Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

GosiaJoanna 10:51, 28 lip 2015

W mojej rodzinie teraz trend na Italię, Skandynawia piękna choć dzika i chłodna ale kocham tam jeździć ponieważ ja upałów nie lubię i leżenia na plaży dlatego w tym roku polskie góry będą
Kasya 12:02, 28 lip 2015

gierczusia napisał(a)

Kasiu to imperata red baron...nie mam pojęcia ile kępek , bo mam ją bardzo dawno , z tym ,że jesienią ubiegłego roku była przesadzana na to miejsce ... Fajna i bezproblemowa trawa..bez okrywania , bez chorób i kapryszenia polecam

tak, ale ta poznaje, chodziło mi o tą pod drugim drzewkiem

to pewnie rozplenica.. ?
Enya73 21:29, 28 lip 2015

Dementuję plotki, jakoby w Skandynawii latem było zimno. Może nie jest to 45 stopni w cieniu,jak w krajach południowych, ale 27 stopni zdecydowanie do niskich temperatur nie należy

Buziam pourlopowo

JulkAd 21:46, 28 lip 2015

Elu no niestety nie wybieram się w Wasze kierunki, nie w tym roku niestety...raczej na północ na kilka dni chcemy się urwać, o ile pogoda i okoliczności dopiszą, bo każdy ma inne plany w domu....tzn. dziecięcia nasze, a właściwie młodzież....Kuba już teraz podróżuje, Olga moja w pracy do końca tygodnia, później znajomi z Niemiec planują przyjazd, Kuba chce niby iść do jakiejś pracy po powrocie, ale z nami też chce jechać, a Olga nie chce jechać a wypada jej, bo to strony jej ojca chrzestnego...no nie nadążysz za wszystkimi....oj ciesz się, że Twój Synuś chce jeszcze z Wami jeździć i takich problemów jeszcze nie masz....ale jakby co to i tak zapraszam

P.s.: zaznaczyłam Twój wątek enty raz, może w końcu jakieś plusiki mi się ukażą?

ściskam mocno
Ewa777 21:57, 28 lip 2015

gierczusia napisał(a)

Ewciu w internetach kupiłam , znalazłaś już ??? Bo ja mam taki zapłon...... Zapomniałam o postach , które się pojawiły w czasie mojego wyjazdu sorry

http://www.mikoryza.sklep.pl
Tu kupowałam , gdybyś jeszcze nie zamówiła....
Jeszcze raz przepraszam , bużka

Eluś, ja znowu działam szybko, więc znalazłam mikoryzę w internecie i zamówiłam tego samego dnia, co zobaczyłam u Ciebie Kupiłam do róż, rododendronów i storczyków Ale jeszcze nie użyłam... nie wiem dlaczego nie zrobiłam tego
waldek727 04:29, 29 lip 2015

gierczusia napisał(a)

Ilośc destynacji uważanych za bezpieczne dramatycznie się zmniejsza , no nie ??? Południe piszesz ??? a co konkretnie ??

RPA.
gierczusia 10:26, 29 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)
W mojej rodzinie teraz trend na Italię, Skandynawia piękna choć dzika i chłodna ale kocham tam jeździć ponieważ ja upałów nie lubię i leżenia na plaży dlatego w tym roku polskie góry będą

Ooooooo a ja we Włoszech jeszcze nie byłam.... Ale nadrobię to , ojjj nadrobię
...przyznam się też,źe dzikości Skandynawii poczuć nie zdążyłam , bo większośc czasu spędziłam w Kopenhadze, gdzie trudno mówić o dzikości ale ostatnio koleżanka opowiadała o mozliwości wynajęcia latarni w rezerwacie przyrody i ja non stop o tym myślę i spokoju mi to nie daje.....

A jak Tu Gośku wybierasz się w góry , to może masz Katowice gdzieś po drodze ????? cooooooo ???
gierczusia 10:30, 29 lip 2015

Kasya napisał(a)
tak, ale ta poznaje, chodziło mi o tą pod drugim drzewkiem
to pewnie rozplenica.. ?

Taaak Kaśko rozplenica chyba hameln , a tak naprawdę to : Alinkowa bo dostałam ją w prezencie i rosnie jak gooppia.. Teraz wygląda nieszczególnie , ale za moment będą tam te śliczne szczotki do butelek tak mi się one podobają ,źe właśńie zakupiłam rozplenicę little bunny , do kompletu z hortensją sobie te szczotki wymyśliłam
Tym razem musiał być mała, bo już druga taka wielka kobyła jak hameln to by mi wlazła
gierczusia 10:33, 29 lip 2015

Enya73 napisał(a)
Dementuję plotki, jakoby w Skandynawii latem było zimno. Może nie jest to 45 stopni w cieniu,jak w krajach południowych, ale 27 stopni zdecydowanie do niskich temperatur nie należy
Buziam pourlopowo

Heeeej już wróciliście ???.. Mam nadzieję ,że wypoczęliście i akumulatorki naladowane
A w kwestii tych temperatur to ja własnie te 27 mam na myśli...dla mnie to zdecydowanie za mało ,źeby nałapać ciepełka na całą jesień musze mieć powyżej 30 i to znacznie ... Ja już takie ciepłolubne stworzenie jestem .....

Buziak dla Was
gierczusia 10:40, 29 lip 2015

JulkAd napisał(a)
Elu no niestety nie wybieram się w Wasze kierunki, nie w tym roku niestety...raczej na północ na kilka dni chcemy się urwać, o ile pogoda i okoliczności dopiszą, bo każdy ma inne plany w domu....tzn. dziecięcia nasze, a właściwie młodzież....Kuba już teraz podróżuje, Olga moja w pracy do końca tygodnia, później znajomi z Niemiec planują przyjazd, Kuba chce niby iść do jakiejś pracy po powrocie, ale z nami też chce jechać, a Olga nie chce jechać a wypada jej, bo to strony jej ojca chrzestnego...no nie nadążysz za wszystkimi....oj ciesz się, że Twój Synuś chce jeszcze z Wami jeździć i takich problemów jeszcze nie masz....ale jakby co to i tak zapraszam

P.s.: zaznaczyłam Twój wątek enty raz, może w końcu jakieś plusiki mi się ukażą?

ściskam mocno

usmiałam się Juleczko... Ajjj te nasze Dzieciory zawsze coś ... Nasz młody jeszcze jedzie ,ale co się namarudzi to nasze leży na leżaczku i surfuje ....w necie zabić to pieszczota
Powiem Ci ,że nawet patrzałam na jakieś kwestie ewentualnego dojazdu do Ciebie,ale to nie jest prosta sprawa ..a samochodem bym się sama nie wypuściła w taką podróż.....aaaaa..... Moźe coś się wydarzy i będziemy mogły się spotkać

A za te plusiki trzymam kciuki bo ja już nawet ma ńie zaglądam tylko mam zakładki poootwierane w ilości...czekaj , eMuś ostatnio liczył....29

Buziole bardzo gorące