Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Odcienie zieleni 2

Odcienie zieleni 2

Efffa 23:15, 25 cze 2017

Lulilaj napisał(a)

Jeszcze nie mam. Podobają mi się miskanty, turzyce, ostatnio kostrzewa. Na razie jestem na etapie "zachwycania się"
A u Ciebie zdecydowanie jest czym.

ojej dziękuje, ale mojemu ogrodowi jeszcze duzo brakuje
Efffa 23:17, 25 cze 2017

Filemon24 napisał(a)

wiadomo zielone jeżówki green jewel i coconut lime przywrotni też się sprawdza i musowo limonkowe żurawki limemarmolade

jejku dzis kupowalam jezówki i zapomnialam o tych coconut lime co mi podawalaś, oprócz tej jezówki mam te wszystkie co mi podalaś

Teraz posadzilam na środku trawnika graba z rodgersją i przywrotnikiem i trawami
Efffa 23:18, 25 cze 2017

malkul napisał(a)
co jutro zamawiasz?

Gosia generalnie mam bzika teraz na punkcie przetacznikowców i przetaczników i oczywiscie jeżówek

Dziś kupulam oczywiście jakieś trawy nn, zrobię jutro po pracy zdjęcie i mam nadzieję, że ktoś mi powie co to, generalnie jest to ciemno bordowa ,moze czarna trawa ale nie jest to ani konwalnik ani rubrum, bo kojarzę tylko nazwe lacińska jaka byla na stoisku i zadna z tych powyzszych lacińskich mi nie pasi
jazzy 23:46, 25 cze 2017

Efffa napisał(a)
Jak wasze turzyce variegaty,? bo moje są w strasznym stanie- jednym slowe siano
I nadal takie są?
Efffa 00:15, 26 cze 2017

jazzy napisał(a)
I nadal takie są?

nie, są coraz to ladniejsze, ale patrzac na tamten rok jeszcze im brakuje.

Co do corodonny to u mnie sie ona strasznie poklada, nie jestem z niej zadowolona
Zana 06:39, 26 cze 2017

U mnie caradonna długo stoi sztywno prosto, ale teraz gdy kończy kwitnienie też rozwala się na boki. Pomyślałam sobie, że trzeba jej chyba obręcze założyć.
iwka 09:03, 26 cze 2017

moja się pochyla w jedną stronę, do słońca czy co, ale na słonecznym miejscu rośnie.

Ją się też przycina i powtarza kwitnienie ?
ElzbietaFranka 12:27, 26 cze 2017

Witam Ewelina. Dlugo nie bylam. Masz ładne graby posadzone i bukszpany. Turxyce jak to turxyce raz ladniejsze raz gorsze.
Tak jak pisalam zmarzlo duzo, ale juz wszystko wrocilo do normy.
Kwitnienie minelo bo nie mialo co kwitnac. Za to odrosty duze energia musiala byc gdzies skierowana z kwiatow na odrosty.
Bardzo ucierpialy rodod, azslie - niektore. Roze prawie wszystkie oprocz pnacych na nowo musialy sie odradzac, mam opoznienie rozane.

Przesylam dla Ciebie dziołcha

kasja83 07:41, 28 cze 2017

Ach...szalejesz jeżówkowo-Green Jewel są piękne-chcę takie wsadzić w przyszłym roku w rabatę, której jeszcze nie mamTe Coconut też fajne...w ogóle jeżówki dla mnie są szałowe!
lindsay80 23:37, 29 cze 2017

Efffa napisał(a)

Gosia generalnie mam bzika teraz na punkcie przetacznikowców i przetaczników i oczywiscie jeżówek

Dziś kupulam oczywiście jakieś trawy nn, zrobię jutro po pracy zdjęcie i mam nadzieję, że ktoś mi powie co to, generalnie jest to ciemno bordowa ,moze czarna trawa ale nie jest to ani konwalnik ani rubrum, bo kojarzę tylko nazwe lacińska jaka byla na stoisku i zadna z tych powyzszych lacińskich mi nie pasi

Może to Vertigo?

Tyle nowych gatunków wymieniasz, czyżbyś porzuciła minimalizm ?