Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:03, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Paweł zastanawiałem się już dzisiaj co bym skrócił by korona była jeszcze ładniejsza, na zdjęciach może słabo wygląda, ale na żywo ma na prawdę regularny pokrój. Coś bym jednak skrócił, ale się boję

Do odważnych świat należy więc może tylko końcówki podetnij Oby się przyjęły mi wypadła brzoza greyswood ghost a była taka piękna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:28, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Alicjo byłem

Dzięki Łukaszu

A jeśli chodzi o straty, to przykre rzeczywiście, pod względem finansowym również

Zieloniutka, ja też zamówiłam przez net miskanty i tylko 1 daje jakiekolwiek oznaki życia.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:02, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak bez marudzenia najzwyczajniej mi smutno Liliowce przeżyje,, kilka lilii też kilka jeżówek też bo już wymieniłem, 20 różnych turzyc również, ale tych 20 miskantów i rozplenic na prawdę mi szkoda. Tak ładnie już było z trawami w zeszłym roku i tak dobrze wszystko rokowało na ten rok, a tu klops.
Nie wiem co posadzić w zamian, a i tak na razie nie posadzę, na dodatek nawet dobrego źródła już nie mam bo małych sadzoneczek już nie kupię.
Najbardziej szkoda mi wielkich rozplenic Moudry i miskantów ML, przetrwały 3 i mają po kilka malutkich kłosków.
Ehh trudne życie ogrodnika

Przykre to co piszesz. Nie sądziłam, że miskanty są takie wrażliwe.

Też się smucę bo zamówiłam pierwsze w życiu miskanty przez internet, przyszły w kwietniu i 2 szt w ogóle nie ruszyły a trzy po 1 źdźble. Nie wiem czy trawki uznają reklamację.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:52, 18 maj 2016

Do góry
Tak bez marudzenia najzwyczajniej mi smutno Liliowce przeżyje,, kilka lilii też kilka jeżówek też bo już wymieniłem, 20 różnych turzyc również, ale tych 20 miskantów i rozplenic na prawdę mi szkoda. Tak ładnie już było z trawami w zeszłym roku i tak dobrze wszystko rokowało na ten rok, a tu klops.
Nie wiem co posadzić w zamian, a i tak na razie nie posadzę, na dodatek nawet dobrego źródła już nie mam bo małych sadzoneczek już nie kupię.
Najbardziej szkoda mi wielkich rozplenic Moudry i miskantów ML, przetrwały 3 i mają po kilka malutkich kłosków.
Ehh trudne życie ogrodnika
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:46, 18 maj 2016

Do góry
Alicjo byłem

Marzenko jestem zadowolony i ciąć na razie nie będę bo się bojam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:45, 18 maj 2016

Do góry
Gosiu tak 28, jeszcze się zastanawiam, 100km to wcale nie tak blisko

Moni to się cieszę

Mateusz akurat glediczja za dużo nie zasłania tak na prawdę, a ten dom mi jakoś nie przeszkadzał, ale w tym miejscu potrzebne mi było jakieś okazalsze drzewo bo pusto dookoła.

Jolu czekają nadal na paliki, nie mam kiedy jechać.
Ogród z pergolą 14:12, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak to jest jak się tak rzadko zagląda ;p
aktualnie czekam na rośliny bo 28-go Luki mi przywiezie do Bogdzi miskanty, jeżówki i żurawki
zdecydowaliśmy z M gdzie ma byc altana i ognisko więc lewy górny róg działki (południowy-wschód) mogę rozplanowywać
jak pogoda dopisze to w weekend będę malować palety na leżaki
a najwięcej myśli i finansów zabiera teraz plac zabaw(wzorowany na malkul), który chciałabym aby powstał do dnia dziecka choć to niestety nie ode mnie tylko zależy..jutro jedziemy po zjeżdżalnie i huśtawkę dla najmłodszej a dzisiaj zamawiam bocianie gniazdo i elementy wspinaczkowe

A co do placu zabaw to ten Malkulowi to faktycznie taki oryginalny i fajny.Czekam na Twój w takim razie, bo inspiracje masz zacne!
Ogród z pergolą 12:42, 18 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

aktualnie czekam na rośliny bo 28-go Luki mi przywiezie do Bogdzi miskanty, jeżówki i żurawki
zdecydowaliśmy z M gdzie ma byc altana i ognisko więc lewy górny róg działki (południowy-wschód) mogę rozplanowywać
a najwięcej myśli i finansów zabiera teraz plac zabaw(wzorowany na malkul), który chciałabym aby powstał do dnia dziecka choć to niestety nie ode mnie tylko zależy..jutro jedziemy po zjeżdżalnie i huśtawkę dla najmłodszej a dzisiaj zamawiam bocianie gniazdo i elementy wspinaczkowe

bocianie gniazdo ja kupiłam też, zawiesimy Zośce na gruszy, będzie się bujać sama i nie będzie marudzić kto ma ją bujać na normalnej hustawce, bo ona wszak jest malutka i nie potrafi - paskudne dziewuszysko hahaha
Ogród z pergolą 11:16, 18 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Hej.przyznaję się że troszkę polubiłam się u Ciebie
Jak plany ogrodowe?Na jakim etapie jesteś?

