Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:45, 18 maj 2016

Do góry
Gosiu tak 28, jeszcze się zastanawiam, 100km to wcale nie tak blisko

Moni to się cieszę

Mateusz akurat glediczja za dużo nie zasłania tak na prawdę, a ten dom mi jakoś nie przeszkadzał, ale w tym miejscu potrzebne mi było jakieś okazalsze drzewo bo pusto dookoła.

Jolu czekają nadal na paliki, nie mam kiedy jechać.
Ogród z pergolą 14:12, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak to jest jak się tak rzadko zagląda ;p
aktualnie czekam na rośliny bo 28-go Luki mi przywiezie do Bogdzi miskanty, jeżówki i żurawki
zdecydowaliśmy z M gdzie ma byc altana i ognisko więc lewy górny róg działki (południowy-wschód) mogę rozplanowywać
jak pogoda dopisze to w weekend będę malować palety na leżaki
a najwięcej myśli i finansów zabiera teraz plac zabaw(wzorowany na malkul), który chciałabym aby powstał do dnia dziecka choć to niestety nie ode mnie tylko zależy..jutro jedziemy po zjeżdżalnie i huśtawkę dla najmłodszej a dzisiaj zamawiam bocianie gniazdo i elementy wspinaczkowe

A co do placu zabaw to ten Malkulowi to faktycznie taki oryginalny i fajny.Czekam na Twój w takim razie, bo inspiracje masz zacne!
Ogród z pergolą 12:42, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

aktualnie czekam na rośliny bo 28-go Luki mi przywiezie do Bogdzi miskanty, jeżówki i żurawki
zdecydowaliśmy z M gdzie ma byc altana i ognisko więc lewy górny róg działki (południowy-wschód) mogę rozplanowywać
a najwięcej myśli i finansów zabiera teraz plac zabaw(wzorowany na malkul), który chciałabym aby powstał do dnia dziecka choć to niestety nie ode mnie tylko zależy..jutro jedziemy po zjeżdżalnie i huśtawkę dla najmłodszej a dzisiaj zamawiam bocianie gniazdo i elementy wspinaczkowe

bocianie gniazdo ja kupiłam też, zawiesimy Zośce na gruszy, będzie się bujać sama i nie będzie marudzić kto ma ją bujać na normalnej hustawce, bo ona wszak jest malutka i nie potrafi - paskudne dziewuszysko hahaha
Ogród z pergolą 11:16, 18 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Hej.przyznaję się że troszkę polubiłam się u Ciebie
Jak plany ogrodowe?Na jakim etapie jesteś?

Macham Aniu

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:49, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko nie wiem ile ty mięsa dajesz roślinkom bo rosną jak szalone
Jak zakwitną rodki będzie szał, bo bardzo dobrze się u Ciebie czują, piękne zdrowe krzewy.

Już zaczynają, niektóre mocno inne dopiero stratują; mąż o nie dba, ja tylko kwiatostany usuwam i nawóz daję
Moja działka. 07:40, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pięknie i kwitnącą Ja dzisiaj też wychodziłem chyba z 10 razy na podwórko i na koniec założyłem szczelniejszą kurtkę i kończyłem układać drewno w deszczu

Deszcz jest potrzebny ,tylko nie to zimno
Ogród z rzeźbą 06:49, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Hostowa baaardzo w moich klimatach, więc możesz męczyć, uwielbiam takie rabaty z cieniolubnymi

Dziękuję Łukasz. Taki trochę misz masz hostowa tam jest, każda inna. Coś jak u Ciebie z żurawkami.
Moje małe wielkie marzenie 22:08, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak to zurawka Marmalade, ale tegoroczna sadzonka z invitro rosnąca w szklarni. Ona jest dość zmienna kolorystycznie w zależności od warunkó i stanowiska w jakim rośnie.
Paprika jest piękna, ale ja osobiście jej nie polecam jako akcent do donic z jednorocznymi owszem, ale na rabatach w ogóle mi nie rosła i marniała aż zanikłą całkowicie.

