Nie ma.
Gleba w przeciwieństwie do stołu nie jest martwą naturą. Ostatnią czynnością przed siewem zanim zwilży się powierzchnię przeznaczoną do obsiania może być wygładzenie jej 2-3 metrową łatą drewnianą, czyli idealnie równą deską. Czynność tę wykonuje się w podobny sposób jak przy wylewce podłogowej z tym, że nie stosuje się listew kierunkowych. Po paru miesiącach nawet przy zastosowaniu tej techniki na powierzchni gleby będą powstawać zagłębienia i wzniesienia a płaszczyzna trawnika może mieć wcześniej nie planowany nieznaczny spadek. Aby trawnik wydawał się równy należy go naprzemiennie systematycznie kosić kosiarką z ostrymi nożami na wysokość 4 cm. Jeszcze lepszy efekt można uzyskać przy zastosowaniu kosiarki wrzecionowej z regulowaną wysokością noży.
O rany, ale macie cudną scenerię
Robert, cieszę się bardzo, że poznałam cię osobiście, fajny facet z ciebie i na dodatek ogrodnik
wielosił i u mnie ma się dobrze, za twoją radą na razie trzymam go w donicy; po obejrzeniu wymuskanego ogrodu Kindzi, zacznę jesienią rewolucje i porządkowanie u siebie
Kasiu, Rysiu spędziliśmy u Was cudowny weekend i dziękujemy Wam za to z całego serca. Takie chwile są bezcenne i ładuje się dzięki nim akumulatorki na maxa. Super że mogliśmy spotkać i poznać tyle ludzi zielono zakręconych chociaż jak zwykle nie udało się pogadać ze wszystkimi. Ogrodem Waszym cały czas się zachwycam i nie mogę jeszcze dojść do siebie po takiej porcji piękna. Kasiu zaraziłaś mnie w tym roku liliami i bardzo się cieszę że wiosną zakupiłam sporo cebul ale myślę że nie były to ostatnie zakupione przeze mnie cebule.
Spróbuję wrzucić kilka fotek ale mam utrudnione zadanie żeby wybrać takie jakich jeszcze nie było
Tutaj fotki pięknych kancików zrobionych przez Rysia- w celach instruktażowych dla innych mężów
Są jeszcze dwie nawet. Wrzuć na stronie Hmf hasło Reine des Violettes to Ci wyskoczą wszystkie trzy. Jedna z nich to raz kwitnąca róża galicyjska.
Bardzo mi sie ta Twoja róża podoba no i znów moj ogród za mały na taka piękność ech...
tak mni enatchnelo teraz ze ta summe song to bardzo podobna do hot chocolate tylko jsniejsza, pasowalyby do siebie...szkoda ze juz tam miejsca nie mam
jak ona duza rosnie ?