Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

roma2 22:46, 03 sie 2016

Podoba mi się bo jest "klimacik"!
Jeżdżę do nas i czasem mi się włos siwawy na głowie jeży co ludzie budują! Nie mogę zapodać zdjęć, bo trafię do sądu, ale, że nikt nie pilnuje projektów i warunów budowy, to ręce opadają. Wśród ceglanych małych domków wyrasta nagle pałacyk z koszmarów Gargamela. Bo Gargamelowy jest ładniejszy! Przecież można świetnie połączyć stare z nowoczesnym. Ale z tym czymś (trzy pod rząd), z kukiełką skrzypka na dachu wieżyczki (naprawdę), to za dużo dla mnie.
Nallar 22:51, 03 sie 2016

roma2 napisał(a)
Ło! Cieszam się razem z Tobą. U mnie budowlana przerwa . Bardzo chcę zamieszkać tam, ale ciągle coś się odwleka. Śmieję się tylko, że odległość od Opola w styczniu 2017 się zmniejszy o jakieś 10-15 km od granic miasta. Miasto nam powiększają wbrew protestom sąsiednich gmin. I nagle się okaże, że się buduję pod Opolem

Budowa? wiem jak to jest. A najgorzej jest wprowadzić się do nieskończonego
Opole? to całkiem blisko nas.
Nallar 23:04, 03 sie 2016

roma2 napisał(a)
Podoba mi się bo jest "klimacik"!
Jeżdżę do nas i czasem mi się włos siwawy na głowie jeży co ludzie budują! Nie mogę zapodać zdjęć, bo trafię do sądu, ale, że nikt nie pilnuje projektów i warunów budowy, to ręce opadają. Wśród ceglanych małych domków wyrasta nagle pałacyk z koszmarów Gargamela. Bo Gargamelowy jest ładniejszy! Przecież można świetnie połączyć stare z nowoczesnym. Ale z tym czymś (trzy pod rząd), z kukiełką skrzypka na dachu wieżyczki (naprawdę), to za dużo dla mnie.

Tu gdzie mieszkam takie dziwolągi też są, wielkie, wielopoziomowe, z lwami na dachach i ogrodzeniach.
Najciekawsze jest to że kiedy dzieci się wyprowadzą w takiej ladarze zostaje dwóch dziadków i najczęściej zajmują jeden pokój.

O kontroli i wydawanych pozwoleniach szkoda pisać, wystarczy popatrzeć na nasze miasto, domek jednorodzinny a za płotem blok, szkoda słów.
Nallar 23:13, 03 sie 2016

Życzę zaglądającym dobrej nocki.
ryska 23:25, 03 sie 2016

Dobranoc a co to się wykluje na jutro?
Dorota123 08:05, 04 sie 2016

Nallar napisał(a)
W Bylinowym nadal królują jeżówki.

W bylinowym masz pięknie, jeżówki dorodne, a co to jest na pierwszym zdjęciu obok jeżówek?
Luki 09:06, 04 sie 2016

Ewo nadrabiam
Nazwę tych egzotycznych czerwonych kwiatów też zapomniałem, ale to roślina tropikalna, o niebieskich kwiatkach to ostróżka delft Blue.
O i konstrukcje oglądam z zaciekawieniem
Nallar 12:54, 04 sie 2016

ryska napisał(a)
Dobranoc a co to się wykluje na jutro?

Języczka Reniu.
Nallar 12:56, 04 sie 2016

Dorota123 napisał(a)

W bylinowym masz pięknie, jeżówki dorodne, a co to jest na pierwszym zdjęciu obok jeżówek?

Dorotko roślinka o którą pytasz to sadziec.
Nallar 13:06, 04 sie 2016

Luki napisał(a)
Ewo nadrabiam
Nazwę tych egzotycznych czerwonych kwiatów też zapomniałem, ale to roślina tropikalna, o niebieskich kwiatkach to ostróżka delft Blue.
O i konstrukcje oglądam z zaciekawieniem

Tak myślałam że to roślinka nie dla naszego klimatu, ale kwiaty ma przepiękne. Ostróżka piszesz...Teraz kiedy podałeś nazwę, łatwiej będzie dowiedzieć się o niej czegoś więcej. Dziękuję

Jeśli będziesz przejazdem to wstąp do nas, konstrukcję zobaczysz na żywo.
Dziś (mam nadzieję) zakończymy deskowanie dachu.