Dzięki Łukaszu, Toszka mnie ostrzegała, że to taki kameleon Ale żeby aż taki Te które zamówiłam nie są z invitro, widać, że to starsze sadzonki.
A taka ochotę miałam na Paprikę, trudno inne będą
Mój ogród pod górkę... 21:44, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pięknego będziesz miała tego klona, albo inaczej tfu tfu paskuda straszna i w niemalowane puk puk
Pocieszam się, że przynajmniej jedna z Twoich zachcianek drzewnych wczoraj do mnie przyjechała, mianowicie ja glediczję Sunburst już mam

Dzięki Łukasz
No właśnie u Ciebie się zauroczyłam glediczją
Niestety chciejstwa muszą pozostać chciejstwami!
Moje małe wielkie marzenie 21:39, 17 maj 2016

Do góry
Tak to zurawka Marmalade, ale tegoroczna sadzonka z invitro rosnąca w szklarni. Ona jest dość zmienna kolorystycznie w zależności od warunkó i stanowiska w jakim rośnie.
Paprika jest piękna, ale ja osobiście jej nie polecam jako akcent do donic z jednorocznymi owszem, ale na rabatach w ogóle mi nie rosła i marniała aż zanikłą całkowicie.
Mój ogród pod górkę... 21:32, 17 maj 2016

Do góry
Pięknego będziesz miała tego klona, albo inaczej tfu tfu paskuda straszna i w niemalowane puk puk
Pocieszam się, że przynajmniej jedna z Twoich zachcianek drzewnych wczoraj do mnie przyjechała, mianowicie ja glediczję Sunburst już mam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:30, 17 maj 2016

Do góry
Normalnie pozazdrościć kurkom Rośliny bardzo zdrowo wyglądają, ajk dla mnie od teraz rośliny dopiero zaczynają wyglądać porządnie i okazale.
Moja jedyna japońska też nie słabo, a nawet powiedziałbym, że bardzo marnie bo bez żadnego kwiatka, a niby cały czas nawadnianie chodziło.
Hortensjada 21:28, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Litości moje hortensje dopiero po dwa małe listki z pąka mają, jeszcze jak je pomroziło końcem kwietnia to w ogóle będą spóźnione.
Dereń zachwyca mnie nieustannie nie tylko kwiatami, ale wielkością i perfekcyjnym pokrojem jak dla mnie

A ja przez Ciebie poszłam mimo deszczu na swoją działkę, żeby obejrzeć moją glediczję i zastanowić się, czy jej nie przytaskać z powrotem pod dom Piękne będziesz miał drzewo
Hortensjada 21:19, 17 maj 2016

Do góry
Litości moje hortensje dopiero po dwa małe listki z pąka mają, jeszcze jak je pomroziło końcem kwietnia to w ogóle będą spóźnione.
Dereń zachwyca mnie nieustannie nie tylko kwiatami, ale wielkością i perfekcyjnym pokrojem jak dla mnie
Ogród z rzeźbą 21:14, 17 maj 2016

Do góry
Hostowa baaardzo w moich klimatach, więc możesz męczyć, uwielbiam takie rabaty z cieniolubnymi
Moja codzienność - ogród Oli 21:11, 17 maj 2016

Do góry
No nie wiedziałem, że tak skutecznie kraczę bo coś po kościach czułem, że będzie więcej blachy Super to wygląda i tak spaja ogród, że aż nie wiem co tutaj powiedzieć
Ogród do kwadratu 21:06, 17 maj 2016

Do góry
Dostałem prawego sierpowego od piękna ogrodu Cudownie i nie spodziewałem się, że grujecznik może tak wyrosnąć bo na forum często czytałem, że słabo rośnie, a tu taka miła niespodzianka.
Moja działka. 21:01, 17 maj 2016

Do góry
Pięknie i kwitnącą Ja dzisiaj też wychodziłem chyba z 10 razy na podwórko i na koniec założyłem szczelniejszą kurtkę i kończyłem układać drewno w deszczu
Moja "przyziemna" :) pasja 20:58, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elegancko i czyściutko się robi Pomysł z klonem mi się podoba, a jeszcze jak będzie w osłoniętym miejscu to można z jakimś japońskim cudeńkiem poszaleć, ten shirisawum Aureum jest cudny (nie wiem czy dobrze napisałem)

Takie byle co niby ta opaska, a bardzo uporządkowała przestrzeń wokół domku. Bardzo jestem zadowolona, że udało się już za to zabrać.

Teraz koszmarne zadanie - szukanie drzwi.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:37, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)

[b]Moni

...To się rozpisałem

Dziękuję Ci bardzo Ty uważasz, ze się rozpisałeś, a dla mnie same ważne rzeczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies