Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 09 gru 2012

Do góry
Storczyki zachwycające! Podziwiam cię za cierpliwość w moczemiu ... Masz piękną kolekcję, niemal (celowo nie używam słowa prawie ) jak w ogrodzie botanicznym !

Co do cytrynówki - ja nie moczę cytryn w spirytusie bo jestem nieciepliwa ale polecam zastąpienie cukru miodem. Nie tylko rozgrzewa ale i leczy

Zagotowywałm cytrynę w wodzie ale wolę wyciskać
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:31, 09 gru 2012

Do góry
Witam nową Anię tzn avatarka
Aniu do Twojego energetyzującego charakteru taka fryzurka jest świetna!!! Pozdrawiam elegancką Anię, Miska (on zawsze przygotowany z fryzurą do fot) i storczyki!
Czekam na zdjęcia lampek powieszonych przez M
I wklejam przepis na cytrynówkę, podaj swoj zobaczę czy należy modyfikować dzisiaj wieczorem będę robić

1 kg cytryn
1 litr miodu
1 litr wody
1 litr spirytusu

cytryny wyciskam, dodaję wody, spirytusu, miodu, zagotowuję i viola można pić Nawet ja to potrafie
Można zagotować z kawałkiem skórki z cytryny - ale koniecznie bez białej skórki ktora nadaje goryczy.

Kiedyś zmiksowałam cytryny w robocie z białymi skorkami aby było szybciej...... I była gorzka .... A ma być kwaśno-słodka

Buziam i lecę na tenisa bo trzeba kondycję poprawiać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:20, 09 gru 2012

Do góry
Iza Nesbo tyko Pentagram słuchałam, a to kolejna jego powieść. Nastepnej już nie strawiłam...
Krys - zima jest piekna , nie wiem dlaczego tej pory roku nie lubimy. Uważam, że nasza zmienność kliematu a co za tym idzie jest niesamowita. Wczoraj dokończyłam moją wiyztówkę o zimę i stwierdziłam, ż eto co najbardziej mi się w ogrodzie podoba to jego zmienność wraz z porami roku
Zaczarowana - zrobi fotkę choinki z bombasiami
Irenko - dziękuje za wizytę, trudno mi było u Ciebie nadrobić zaległości pędzisz
Enya - kłaniam się Tobie i męzowi. W przyszłym roku pozwiązuję tylko miskanty. Zgodnie z trendami pozostale zostana poczochrane.
Małgosiu - mi zawsze szczęka opada gdy ogladam Kubusiowo Przestrzeń którą okiełznałaś jest zachwycająca. Ja mam tylko 900 m, które łatwo zagospodarować
Gusiarz - cytrynówka jest nawet dla mnie prosta w wykonaniu , składniki proste - litr spirytusu, litr wody, litr miodu, 1 kg cytryn, zagotować i voila Cytryny wyciskam i pilnuję aby nie było białych skorek (gorzkie)
Syla - cieszę się źe zawitała zima, bo lubię widoki ze śniegiem, jasność nastała
Ania Asc - nie poznalam Cię Czerowne bomby będą w domu aby były mocno widoczne na choince. Liczę na relację z uruchomienia lampek !
Evchen - choinka stoi w donicy elho pure Przesyłam energię Ja mam tylko w weekendy bo w tygodniu praca zawodowa ze mnei całą energię wysysa
Reni - kule w trawach z lenistwa leżą, bo ciągle zapominam je do domu zabrać
Domi. - mnie teź te kolory hipnotyzują , chyba bym się z Córcią dogadala Wygóglałam wczoraj producneta bombek ze Złotoryji i jeszcze jedną firme. Pytam, zobaczymy może kupię i kolor pink Na razie najważniejszy jest dla mnei rozmiar 12-15 cm
Joasia - dopiero spadł śnieg? To skandaliczny skandal! Toruń ośnieżony to jest to !!! A wiankowania z Madzią sięnie boję Ma przygotowane zdjęcia wzorów wianków , będziemy kopiować

Rododendronowy ogród II. 08:02, 09 gru 2012

Do góry
Życzę słonecznego i pięknego dnia. Dzisiaj u nas ciut cieplej, tylko minus 5
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:35, 08 gru 2012

Do góry
Lecę szukać na allegro dyuuużych bombek
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:35, 08 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wszystkie zdjęcia oglądałem z otwartą buzią - ale ta choinka to już mnie na prawdę powaliła

Ale za to przed południem zawiesiłem jeszcze wianki na drzwiach i ubrałem dwie tuje przy wejściu w bombki Jednak tak efektownie jak Twoja to nie wyglądają Ale za to lampki elektryk mi naprawił...ale powiedział, że na zewnątrz nie wytrzymają I chyba je powieszę na choince, a na zewnątrz kupię porządniejsze....

