Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 09:44, 01 sie 2016

wrobelki napisał(a)
Slicznie u Ciebie u mnie fotki dopiero jutro bo dziś wróciliśmy w burzy

wrzucam dziś różę Jan Paweł II pachnącą, która po pierwszym kwitnieniu wypuszcza nowe przyrosty

Urszulla 09:48, 01 sie 2016

kasiek napisał(a)

Od razu widać że dzieci są No jak tu nie mieć basenu w ogrodzie ?
Piekny trawnik, i horcie oczywiście

Dzięki basen w tym roku nie cieszy się takim uznaniem, ale w zeszłym to ja sama siedziałam w nim 3 tyg w lipcu ale cieszę się że mam mały basen o roboty z nim mało
Urszulla 09:51, 01 sie 2016

Pada
w przerwach między deszczem podzieliłam turzycę palmową do małych doniczek, potrzebuję dużo nowych sadzonek na rabatę pod jabłonką. A potem ścięłam sadzonki i z wierzchołków zrobiłam sadzonki zielne- przyjmą się to się przyjmą, a jak nie to trudno.

Urszulla 14:13, 01 sie 2016

kasiek napisał(a)

Od razu widać że dzieci są No jak tu nie mieć basenu w ogrodzie ?
Piekny trawnik, i horcie oczywiście

A trawnik nie piękny, sama koniczyna która mnie irytuje to zielone i to zielone. Z bliska jakbyś zobaczyła to płakałabyś ze mną nad nim.
danuta_szwajcer 16:49, 01 sie 2016

Ula na jednym z tych zdjęc widze, że masz zebrinusa? Ładnie mu z hortensjami, widać ogrom pracy u Ciebie, kanciki masz do pozazdroszczenia ale tych opadówek jabłek to Ci nie zazdroszczę. Trawka taka zielona,fajnie Ci już rosna te nowe róze, dobrze im u Ciebie Ulewa Cie ominęła? U nas wczoraj było koszmarnie ale bez gradu. Buziaki
Urszulla 18:37, 01 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula na jednym z tych zdjęc widze, że masz zebrinusa? Ładnie mu z hortensjami, widać ogrom pracy u Ciebie, kanciki masz do pozazdroszczenia ale tych opadówek jabłek to Ci nie zazdroszczę. Trawka taka zielona,fajnie Ci już rosna te nowe róze, dobrze im u Ciebie Ulewa Cie ominęła? U nas wczoraj było koszmarnie ale bez gradu. Buziaki

Zebrinusa przesadziłam w zeszłym roku i po zimie wygląda koszmarnie, dwa źdźbła. Kupię nowe Zebrinusy kanciki robię sukcesywnie zobacz jak poszerzyłam kancik na tyłach rabaty i dosadziłam cd za bergeniami, które tu są od wiosny

Jabłka zbieram na kompost, trzeba się poschylać zwłaszcza po deszczach i wichurach. Wczoraj nas burza i ulewa nie ominęła. Ale popołudniu wyszło słonko i popracowałam z mokrej ziemi. Red Barony zniknęły z przechowalnika i przesadziłam taką starą fajną odmianę żurawki z miejsca gdzie było jej źle

A róże mnie zachwycają, ciekawe co będzie dalej
AgataP 21:41, 01 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Pada
w przerwach między deszczem podzieliłam turzycę palmową do małych doniczek, potrzebuję dużo nowych sadzonek na rabatę pod jabłonką. A potem ścięłam sadzonki i z wierzchołków zrobiłam sadzonki zielne- przyjmą się to się przyjmą, a jak nie to trudno.

turzyca szybko się przyjmuje, ja ją traktuję jako wypełniacz rabat, jest świetna
wrobelki 22:21, 01 sie 2016

To wczoraj udało mi się z Bielska uciec przed ulewą za u mnie też było ale nie taka straszna bez ulewy
Mala_Mi 08:14, 02 sie 2016

Urszulla napisał(a)

Dla Ciebie

Budleja- ale nie wiem czy nie bardziej chciałabym małą budleję miniaturową- u Ani ASC wyczytałam kiedyś ją ale nigdy nie spotkałam

Miniatura padła po zimie....

Hortki szaleją Masz już fajnie w ogrodzie
danuta_szwajcer 09:21, 02 sie 2016

Z kancikami zaraz eleganko to wygląda ale bergenie Ci dobrze rosną w tym miejscu masz tam cień czy słonce?