Macham Aniu

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:49, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko nie wiem ile ty mięsa dajesz roślinkom bo rosną jak szalone
Jak zakwitną rodki będzie szał, bo bardzo dobrze się u Ciebie czują, piękne zdrowe krzewy.

Już zaczynają, niektóre mocno inne dopiero stratują; mąż o nie dba, ja tylko kwiatostany usuwam i nawóz daję
Moja działka. 07:40, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pięknie i kwitnącą Ja dzisiaj też wychodziłem chyba z 10 razy na podwórko i na koniec założyłem szczelniejszą kurtkę i kończyłem układać drewno w deszczu

Deszcz jest potrzebny ,tylko nie to zimno
Ogród z rzeźbą 06:49, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Hostowa baaardzo w moich klimatach, więc możesz męczyć, uwielbiam takie rabaty z cieniolubnymi

Dziękuję Łukasz. Taki trochę misz masz hostowa tam jest, każda inna. Coś jak u Ciebie z żurawkami.
Moje małe wielkie marzenie 22:08, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak to zurawka Marmalade, ale tegoroczna sadzonka z invitro rosnąca w szklarni. Ona jest dość zmienna kolorystycznie w zależności od warunkó i stanowiska w jakim rośnie.
Paprika jest piękna, ale ja osobiście jej nie polecam jako akcent do donic z jednorocznymi owszem, ale na rabatach w ogóle mi nie rosła i marniała aż zanikłą całkowicie.

Dzięki Łukaszu, Toszka mnie ostrzegała, że to taki kameleon Ale żeby aż taki Te które zamówiłam nie są z invitro, widać, że to starsze sadzonki.
A taka ochotę miałam na Paprikę, trudno inne będą
Mój ogród pod górkę... 21:44, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pięknego będziesz miała tego klona, albo inaczej tfu tfu paskuda straszna i w niemalowane puk puk
Pocieszam się, że przynajmniej jedna z Twoich zachcianek drzewnych wczoraj do mnie przyjechała, mianowicie ja glediczję Sunburst już mam

Dzięki Łukasz
No właśnie u Ciebie się zauroczyłam glediczją
Niestety chciejstwa muszą pozostać chciejstwami!
Moje małe wielkie marzenie 21:39, 17 maj 2016

Do góry
Tak to zurawka Marmalade, ale tegoroczna sadzonka z invitro rosnąca w szklarni. Ona jest dość zmienna kolorystycznie w zależności od warunkó i stanowiska w jakim rośnie.
Paprika jest piękna, ale ja osobiście jej nie polecam jako akcent do donic z jednorocznymi owszem, ale na rabatach w ogóle mi nie rosła i marniała aż zanikłą całkowicie.
Mój ogród pod górkę... 21:32, 17 maj 2016

Do góry
Pięknego będziesz miała tego klona, albo inaczej tfu tfu paskuda straszna i w niemalowane puk puk
Pocieszam się, że przynajmniej jedna z Twoich zachcianek drzewnych wczoraj do mnie przyjechała, mianowicie ja glediczję Sunburst już mam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:30, 17 maj 2016

Do góry
Normalnie pozazdrościć kurkom Rośliny bardzo zdrowo wyglądają, ajk dla mnie od teraz rośliny dopiero zaczynają wyglądać porządnie i okazale.
Moja jedyna japońska też nie słabo, a nawet powiedziałbym, że bardzo marnie bo bez żadnego kwiatka, a niby cały czas nawadnianie chodziło.
Hortensjada 21:28, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Litości moje hortensje dopiero po dwa małe listki z pąka mają, jeszcze jak je pomroziło końcem kwietnia to w ogóle będą spóźnione.
Dereń zachwyca mnie nieustannie nie tylko kwiatami, ale wielkością i perfekcyjnym pokrojem jak dla mnie

A ja przez Ciebie poszłam mimo deszczu na swoją działkę, żeby obejrzeć moją glediczję i zastanowić się, czy jej nie przytaskać z powrotem pod dom Piękne będziesz miał drzewo
Hortensjada 21:19, 17 maj 2016

Do góry
Litości moje hortensje dopiero po dwa małe listki z pąka mają, jeszcze jak je pomroziło końcem kwietnia to w ogóle będą spóźnione.
Dereń zachwyca mnie nieustannie nie tylko kwiatami, ale wielkością i perfekcyjnym pokrojem jak dla mnie
Ogród z rzeźbą 21:14, 17 maj 2016

Do góry
Hostowa baaardzo w moich klimatach, więc możesz męczyć, uwielbiam takie rabaty z cieniolubnymi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies