Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

ryska 20:39, 12 lip 2016

Anda napisał(a)
Obiecałam Reni - Rysce wstawić fotki porównawcze driakwii i knautii

Scabiosa columbaria Pink Mist

Na ostatnim zdjęciu nad driakwią unosi się purpurowa knautia.

Jakie cudowne zdjęcia, podziwiam kunszt, ta mała osa prawie wylazła mi przez monitor i czuję zapach kwiatów.
Rzeczywiście różnice niewielkie i jako ciekawostkę dodam, że ja mam Scabiosa Caucasica Alba i ona będzie jeszcze troszeczkę inna.
Właśnie to mnie zastanowiło i skłoniło do poproszenia o zdjęcia
Teraz najważniejsze: jak długo kwitną, czy mają odpowiedni pokrój i czy przezimują. Warto mieć wszystkie, bo piękne i nie przytłaczające.
Będę śledzić losy Twoich z myślą o przyszłym roku
Dziękuję
Ewa777 20:57, 12 lip 2016

Przyszły dziś róże, ale nie kwitną i nie wiem jak je teraz posadzić
Anda 14:17, 13 lip 2016

Dla Kasi Katkak zdjęcia kłosowca Agastache Rugosa-Hybride 'Blue Fortune'

A tak wyglądał, jak zaczął wychodzić wiosną
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:29, 13 lip 2016

Właśnie na chwilkę przysiadłam do kompa i słucham nieśmiertelnego Myslovitz

https://www.youtube.com/watch?v=kH4OYqJ7Q-U

Zakwitły mi pięknie moje jeżówki. Agastache też już ładna ale w tym roku jeżówki ją przegoniły wzrostem. Czyżby jeżówki tak się rozrosły po pokrzywówce?
Róże robią małą przerwę, ale pączków już trochę jest.

Poza tym oczywiście pada, ale też czasem prześwieca trochę słońce.

Nie mam czasu robić fotek, więc tylko takie krótkie sprawozdanie z ogrodu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 15:20, 13 lip 2016

Kłosowiec bardzo mi sie podoba, próbowałam już go sadzić w ogrodzie i jeszcze go nie zobaczyłam, czy on jest az taki wymagajacy, Ewa jakie on woli ph gleby?

U mnie padało wczoraj, ale z deszczu się cieszę, bo u nas sucho i bardzo.

Driakiew i knautia bardzo są podobne, jeżówki są boskie, zakwitły mi tylko różowe i ciemnoróżowa, czekam jeszcze, pospaceruję sobie u Ciebie, skoro jesteś bardzo zajęta
Agania 15:22, 13 lip 2016

Ewa pokażesz jeżówki?
AsiaK_Z 18:55, 13 lip 2016

Ewka, wrzuć zdjęcia skoro jeżówy boskie ...
Katkak 21:27, 13 lip 2016

Ewunia ale śliczny . Dzięki wielkie . Brawo ja
Makao_J 23:58, 13 lip 2016

Ewa masz u siebie taką roślinę https://www.google.pl/#q=lobelia+monet+moment
Widziałam dziś u nas i się zastanawiam nad nią. Wolałabym floksy ale to też fajne jest - do róż mogłoby pasować.
Anda 07:42, 14 lip 2016

Agania napisał(a)
Kłosowiec bardzo mi sie podoba, próbowałam już go sadzić w ogrodzie i jeszcze go nie zobaczyłam, czy on jest az taki wymagajacy, Ewa jakie on woli ph gleby?

U mnie padało wczoraj, ale z deszczu się cieszę, bo u nas sucho i bardzo.

Driakiew i knautia bardzo są podobne, jeżówki są boskie, zakwitły mi tylko różowe i ciemnoróżowa, czekam jeszcze, pospaceruję sobie u Ciebie, skoro jesteś bardzo zajęta

U mnie kłosowiec rośnie lepiej na rabacie, gdzie go nic nie zasłania. Na rabacie wschodniej zasłoniła go w tym roku piwonia i nie wyrósł tak ładnie jak w zeszłym. Moja gleba ma pH obojętne z lekkim wychyleniem w kierunku zasadowego. Może u Ciebie jest mu za kwaśno? Ogólnie jest to raczej niewymagająca roślina lubiąca słońce.

Fotek na razie nie będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies