest z 5 nowych, które są niewiele mniejsze.