Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

alis 16:31, 17 maj 2016

Łukaszu, zerknij do mnie w sprawie Żurawek, jak znajdziesz chwilkę
Madzenka 23:17, 17 maj 2016

Zachwycająca glediczja. Ja bym jej nie cięła, ma piękna koronę. Idealnie ją wkomponiwałeś
Luki 15:45, 18 maj 2016

Gosiu tak 28, jeszcze się zastanawiam, 100km to wcale nie tak blisko

Moni to się cieszę

Mateusz akurat glediczja za dużo nie zasłania tak na prawdę, a ten dom mi jakoś nie przeszkadzał, ale w tym miejscu potrzebne mi było jakieś okazalsze drzewo bo pusto dookoła.

Jolu czekają nadal na paliki, nie mam kiedy jechać.
Luki 15:46, 18 maj 2016

Alicjo byłem

Marzenko jestem zadowolony i ciąć na razie nie będę bo się bojam
Luki 15:52, 18 maj 2016

Tak bez marudzenia najzwyczajniej mi smutno Liliowce przeżyje,, kilka lilii też kilka jeżówek też bo już wymieniłem, 20 różnych turzyc również, ale tych 20 miskantów i rozplenic na prawdę mi szkoda. Tak ładnie już było z trawami w zeszłym roku i tak dobrze wszystko rokowało na ten rok, a tu klops.
Nie wiem co posadzić w zamian, a i tak na razie nie posadzę, na dodatek nawet dobrego źródła już nie mam bo małych sadzoneczek już nie kupię.
Najbardziej szkoda mi wielkich rozplenic Moudry i miskantów ML, przetrwały 3 i mają po kilka malutkich kłosków.
Ehh trudne życie ogrodnika
zieloniutka 16:02, 18 maj 2016

Luki napisał(a)
Tak bez marudzenia najzwyczajniej mi smutno Liliowce przeżyje,, kilka lilii też kilka jeżówek też bo już wymieniłem, 20 różnych turzyc również, ale tych 20 miskantów i rozplenic na prawdę mi szkoda. Tak ładnie już było z trawami w zeszłym roku i tak dobrze wszystko rokowało na ten rok, a tu klops.
Nie wiem co posadzić w zamian, a i tak na razie nie posadzę, na dodatek nawet dobrego źródła już nie mam bo małych sadzoneczek już nie kupię.
Najbardziej szkoda mi wielkich rozplenic Moudry i miskantów ML, przetrwały 3 i mają po kilka malutkich kłosków.
Ehh trudne życie ogrodnika

Przykre to co piszesz. Nie sądziłam, że miskanty są takie wrażliwe.

Też się smucę bo zamówiłam pierwsze w życiu miskanty przez internet, przyszły w kwietniu i 2 szt w ogóle nie ruszyły a trzy po 1 źdźble. Nie wiem czy trawki uznają reklamację.
alis 16:28, 18 maj 2016

Luki napisał(a)
Alicjo byłem

Dzięki Łukaszu

A jeśli chodzi o straty, to przykre rzeczywiście, pod względem finansowym również

Zieloniutka, ja też zamówiłam przez net miskanty i tylko 1 daje jakiekolwiek oznaki życia.
Ludwika 19:53, 18 maj 2016

dołączam się do klubu - zamówiłam 3 rozplenice, żadna nie ruszyła...
Kacha123 19:58, 18 maj 2016

Pięknie, oj pięknie! Krótko powiem
Pawlus 20:52, 18 maj 2016

Mi też trochę wypadło i akurat jakoś to przeboleję. Dziwi mnie że miskanty Variegatus kupowane w tym samym miejscu nad stawem martwe a przy domu już spore.
Rozplenica wypadła tylko 1.
Większy problem będzie z ponownym kupnem. Sklep internetowy odpisał że na 7 zamówionych odmian tylko Malepartus jest dostępny...