Turzyca palmowa od Sebka, dziewanna od Ani, Małej Mi, przetacznikowiec i trzcinniki od Ewy, bacowej. Dziękuję Wam bardzo, roślinki od Was czują się u mnie całkiem dobrze
Sylwia mnie beszta za brak zdjęć, więc trzeba się troszkę poprawić Niestety aparat coś szwankuje z ostrością i zdjęcia słabe, ale może coś tam dojrzycie.
Na brzozowej się zagęściło. Miałam posadzić derenie, ale gdzie tam. Miejsca już nie ma, byliny królują po całości. Nawet dla obieli miałam problem znaleźć miejsce. Ale rabata nabiera takich kolorów, jakie tu planowałam: niebieski, żółty i biały, choć tego ostatniego jeszcze mało, bo białe kwiaty sadzone były jako maleńkie sadzonki, trzeba na nie poczekać.
2 dni tylko nie zaglądalam a tu takie zmiany wow!
szacun że taką duzą rabate na raz ogarnęłaś..
płytki na tarasie fajne, takie przedłużenie salonu pewnie
Anbu: klonika zaznaczyłam, bo sokół by nie wypatrzył
Asiu: mi też jakoś hortensjowa się podoba. Najgorsze jest to, że nakład pracy przy niej o niebo mniejszy niż przy okularowej, a efekt na chwilę obecną cieszy mnie bardziej
AniuCh: dziękuję Też mam nadzieję, że za rok będzie lepiej. Musi być
A co np. zimozielonego?
Na półce armagedon....część lawendy wsadzona, ale muszę wszystko oprócz buka wyciepać, a w przechowalniku (90% i tak zrobi out for ever z niego, ale tak bezczelnie na stos rzucać mi żal jednak- rzucę na wiosnę) brakuje miejsca....
A teraz hortensjowa- co w tym rogu, gdzie nadal pozostałości awangardy? Wyobraźcie sobie, że rabata kończy się na Grackach i awangardowej nie ma- zostaje "dziura" w rogu....(Gracki małe więc trzeba wzrok wytężać)
Na sam przód okularowa- jeszcze w totalnym rozpiź...bo wczoraj burza przeszła i nie było jak wrzosów wsadzić. Poza tym, ta rabata wymaga chyba cierpliwości, żeby wyglądała dobrze...Póki co nic się na niej nie wyróżnia, a to co już jest wygląda "o tak o"- niczego nie urywa, ale mam nadzieję, że będzie lepiej, jak trochę wszystko się rozrośnie.
Brakuje jeszcze jednego pasa (nadal nie wiem z jakich roślin), 3 sztuk Miskanta Variegatusa i kulek bukszpanowych, które w zasadzie nie wiem już gdzie "poupychać....
To jest mistrzostwo świata, patrzę i patrzę. Natomiast, żeby nie było tak słodko trzcinniki na rabacie z hortensjami nie wyglądają dobrze, może wymienić na trawy bardziej rozłożyste, które nadadzą lekkości jak na zdjęciu powyżej? Może miskant jakiś, nie myślałaś o tym?