Polince Mazan pisał jedynie o Tebu, ale jest ich dużo więcej i wszystkie oparte o substancję czynną z grupy triazoli: tebukonazol i tetrakonazol. Takich środków używają profesjonaliści w dwu - trzykrotnym oprysku roślin z rodziny wiechlinowatych, a późnym latem i jesienią niektórych dwuliściennych, przede wszystkim mleczy, mniszków, berberysów, jarząbów, głogów i innych.
W sumie to zdejmuję kamienie gdzie tylko się da. Pod graby nie dałam szmaty bo u mnie spad terenu spory i na podjeździe kamienie trochę się zsuwają.
No i właśnie się zastanawiam jak zrobić w przedogródku, zobaczę na co Ty się zdecydujesz w tym temacie
a wiesz ze jeszcze jedna pod hortensja się Schowala , dopiero dzisiaj zobaczylam
Ja je jakiś miesiąc temu ciełam bo zaczynały kwitnąć, Jak bardzo ochlapły to możesz przyciąć , chociaz sama nie wiem. Ta kępa którą d zielilam i od razu przycinalam bardzo słabo rośnie. Niby po kilka listków wypuściła ale dlugo sie zbierala.
Poli planuję na wiosnę zakup kilkunastu trzcinnikow i trochę mnie ta rdza przeraża :/ jaki środek proponował Mazan?
zastanawiam się jeszcze nad miskantami ale zalezy mi aby na majowym grillu juz było trochę przysłonięte
Ja się cieszę z jesiennych temperatur bo w końcu można coś zrobić. Niech jeszcze trochę popada i w końcu będę mogła pokopać. Ostatnio nawet wideł nie mogłam wbić w ziemię taka twarda. Rośliny mdlały mimo regularnego podlewania.
Aniu mam poddasze ale ciagle nie wykończone, nie wchodzimy tam ostatnio bo eM robi remoncik ... od roku i końca nie widać
Na serio ta grabowa bardziej Ci się podoba niż reksiowa?
Toś mnie zaskoczyła
Ale z decyzją poczekam do żwirku, myślę że tło będzie miało kluczową rolę. Powinno wszystko ładnie się zgrać. ... a jak nie to zawsze można zmienić
Ja się rozkochałam w rozchodnikach a lawenda jest dla nich fajnym towarzystwem. Zawsze możesz dodać Do kostrzewy też świetnie pasuje
Dzięki
Masz dużo miejsca, działaj !!!
Magda, żwirek będzie ale jeszcze nie teraz.
pożyjemy zobaczymy a jakoś już mi się zaczęło podobać jak jest
Marta, niemożliwa jesteś z tym proroctwem A może to telepatia zadziałała ??
Już za późno, wydałam resztę lawend jaka mi się ostała Nieszczególnie razi klorystyka tych roślin ale mogę się mylić
Witaj Kasiu, cieszę się ze jesteś u mnie Szału to Ty się u mnie nie spodziewaj, Często błądzę
Zapraszam Cię częściej
Aniu nawet nie pytaj,morduję się z tym i coraz bardziej mnie to przerasta. Ogólnie to mam chwile wzlotów i upadków. Ale spokojnie,dam radę,chyba. Mam chwilę teraz,że z niczego nie jestem zadowolona. Tu wyznaczam te okręgi,tu jeszcze myślę nad tym rondem bo cały czas mam tam dużo wątpliwości. Chyba za bardzo chcę.
To rondo niby ok ale... no właśnie gdzieś mi tam ciągle wszystkiego za dużo a znowu jak chciałabym ograniczać to wychodzi mi,że latem i jesienią będzie dobrze a wiosną goło. Jak tak dalej pójdzie to jeszcze długo tego nie ogarnę. Nie piszę nic,bo już wałkowałam ten temat i głupio mi po prostu.
O jesteś
Zagląda i zaglądam a ty ostatnio rzadziej..jak ja, nie ogarniam
Renia jak nowa rabatka z bergeniami?
Pokaż nam swój ogród z góry, ostatnio Navi i Iwona takie pokazują i fajnie widać wszystkie kompozycje.