Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Typografia ogrodu 09:24, 21 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Perz to to nie jest...ale takie chwasty mam w ogrodzie i to u mnie nie jest rozplenica.... Wiec wolę rozplenice poprzez podział uzyskiwać....

Madżen, a skąd wiesz, że to nie jest rozplenica? Nie masz rozplenic w ogrodzie i dlatego nie możesz mieć siewek?

Nawigatorko (błagam wpisz imię w stopkę, bo nie pamiętam Twojego imienia) zdjęcie mojej pokażę wieczorem, bo zrobiłam.
Moja jest ciut większa, ma już więcej piórek.
Wydzielenie warzywniaka 19:15, 20 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pięknie zestawiłaś perovską, lawendę i róże. Jaką masz tam rozplenicę?
Szpaler hortensji - lubię tak. Czy to anabell? Czym podpierasz, aby się po deszczu nie kładły?

Hortensje anabelle- właśnie po deszczu większość leży . Przy ławce kupiłam podpórki, nawet się sprawdzają, a pod płotem rozłożyliśmy sznurek. To nie ro o co nam chodziło, ale przynajmniej nie padły całkiem na glebę.
Rozplenica hameln.
Czasem słońce czasem deszcz 16:52, 20 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

ta z rozchodnikami trawka to rozplenica? Nigdy nie wpadłabym na takie połączenie. Jaka to odmiana rozplenicy? W bardziej nasłonecznionym miejscu nie zagłuszałaby swym wzrostem rozchodników ?

jak większośc u mnie kupiona bez nazwy
to połączenie zaprojektowała Danusia więc chyba tak się robi i jest bezpieczne, ale w innym miejscu nie mam już rozplenic żeby porównać ich wzrost
Co z tym ogródeczkiem począć 13:10, 20 lip 2015

Do góry
Moja czarna rozplenica z nasionek od Mirki
Bardzo mi się z tymi fioletowymi surfiniami podoba .
Surfinia niedawno dosadzona i mała jeszcze

Rumianka juz dosadzona pod Rh ,teraz niech rośnie

Lawenda kwitnie w najlepsze

Czasem słońce czasem deszcz 23:37, 19 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

proszę bardzo, niestety ten zakątek jest u mnie cienisty i to jest chyba przyczyna że rosplenica nie kwitnie, ale w lepszym miejscu myślę że efekt mógłby być fajny

ta z rozchodnikami trawka to rozplenica? Nigdy nie wpadłabym na takie połączenie. Jaka to odmiana rozplenicy? W bardziej nasłonecznionym miejscu nie zagłuszałaby swym wzrostem rozchodników ?
Typografia ogrodu 12:52, 19 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Też mi się zdaje, że to nie rozplenica.
Ja mam takich pełno i nigdy mi nic fajnego z tego nie wyrosło

Typografia ogrodu 12:51, 19 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Śliczne te donice u Ciebie ...a siewki to chyba nie rozplenica bo rozplenica ma pojedyńcze kłoski...ale możesz posadzić je gdzieś i obserwować...mnie się rozplenica nie sieje....ja dzielę ją łopatą......ale mi się nic nie sieje. ...wieć może u Ciebie się wysiała jednak????

A właśnie przesadziłam rozplenice ale littel buny i pobrałam sobie mała sadzonkę i stwierdziłam ze kłosy ma właśnie podobne. Mam juz je w doniczce- zobaczymy. A dzielisz wykopując Cała dzielona trawę z ziemi czy tylko odcinasz w ziemi?
Typografia ogrodu 11:51, 19 lip 2015

Do góry
Też mi się zdaje, że to nie rozplenica.
Ja mam takich pełno i nigdy mi nic fajnego z tego nie wyrosło
Mirkowy ogród (początki) 11:38, 19 lip 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Dzięki Gabrysiu .Rozplenica wysiana z nasionek od Irenki wiosną o taka jest teraz

Że też ja nie pomyślałam o tym samym, mam 3 dorodne krzaki, a tak miałabym z 300 Witaj Mirka Zainspirowałaś mnie tą rozplenicą

