Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 22:12, 20 cze 2016

Do góry
chciałam wam pokazać trochę mojej zabawy ale szlag mnie trafi zanim coś wgram to tak na dobranoc
Przerwa na kawę... 22:11, 20 cze 2016

Do góry
Dzwonek zaczyna kwitnąć. W tym roku na razie mały.

Tamaryszek francuski powolutku też zaczyna koncert. Lubię ten delikatny krzew. Od 2 lat próbuję zrobić z niego drzewko. Ciężko idzie.

Na koniec petunie, lilie, które miały mieć 120 cm a mają może z 80 i róża Nina. Pięknie kwitnie. Za to rozczarował Pilgrim. Już zakończył kwitnienie. Przynajmniej na teraz ;(

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:11, 20 cze 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Ledwo zatrzymałam oko na cudnym Twoim ogrodzie, a tu taka niespodzianka...krakowski ogród botaniczny...byłam wiosną, irysów wtedy było dużo więcej...uwielbiam te czarne nie wiedziałm, że są tak późno kwitnące...czy była jakaś sprzedaż z botanika?

Nie było, teraz to rzadkość, ale widoki były super!
Bedę co jakiś czas wklejać bo duzo zrobiłam
Pan Maluśkiewicz 22:11, 20 cze 2016

Do góry
wieczór

Metodą prób i błędów Myometis ogród buduje 22:11, 20 cze 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Ogród masz naprawdę bardzo ładny i świetnie skomponowane rabaty. Miło się ogląda. No i śliczną masz psinkę w awatarku

psinka (bagatelka 30 kg) to codzienny użytkownik ogrodu, na szczęście przyjazny roślinom

Pogubiłam się po drodze... 22:10, 20 cze 2016

Do góry
w warzywniaku
Pan Maluśkiewicz 22:07, 20 cze 2016

Do góry
Jude the Obsure obiecuje

Muszę "uczesać" tę pannę...

mój malutki Klonik Shirasawanum

Ogródek Iwony II 22:05, 20 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Iwonko, Ty na ławeczce? Rozumiem, że czekasz na chwile wytchnienia od "rozkoszy naszej szkolnej"? Pięknie masz i jak znajdujesz czas na sprzątanie Ja próbowałam dzisiaj strzyc bukszpany - oj, trudne to zadanie

Jolu, na ławeczce siedziałam przez weekend, jak moje latorośle zjechały do domu, zapowiedziały, że "robimy grilla" ...
Czekam na koniec tygodnia, bo choć to już winish, to i tak mam więcej psychicznego luzu, jak przez ostatnie dni:
Wycieczka do Warszawy z młodzieżą, nadmieniam, że baaaaaaaaaardzo podobało mi się w Centrum Nauki Kopernik, potem RP klasyfikacyjna, potem weekend z rodzinką, a jak dzieci pojechały, zjawili się następni goście, pomiędzy gośćmi przygotowywałam na dziś imprezę z koleżanką (wisiałyśmy na telefonach i necie i na czym się dało) - 12 stanowisk interaktywnych nauka przez zabawę (m.in. gaszenie świecy za pomocą przelewania CO2 ). Jak już o 14.00 uporałyśmy się ze wszystkim, to na 16.00 lecialam na dyskotekę młodych

A teraz siedzę na O i nie myślę już o pracy ... do jutra. Jutro świadectwa i arkusze mnie czekają I taki maraton do piątku
Potem się pakuję i jadę z e-M na południe Polski
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:05, 20 cze 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

Swietnie ta ławka w tym lesie ale tam gdzie była poprzednio bardzo mi sie podobało. ładnie oczko można było podziwiać

Dlatego kupiłam nastepna - nie miałam zamairu stąd ją zabierać, ale był taki gorący weekend

Teraz myślę o drugim łuku za nią z żółtą różą np...
Pogubiłam się po drodze... 22:04, 20 cze 2016