Sebku choinkę testowałam w ubiegłym roku na biało i było nijako. Efekt dopiero jest gdy jest baaardzo duzo bombek, bo w przeciwnym razie takie delikatne kolory znikają... Jeszcze muszę do przezroczystych bombek piórka włożyc Noemi mi tak doradziła.
I tylko żałuję, że osłonka choinki nie zmieściła się do podświetlanej białej donicy... Ale może i tak dobrze. Muszę coś do tej donicy wykoncypować
Jutro fotnę choinkę w ciągu dnia.
A teraz poluję na wielkie bombki do choinki do domu a właściwie ogrodu zimowego. To znakomite miejsce bo jest chłodno (dzisiaj zimno, brrr) i choinka nie usycha tak szybko.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:31, 08 gru 2012

Do góry
Nie zawsytdzajcie mnie. Każdy ogród oszroniony w słońcu, ze świeżutkim śniegiem dobrze wygląda. Dzisiaj była bajkowa sceneria, bo jeszcze wczoraj padał śnieg a potem chwycił silny mróz.
Zasługi w tym mojej nie było tylko natury
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:28, 08 gru 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Beata, mnie to szaleństwo trochę wprowadza w zakłopotanie że mi się specjalnie nie chce
Ale na szczęście Vita napisała to co mi chodzi po głowie. Właśnie, nie każdy musi mieć jakieś własnoręczne arcydzieła A może poprostu jeszcze nie przyszedł na mnie czas...W sumie jest jeszcze zdecydowanie wcześnie

Nieszko wiosną pierwszy w życiu wianek zrobiłam. Przyszła i na mnie kryska na matyska.
Może też dojrzejesz
Rododendronowy ogród II. 21:18, 08 gru 2012

Do góry
Bożenko zawsze gdy rh tak zwijają listki to obawiam się czy im się coś nie stanie?
Rododendronowy ogród II. 21:17, 08 gru 2012

Do góry
Brrr ale zimno, jednakże pięknie
Ogród do odświeżenia 21:13, 08 gru 2012

Do góry
I ja ściskam wieczorową porą
Początki w Kruklandii 21:10, 08 gru 2012

Do góry
Justynko ile u Ciebie stopni???

Śliczna jadalnia i storczyki. Parapety masz piękne!
Rajski ogród Ani 20:59, 08 gru 2012

Do góry
Piekne zdjęcia nam Aniu zaserowałaś. Laponia i Twoje okolice są zniewalające!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:53, 08 gru 2012

Do góry
Mniam mniam, nie mogę doczekać się świąt.
Ale jednej rzeczy nie lubię. Kupowania prezentów. Czy nie moglibyśmy kupować prezentów tylko dzieciom.?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:51, 08 gru 2012

Do góry
Sliczne obrazki pooglądałam , jabłka , cyklameny, zimowa sceneria ogrodu.
Tyko nie zmarźnij zatem ogrzewaj się przy kominku i nalewce
Rododendronowy ogród II. 20:45, 08 gru 2012

Do góry
Spóźniłam się ... Ale ze szczerymi gratulacjami z okazji 1500 strony !
Mój mały raj na ziemi :) 20:44, 08 gru 2012

Do góry
Masz otwarty kominek! Super i piękne otoczenie!
I jeszcze winko wieczorem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:42, 08 gru 2012

Do góry
Piekna choinka!!! Jeśli 7 letnie dziecię tak przyotowuje stół wigilijny to proszę o wypożyczenie ziecięcia na 24.12

I powiem Ci, że już się Wigili doczekać nie mogę. Karpia ( a co lubię!) z chrzanem i uszka z barszczem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:35, 08 gru 2012

Do góry
Biegnę Was odwiedzić!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:34, 08 gru 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Piękna zima, piękne bomby i choinka...ale ten TYTUS...bossski!
Powiedz mu, że pięknie wygląda i nie, wcale mu nie pogrubia tyłka

Tytus pieknie się kłania i obiecał pobiegać aby tyłek odchudzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies