Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

BKosimkArt 22:00, 30 sie 2017

Zana napisał(a)
Basiu, no właśnie z jednej strony skłaniam się ku żółtemu, bo tak jak piszesz on rozjaśniłby to miejsce, z drugiej strony gdybym miała zdecydowaną wizję co tam chcę w otoczeniu byłoby mi łatwiej podjąć decyzję. Wyszukałam tego Crippsii, ale ten Twój iglaczek jakiś chyba inny, ładniejszy. Crippsii piszą, że powoli rośnie (1,5m po 10-u latach). Muszę namierzyć coś co ma szybsze tempo, bo...

Dziękuję Ci Służysz pomocą nie pierwszy raz

Nie ma sprawy, choć pewnie jakąś wizję w głowie już masz
mrokasia 22:01, 30 sie 2017

No właśnie chyba nie, może odrobinę gęściejszy jest, ale naprawdę niewiele, a na wysokość nie urósł wcale! Był wielkości małych rozpleniczek, które urosły ze 3 razy!!! A ten nic . Ale dla pewności pójdę jutro do niego zajrzeć.
anna_t 22:07, 30 sie 2017

Zana napisał(a)
Tegoroczne wiosenne miskanty Adagio zaczynają kwitnąć, skromnie bo skromnie, ale zawsze coś

magia!
kocham Twoje foty
UlaB 22:11, 30 sie 2017

Jesli pozwolisz dorzuce 3 grosze od siebie - moj filifera aurea rosnie dosyc szybko. Pierwsze 2 lata wygladal jakby stal w miejscu, potem dostal przyspieszenia. Mozliwe ze to zasluga ocienienia przez tuje sąsiadow i moją umbre. Potega to nie jest ale mysle ze jest z nim jak z cisami - niby wolno rosna ale jak im spodoba to przyspieszają. Moim zdaniem to jest niezly pomysl na plecy ławeczki.

I mam jeszcze prosbe w kwestii róż ktore najlepiej sobie radzą w Twoim polcieniu? Jestem ciekawa Twoich typów
Zana 22:38, 30 sie 2017

Basiu no coś mi tam po głowie chodzi, ale to już któraś wersja koncepcyjna i pewnie kolejna nieostateczna.

Kasia miejmy nadzieję, że on rozbudowuje to co ma pod ziemią

Ania dzięki. I dzięki, że zaglądasz, bo ja się po urlopie z wątkami zaległymi ogarnąć nie mogę.

Ula dzięki za info. To "coś" żółtego nie będzie zaraz za plecami ławeczki lecz na samym końcu w rogu działki. Za plecami ławeczki muszą być donice, bo nijak nie wkopię się w korzenie tego świerka, już sprawdzałam.

Co do róż to nie mogę Ci napisać, bo zdecydowana większość to zakupy tegoroczne. Z ubiegłego roku mam Novalis, Lavender Ice i Minervę. W tym roku kwitły słabiej niż w ubiegłym i raczej średnio zbierają się do drugiego kwitnienia, ale przyczyną tego może być też to, że nie dostały w tym roku żadnego nawozu. Na wiosnę muszę je porządnie zasilić. Novalis i Minervę kupiłam właśnie jako polecane są do półcienia, bo w słońcu podobno kwiaty szybko brzydną. Co do reszty to będę mogła coś więcej powiedzieć w przyszłym roku.
UlaB 22:52, 30 sie 2017

Poczekam sobie na Twoje opinie za rok U mnie tez w tym roku roze zyja samopas, tak jak i reszta, ale mimo to niektore ladnie sie zebraly i kwitnądrugi raz (Munstead Wood i Charlotte), te zelazne ciągle postarzające kwitna mimo braku mojej aktywnosci i podlej pogody (Larissa, BadBirnbach). Reszta tak jak piszesz - marnie, ale cos mi sie zdaje ze u mnie to wina podlej pogody, bo widze sporo nowych pąków na wielu różach. Ale akurat na Minervie i LavenderIce nie zapowiada sie powtorka kwitnienia. Baronesska tez jakos marnie w tym roku, nie chce na razie powtarzać. Nawet donicowy Leoś posadzony w komposcie słabo sie zbiera do powtórki.
Zana 22:57, 30 sie 2017

Ula, podziwiam cierpliwość. Nie wiem czy bym dała radę czekać rok. U mnie akurat przesadzane (w maju z pąkami!) Lavender Ice jako tako zbierają się do kwitnienia, ale też dostały przy tej okazji porcję świeżego obornika i kompostu. U kogoś już czytałam, że to może być taki rok, że róże odpoczywają. Ponoć tak się może dziać. Ja to jestem różana nowicjuszka, więc się nie znam za bardzo.
UlaB 23:12, 30 sie 2017

Cierpliwosci mnie dzieci i ogrod nauczyly I tak czesto do Ciebid zaglądam to nie zapomne
Zana 23:42, 30 sie 2017

Ooooo tak, ja mam jedną latorośl, ale cierpliwości jedynej w swoim rodzaju wymaga chyba za czwórkę.
ren133 00:22, 31 sie 2017

Anula
U Ciebie takie piękne zdjęcia ... co jedno to ładniejsze!!! ... muszę zarezerwować więcej czasu żeby nakarmić oczy takimi pięknymi widokami

PS Światlocień pierwsza klasa ... u mnie albo pochmurno albo pełne slońce ... no chyba że jeszcze pada ...