Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

nawigatorka 22:47, 31 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
Asia, bo już któryś raz powtarzam, może masz miękką wodę i nie widzisz problemu. Nie wszędzie w Polsce jest twarda woda, ja mam bardzo twardą i zmiękczacz był najlepszym rozwiązaniem jak nie chciałam co chwilę wymieniać sprzętów w domu.
wlasnie dlaczego zatem uważać ze posiadanie twardej wody jest standardem i prawda jedyna?
Napisałam ze ja nie używam takich wynalazków bo nie widze potrzeby. A nie ze zakazuje jej innym.
Usłyszałam za to ze żyje w błędnej teori zabawne
AnnaCh 22:56, 31 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
wlasnie dlaczego zatem uważać ze posiadanie twardej wody jest standardem i prawda jedyna?
Napisałam ze ja nie używam takich wynalazków bo nie widze potrzeby. A nie ze zakazuje jej innym.
Usłyszałam za to ze żyje w błędnej teori zabawne
Ale chyba nie ode mnie???

Nie, twarda woda nie jest standardem i radzę zawsze każdemu, kto mnie pyta o zmiękczacz zrobić test. Gdybym miała twardość np. 5, to na 100% nie zawracałabym sobie głowy zmiękczaczem.
anulajda 23:07, 31 sie 2017

Qurcze, a moźe dla tych drutów ma głowie to warto..hihi
nawigatorka 23:13, 31 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
Ale chyba nie ode mnie???

Nie, twarda woda nie jest standardem i radzę zawsze każdemu, kto mnie pyta o zmiękczacz zrobić test. Gdybym miała twardość np. 5, to na 100% nie zawracałabym sobie głowy zmiękczaczem.
oczywiscie ze nie od Ciebie
nawigatorka 23:14, 31 sie 2017

Angeliko nabijamy Ci stron tymi dyskusjami. Może lepiej wrócić do tulipanów
anna_t 12:39, 01 wrz 2017

AnnaCh napisał(a)
Możesz spokojnie zakładać, ja założyłam po 4 latach mieszkania, wymienieniu kilku automatów do spłuczek, deszczownicy, kilku perlatorów przy bateriach, itd...
Polecam, ale proponuję każdemu zmierzyć twardość wody przed inwestycją, bo może okazać się, że nie jest tak źle i nie trzeba. Ja miałam 26 stopni, czyli ekstremum, a koleżanka mieszka w Katowicach i ma tam tylko 5 stopni, zawsze jak jechałam do niej, to się śmiałam, że łazienkę chyba dwa dni szorowała, a ona patrzyła na mnie jakbym się z choinki urwała
Ania a ty wiesz od jakiej wysokości kh już raczej powinien być ten zmiekczacz?
Gintura 14:49, 01 wrz 2017

witam
wracając do tematu tulipanów Andżeliko zdradź jak sadzisz cebulki tzn. czy przy użyciu sadzarki czy może najpierw wykopujesz na określonej długości rowek i wtedy hurtem sadzisz i zasypujesz? Czeka mnie posadzenie ok. 300 cebulek więc szukam sposobu na sprawne uporanie się z tematem. Będę sadzić w trzech rzędach w odstępach tak ok. 10-12 cm poradź jeszcze jaką odległość zachować miedzy rzędami?

pozdrawiam
katel 18:56, 01 wrz 2017

Andżeliko a dlaczego nie używasz już tego czyścika do twarzy Raypath, możesz coś na tentemat napisać, byłaś z niego zadowolona?

AngelikaX 19:38, 01 wrz 2017

Nie używam już, bo po prostu się zużył - i zadowolona byłam - teraz jak już taki trochę zmęczony służy jako czyścik do butów
AngelikaX 19:40, 01 wrz 2017

Gintura napisał(a)
witam
wracając do tematu tulipanów Andżeliko zdradź jak sadzisz cebulki tzn. czy przy użyciu sadzarki czy może najpierw wykopujesz na określonej długości rowek i wtedy hurtem sadzisz i zasypujesz? Czeka mnie posadzenie ok. 300 cebulek więc szukam sposobu na sprawne uporanie się z tematem. Będę sadzić w trzech rzędach w odstępach tak ok. 10-12 cm poradź jeszcze jaką odległość zachować miedzy rzędami?

pozdrawiam

Ogród to nie apteka żeby z linijką biegać, raczej na oko sadziłam niż na centymetry ale jak mam sprecyzować to pewnie odległość między rzędami była podobna jak między cebulami czyli jakieś 10cm

Działasz już z sadzeniem?

Pozdrawiam