Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Mój skromny ogródek 16:09, 15 cze 2014

Do góry
Marysiu, tawuły perfekcyjnie podcięte, dajesz im zakwitnąć, czy też tniesz przed kwitnieniem?
Mój wymarzony ogród 12:36, 15 cze 2014

Do góry
i trochę starej rabaty wciąż nie jestem z niej zadowolona, zastanawiam się, że czy nie wyrzucić tawuły mam dwie sadzonki miskantów morning night i mogłabym je posadzić na jej miejsce

przesadzałam rośliny na niej milion razy i wciąż tu czegoś brak i jeszcze mój pies załatwił tuję - brzydal

ale jest i dobra wiadomość: w tym roku winogron po raz pierwszy będzie owocował - a ma już 4 lata
Atelier Ogrodowe... 17:24, 14 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Witaj Łukasz. Ogród piękny. Tawuły super strzyżone. Ja cały czas się zastanawiam czy zostawiać kwitnące czy przycinać.Te fioletowe kwiaty tawuł też mają swój urok. Pozdrawiam i będę częściej wpadać.

oczywiście, że ładnie wyglądają kawiaty, ale jakbym pozwolił im zakwitnąć to nie miałbym miejsca na inne rośliny dookoła bo bardzo szybko rosna i się czochrają
Atelier Ogrodowe... 00:39, 14 cze 2014

Do góry
Witaj Łukasz. Ogród piękny. Tawuły super strzyżone. Ja cały czas się zastanawiam czy zostawiać kwitnące czy przycinać.Te fioletowe kwiaty tawuł też mają swój urok. Pozdrawiam i będę częściej wpadać.
Ogród w Tarnowie 00:21, 14 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Piękne zdjęcia róż (i nietylko), tawuły mistrzowsko przycięte (masz chyba maszynę do cięcia w kulki)

Najpiekniejsze te płatki róż na trawie...

jak Twój wiąz Richie?

Dzięki Agatko a do cięcia tawuł mam maszynkę w postaci sekatora
Drzewa umierają stojąc - tak samo jest z moim wiązem. Coraz więcej liści brązowieje i usycha, muszę podjąć radykalny zabieg i obciąć wszystkie gałęzie na bardzo krótko przy pniu i ponownie zrobić oprysk po tym co zostanie i do glebowo. Mam nadzieję, że może się odbuduje. Jeśli to mu nie pomoże to muszę z żalem go pożegnać
Ogród w Tarnowie 00:07, 14 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Róże jak róże, piękne są i ogromne... ale ten trawnik.. to jest to

I pytanie.. jaki gatunek trawy siałeś?
Jaka to odmiana tawuły co sie tak ładnie kulkuje?

I buziak wielki za info o sałacie.. Fiordy dostały 2 listki sałaty i zjadły wszyściutko.. jutro dostaną więcej... i wara od moich lilii. albo tego co miało być liliami..

Aniu trawnik ma 15 lat i z tego co pamiętam jest to trawa gazonowa.
Tawuła to Golden Princess. Dzięki za buziaka, cieszę się, że sałata smakuje Twoim rekinom
Ogród, który ciągle zmieniam 23:04, 13 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Aniu pełnik fajny ,ale mało się rozrasta tawuły lubie jak kwitną Aniu dla rózy chcę, wybudować nowy kawałek muru bo mam stare tuje które maja mnóstwo nasion i brzydko wygladają i chcę je podciąć a przed nimi postawić mur taki na 1,5 m a tuje mają pewnie z6 m ,tak,że ponad murem byłoby zielono ,a na murze róże [/qute].

No i już pomysł jest tylko czekać na realizację i już za różami się rozglądać,wybierać.

Ogród, który ciągle zmieniam 22:45, 13 cze 2014

Do góry
akanta napisał(a)

Mam nową białą,czekam najej pierwsze kwitnienie,ale też ją przesadziłam i nie wim czy się nie obraziła.Tuje faktycznie nieciekawe,a róże cudne tu miejsce stworzą napewno.

Aniu pełnik fajny ,ale mało się rozrasta tawuły lubie jak kwitną Aniu dla rózy chcę, wybudować nowy kawałek muru bo mam stare tuje które maja mnóstwo nasion i brzydko wygladają i chcę je podciąć a przed nimi postawić mur taki na 1,5 m a tuje mają pewnie z6 m ,tak,że ponad murem byłoby zielono ,a na murze róże
Mój skromny ogródek 09:29, 13 cze 2014

Do góry
Witaj Marysiu. Ładny ten Twój ogródek. A kiedy przycinałas tawuły. Ja nadal nie wiem czy mam przycinać czy mają zostać kwitnące bo też ładne. Pozdrawiam.
Ogród cichy i przytulny 00:26, 13 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Z bylin to mam: bergenie, barwinek, [b]bluszcz trójklapowy, dąbrówkę[/b], floksy, paprocie, funkje, napewno gęsiówkę, goździki (ale w tym roku słabiej kwitną ), konwalie i kosadźce, lawende i liliowce, parzydło leśne, pięciorniki, kępę macierzanki, rojniki, skalnicę, rozchodniki, runiankę japońską (w tamtym roku posadzoną), sasanki, jeszcze tawuły, tojeść, żurawki. Ale dostaąłm zadanie domowe - przelaciałam w pamięci co u mnie rośnie i chyba wymieniłam wszystko? a moze jeszcze by się coś znalazło? Na tłusto zaznaczyłam to co rosnie w cieniu.
Takich strikte rabat bylinowych nie mam. U mnie mały mix wszystkiego po trochę Dużo roslin mnie się podoba ale wszystkiego nie mogę mieć

Zadanie domowe zaliczone na 5+ , niestety 6 wchodzi w rachubę jedynie gdy sprawdzę osobiście faktycznie rosnące roślinki
Dziękuję.
Ja właśnie boję się troszkę typowo bylinowych rabat... i ogólnie chyba bardziej podobają mi się mieszane...