Typografia ogrodu 11:29, 19 lip 2015

Do góry
Śliczne te donice u Ciebie ...a siewki to chyba nie rozplenica bo rozplenica ma pojedyńcze kłoski...ale możesz posadzić je gdzieś i obserwować...mnie się rozplenica nie sieje....ja dzielę ją łopatą......ale mi się nic nie sieje. ...wieć może u Ciebie się wysiała jednak????
Typografia ogrodu 10:51, 19 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Perz to to nie jest...ale takie chwasty mam w ogrodzie i to u mnie nie jest rozplenica.... Wiec wolę rozplenice poprzez podział uzyskiwać....

Najwyżej wyhoduje sobie chwasty.tylko tam gdzie je zebrałam nie bardzo ma się co innego wysiac.to rabata na wysokości z kamyszkami.i nigdy nie miałam tam chwastow.stąd moja wątpliwość co to. A rozplenice które dzieliłas wykopyealas w całości czy pobierałas sadzonki jakoś z boku?
Typografia ogrodu 10:45, 19 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Moim zdaniem siewki rozlenice. Bardzo przypominają moje małe sadzoneczki, które na pewno są rozplenicami, bo je siałam osobiście z własnych nasionek.
ale jak nie zapomnę, to cyknę fotkę dla porównania.

Mirkowy ogród (początki) 01:45, 19 lip 2015

Do góry
inag napisał(a)
Ta ciemna rozplenica jest bombowa!
(Tak samo jak łan hortensji i jeżówek)
Wiesz, u mnie zakwitły Twoje werbenki Dzwonki już pościnałam. Myślisz, że mogę wykopać Ci teraz taką sadzonkę???
Myślę że za gorąco mogą się ugotować szkoda by było.Poczekaj nie śpieszy się. Jak zabiorę nasionka to ci wyślę jeśli będziesz chciała.
Mirkowy ogród (początki) 00:47, 19 lip 2015

Do góry
Ta ciemna rozplenica jest bombowa!
(Tak samo jak łan hortensji i jeżówek)
Wiesz, u mnie zakwitły Twoje werbenki Dzwonki już pościnałam. Myślisz, że mogę wykopać Ci teraz taką sadzonkę???
Mirkowy ogród (początki) 20:13, 18 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękne i pewnie smaczne zbiory
Gratuluję własnych wyhodowanych trawek,stipa teraz pewnie się sama wysieje
Dzięki Gabrysiu .Rozplenica wysiana z nasionek od Irenki wiosną o taka jest teraz
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 16:10, 18 lip 2015

Do góry
W sezonie obie ładne. Poza sezonem hakone albo brzydka albo ścięta, a rozplenica do wczesnej wiosny jeszcze może zdobić.
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 15:28, 18 lip 2015

Do góry
Cleo napisał(a)

Jakie Kasiu konkretnie?
Z żółtymi liśćmi na przykład? Bordo?

No to drzewko po lewej odpada. A po prawej ?głupio ?

może śliwa wisniowa ?ostatnio sama wsadzilam i bardzo mi się podoba.Jakieś musi być niewielkie drzewko. Ją lubię kolny -golden globe,flamingo . Rozplenica -nazwy nie znam ale mi podobają się bialokwitnace . I tych kulek więcej ,tak jął Juzia narysowała 3co najmniej.
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 15:22, 18 lip 2015

Do góry
Rozplenica występuje w odmianach. Ta którą polecacie to jaka miałaby być? Ja dobrze widzę, że ona kwitnie różnymi kolorami.
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 15:04, 18 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Trawkę można do donic. Rozplenica by siedziała aż do wiosny. Później wsadzasz tam kwiatki do jesieni i na jesień znów rozplenicę

ALe to tylko takie moje....pomyślunki

Nawet w nieocieploną? Nie zmarzną?
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 14:49, 18 lip 2015

Do góry
Trawkę można do donic. Rozplenica by siedziała aż do wiosny. Później wsadzasz tam kwiatki do jesieni i na jesień znów rozplenicę

ALe to tylko takie moje....pomyślunki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies