Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Przetacznik 14:02, 07 gru 2012

nieszka napisał(a)
I jeszcze jaki zachód słońca mi się dziś trafił

Wracam do tego obrazu... to takie niesamowite zimno, szarawo, człowiek się kuli, patrzy pod nogi a nad nim takie spektakle się malują...
vita 17:51, 07 gru 2012

Siatka jest idealna, tylko powinnaś pamiętać, że jej kształt będzie ostatecznym dla iglaka.
Ja założyłam taką siatkę na swojego cyprysika (tego na osi widokowej, nie wiem czy skojarzysz) zero problemów zimą, doskonale się go przycina, niemal idealny kształt. Same zalety. Zakładaj siatkę
Gosiniak 18:34, 07 gru 2012

Ale masz przepiękny ogród, wszystkie rabatki dopieszczone na maksa. A ile miejsca, oj jest co robić w takim ogrodzie, tym bardziej ci gratuluję i pozdrawiam
bociek 19:55, 07 gru 2012

Nieszka, super ten zachod slonca W ogole masz taki uporzadkowany ogrod. I fajne zimowe foteczki.

Co do ozdob, nie przejmuj sie, kto powiedzial, ze musisz miec wianek na drzwiach??? To nie jest polska tradycja, wiec spoko. Luz amerykanski Nie musimy slepo podazac za innymi. Ja akurat lubie rekodzielo, wiec mnie to wicie wiankow pasuje, ale np. decoupage to w ogole nie jest moja bajka a jest bardzo modny.Na pewno i tak masz ogrom pracy do wykonania przed Swietami.

Pozdrawiam serdecznie
anieszka 23:42, 07 gru 2012

Ja swoich nie okrywam, czasami zdarza im się przemarznąć, ale wtedy tnę mocno i po bólu
nieszka 18:01, 08 gru 2012

Weronika, jak uwielbiam Twoje zdjęcie z pomarańczowy słońcem odbijającym się w szybach okiennych...
Vita, głowię się nad tą siatka... To ma być jakaś specjalistyczna? Skąd taką wziąć?
Gosia oj jest co robić, jest. Muszę chyba zmienić nieco podejscie do ogródka i odpuścić troszkę porządek bo odpoczywać nie mam kiedy A jeszcze jak sobie go poszerzę w przyszłym roku to już zupełnie będę stracona dla świata...
Boćku - już wyluzowałam. serio serio Ale te lampiony z papieru ryżowego to piękne....
Aga - czego nie okrywasz bo się pogubiłam? że tui czy traw?
Madzenka 21:28, 08 gru 2012

nieszka napisał(a)
Beata, mnie to szaleństwo trochę wprowadza w zakłopotanie że mi się specjalnie nie chce
Ale na szczęście Vita napisała to co mi chodzi po głowie. Właśnie, nie każdy musi mieć jakieś własnoręczne arcydzieła A może poprostu jeszcze nie przyszedł na mnie czas...W sumie jest jeszcze zdecydowanie wcześnie

Nieszko wiosną pierwszy w życiu wianek zrobiłam. Przyszła i na mnie kryska na matyska.
Może też dojrzejesz
vita 11:35, 09 gru 2012

nieszka napisał(a)
Vita, głowię się nad tą siatka... To ma być jakaś specjalistyczna? Skąd taką wziąć?

Kupuje się w ogrodniczych, są różnej szerokości, z drutu powlekanego, bardzo plastyczne.
Ważne, aby oczka były dosyć duże. Przetestowałam tę metodę dwa lata temu, gdyby nie trud (niestety, na większych iglakach to dosyć karkołomna robótka) założyłabym na jeszcze wielu iglakach w ogródku.
Mam gdzieś fotki, jak znajdę, to pokażę
nieszka 13:20, 09 gru 2012

Marzena - pewnie masz rację. Póki co odpoczywam oglądając namiętnie seriale kryminalne
Vita - i teraz wszytko jasne. Musze się udać do ogrodniczego. Pomyśałam że może by taką siatkę założyć na niefortunnie posadzone w tym roku iglaki w strefie spadającego śniegu z dachu. Myślisz że dałaby radę?
I swoje okrycia pokaż koniecznie
Gosiniak 18:43, 10 gru 2012

A ja niedawno okręcałam swoje cyprysiki na pniu sznurkiem, bo im się też tak brzydko gałązki wyginały, dobrze wiedzieć, że jest na to jakiś sposób. Pomyślę o tej siatce, a właściwie poszukam w ogrodniczym na wiosnę.
Nieszko- zima jest właśnie po to aby odpocząć i zaplanować, wrócą ci siły na wiosnę, zobaczysz.