Hortka będzie miała moc kwiatów... piękna
Ogród w Tarnowie 00:08, 13 cze 2014

Do góry
Piękne zdjęcia róż (i nietylko), tawuły mistrzowsko przycięte (masz chyba maszynę do cięcia w kulki)

Najpiekniejsze te płatki róż na trawie...

jak Twój wiąz Richie?
Ogród w Tarnowie 23:43, 12 cze 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Róże dominują teraz w moim ogrodzie

Róże jak róże, piękne są i ogromne... ale ten trawnik.. to jest to

I pytanie.. jaki gatunek trawy siałeś?
Jaka to odmiana tawuły co sie tak ładnie kulkuje?

I buziak wielki za info o sałacie.. Fiordy dostały 2 listki sałaty i zjadły wszyściutko.. jutro dostaną więcej... i wara od moich lilii. albo tego co miało być liliami..
Ogród Eli 22:23, 12 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
O widze że bawiłaś sie w fryzjera - no pieknie wyszło! Ale tawuły ciełaś teraz w czasie ich kwitnienia?

pierwsze cięcie było tuż przed kwitnieniem , teraz drugie, większość krzaczków nie dopuszczam do kwitnienia bo lubię je w ładnych kulkach
Ogród Eli 22:19, 12 cze 2014

Do góry
O widze że bawiłaś sie w fryzjera - no pieknie wyszło! Ale tawuły ciełaś teraz w czasie ich kwitnienia?
Ogród Eli 22:38, 11 cze 2014

Do góry
KingaR napisał(a)
Elu, piękna ta żółta róża A cięcia aż zazdroszczę (oczywiście pozytywnie ) bo tak idealnie wyszły te kuleczki tawuły.

no kulki tawułowe też mi się podobają, z tui już mniej
Mój skromny ogródek 22:27, 11 cze 2014

Do góry
ależ piękne u ciebie w grodzie , pełno kwiatów tawuły super przycięte, kostrzewy masz ładne, nie masz z nimi problemu ? moje schną os spodu
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:15, 11 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

O...jak się cieszę, że żadnych szkód!!!
a z komarami u mnie tak samo, jestem cała pogryziona, drapię się na okrągło, opryski nic nie dają, więc po raz pierwszy odpalimy środek z Anglii, nim pryska się ubranie, na zewnątrz, zostawia na 2 godziny i to się utrzymuje miesiąc lub do 6 prań, komar nawet się nie zbliży, wszystkie inne paskudy też, powiem, jak się sprawdza, bo dziś po pracy będę testować
...Aniu, w końcu więcej fotek, śliczne róże, wszystkie bez wyjątku, piękne ostróżki, cudowne połączenie tawuły z czymś żółtym, kanty na medal, bajka

Irenko - cieszę się bardzo, że się spodobało Jestem strasznie ciekawa tego "specjału" angielskiego, koniecznie powiedz czy to działa. Dzisiaj wyszłam wcześniej na ogród i jakoś udało mi sie przeżyć
Ogród Eli 20:27, 11 cze 2014

Do góry
Elu, piękna ta żółta róża A cięcia aż zazdroszczę (oczywiście pozytywnie ) bo tak idealnie wyszły te kuleczki tawuły.
Ogród Eli 16:33, 11 cze 2014

Do góry
dziś w ruch poszły nożyce elektryczne i prawie wszystko zostało przycięte, została mi tylko duża hakuro

przy tych gigantach najbardziej się nagimnastykowałam ...na chwiejnym krześle

tawuły

i widoczek ogólny

mak ze spuszczonymi pąkami

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 11:34, 11 cze 2014

Do góry

Natomiast powiem Wam, że moje ogrodniczkowanie na "wielką skalę" w tym roku juz się chyba skończyło bo to grozi śmiercią przez "zagryzienie".... Komarów jest masa, pomimo użycia repelentów latało koło mnie chyba kilkadziesiąt (znaczy siem tak to widziałam). W dodatku po raz pierwszy złapałam w ogrodzie kleszcza. Prawdę mówiąc w ogóle po raz pierwszy go miałam.... Wielka komarowa masakra się zaczęła... U Was też???

O...jak się cieszę, że żadnych szkód!!!
a z komarami u mnie tak samo, jestem cała pogryziona, drapię się na okrągło, opryski nic nie dają, więc po raz pierwszy odpalimy środek z Anglii, nim pryska się ubranie, na zewnątrz, zostawia na 2 godziny i to się utrzymuje miesiąc lub do 6 prań, komar nawet się nie zbliży, wszystkie inne paskudy też, powiem, jak się sprawdza, bo dziś po pracy będę testować
...Aniu, w końcu więcej fotek, śliczne róże, wszystkie bez wyjątku, piękne ostróżki, cudowne połączenie tawuły z czymś żółtym, kanty na medal, bajka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies