plama kostrezwy przed lawenda byłaby łądna , pamietaj wszystko rosnie hihihi u mnie tez w tym roku sporo niebieskiej trawki a kiedys niebieskiego nie chciałam w ogrodzie ))
Chciałam tam posadzić "limki" z "grackami", które uwielbiam i które rosną też w innych częściach ogrodu, ale przypomniało mi się, że w starym ogrodzie mam takie niby stożki bukszpanowe i pomyślałam, że przesadziłabym je pod okna
Trawnik wczoraj przeszedł aerację, więc wygląda słabo. Dziś dostanie nawóz.
Jeszcze robiąc rabatę linie od nawadniania przekłułam widłami, rury są płytko, bo to miejsce przed samą skrzynką z elektrozaworami. Dziś hydraulik przyjedzie to poskręcać, bo sama nie mam tyle siły.
Uwielbiam połączenie werbena- variegatus- budleja.
Pojawił się u mnie wreszcie kolor. Czekać teraz tylko aż wszystko urośnie.
I na koniec różyczki.
Pytałyście mnie o róże. Nie wiem jakie mam odmiany róz. Kupowałam jako róże herbatnie-hybrid tea to na pewno, ale nic poza tym.
Różowa jest mocno pachnąca. Z różami tsuga Jeddeloh, lawenda i świerk conica. Lawenda jeszcze w doniczce.
Z robotą jestem na rabacie gdzie stoją bramki piłkarskie. I cały czas kminię nad rabatą z kulkami.
Tak wiem, o czym piszesz, dziękuję za cenną uwagę, ten cień w tym miejscu to w samo południe, zdjęcia
wgrywam na gorąco i teraz od 13.00 jest już znowu słonecznko
Skrzynki mają słońce wschodzące i zachodzące