Do góry
tylko to znalazłam, ale czy to możliwe żeby tak zrobiło to sama nie wiem..., chyba jej smakują
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:03, 20 cze 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Botaniczny w Krakowie uwielbiam Czegoś mi brakowało właśnie a to ławeczka zniknęłaBuziaki,ogród jak zwykle bez zarzutu

Ławeczka już jest, druga Lubię duzo miejsc w ogrodzie gdzie można przysiąść i pooglądać

Na razie jej nie malowałam...
Pszczelarnia 22:01, 20 cze 2016

Do góry
W warzywniku:

I nawóz w pogotowiu:

Taki jest mój warzywnik.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:58, 20 cze 2016

Do góry
różności:

2 szt. takiej trawy...

takie cosik...

perukowiec

miłorząb

i juka

Typografia ogrodu 21:58, 20 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
kolejne kwiaty póżnego lata które lubię

i zagadka - kto wypatrzy molinie? na razie na inną sciółkę liczyć nie moga

Bardzo dobra sciolka. To jest jedyna okazja żeby położyć zróżnicowana ściółkę . Jak się położy korę to już nie bardzo można cos dodać. Moja rabata która czeka na limki i hameln do początku lipca wygląda identycznie. Jak p rzyjada rośliny zgrane trawę ale po posadzeniu znów będę ją rozkładać plus pokrzywy bo po rozłożeniu daja dobra próchnicę a u mnie nędza. Na to korą. Juz tak robiłam tylko bez pokrzyw estetycznie niczym się różni od kory samej. I tak z czasem wszystko brązowieje
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 21:58, 20 cze 2016

Do góry
w kolejnej odsłonie przedstawię

Acer palmatum 'Manyo no sato'
- stosunkowo jest to nowa odmiana klona palmowego odkryta w 1993 roku - 'Manyo no Sato' w japońskim języku nazwa ta oznacza "wspaniałe miejsce natury". Odmiana ta toleruje stanowiska w pełnym słońcu oraz w półcieniu - jednak idealne warunki uprawy zapewniłoby stanowisko gdzie słońce jest prawie cały dzień, z wyjątkiem podczas upalnych temperatur południu, kiedy jest preferowane trochę cienia. Słońce wydobywa purpurę i fiolet na zielonych pstrych liściach co sprawia, że ​​ten klon niesamowicie się prezentuje. Na domiar jasna zieleń kory dodaje do ostatecznego efektu unikalny factor i czyni go unikatowym klonem palmowym wśród innych odmian. Na jesień klon wybarwia się gdzie liście mają kolory od moreli do pomarańczowego oraz szkarłatu.

kolejne wrzutki fotek i pisu kolejnych klonów bedą na dniach - dziś już uciekam...
Pan Maluśkiewicz 21:58, 20 cze 2016

Do góry
Róża "Jarocin"

krzaczasta róża, ma masę pączków. piękne i błyszczące liście.

Mme Issac Pererie

historyczna róża, pięknie pachnąca różano

Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:57, 20 cze 2016

Do góry
Przerwa na kawę... 21:57, 20 cze 2016

Do góry
Powojniki - mam je też od ubiegłego roku i jestem oczarowana. Może dlatego, że po prostu przeżyły u mnie
Ernest Markham

Inspiration Zoin

Blue Sensation

Tego nie jestem pewna, chyba Pamiat Serdtsa - bardzo duże kwiaty
Pogubiłam się po drodze... 21:55, 20 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
o tak wyglądają róże

i co to mogło zjeść? a może to jakaś choroba?

O rany! Jaki armagedon - te listki to na powyrywane wyglądają, może jakieś psisko/kocisko się w kolce zaplątało? Daj znać co odkryjesz bo to ciekawe strasznie.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:54, 20 cze 2016

Do góry
Magnolia:

i Tawuły

2 szt.

i 1 szt. + buk?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies