Ta lawenda z marketu zabrała mi wszystkie motyle z ogrodu do sąsiadki Jest ogromna , a motyle w jakiejś ekstazie.
W życiu tylu na raz nie widziałam nawet na budlei.....ze trzy setki ich tam było i tak codziennie , jak w Kamerunie dosłownie, a jak się wzbijają do lotu spłoszone to cała chmura się robi
Jak podchodziłam do zdjęcia to zamykały skrzydełka i doopa blada nie widać ich....kiepski fotograf i kiepskie foty
teraz wygląda tak. To będzie mały stoliczek. Trzeba jeszcze zafugować i dorobić nogi. A z drugich drzwiczek na razie nie powiem co będzie
a to moje wczorajsze zakupy u babci na rynku. Odętka i taka śliczna chryzantemka.
ma taki delikatny, różowy nalot.
a z Lidla prezytargałam taką tycią różyczkę. Nie oparłam się . Ciekawe czy przezimuje, ale raczej się nie łudzę .
Jednak nie poleżałam. Przypomniałam sobie, że mam drzwiczki od starych mebli z kuchni rodziców i pokombinowałam z nimi.
najpierw pomalowałam. Potem potłuczone płytki, klej i...
w trakcie
A tymczasem pokażę późno popołudniowe fotki z tarasu...
Przy okazji nie wiem co zrobić z tą donicą drewnianą, miałam tam bonsai z jałowca ale padł po zimie to tymczasowo wsadziłam lawendę, przekwitła więc ją obcięłam, ale tak mizernie to wygląda... nie wiem co tam zasadzić, jakiegoś iglaka?? bukszpan?? sama nie wiem...
Kupiłam sobie śliczną różę okrywową... bez nazwy ale kolor ma śliczny i drobniutkie kuliste kwiaty. w doniczce są trzy sadzonki więc rozdzielę je na tej rabacie, będzie pasować??
Dzisiaj pokażę tylko od strony ogródka bo w niedzielę głupio mi wyjść z aparatem na ulicę bo chodzi o ten egzemplarz z przedogródka ( kousa, bez oznaczenia przy kupnie,najbardziej podobny do Satomi), po przekwitnięciu zaczął rosnąć jak szalony ( ku mojej uciesze )
Od prawej ( zmierzony miarką !) Eurostar( na tle jarzębiny, pokrój kolumnowy ale to efekt mojego cięcia))420 cm, kolejny ten biały Samaritan ( mam dwa na fotce 175 cm, drugi w innej części ogrodu 150 cm)i na brzegu fotki ten 5 metrowy ( żółtawy z daleka). Kolejna fotka już bezpośrednio skierowana na niego, za płotem, (pokrój odwróconego trójkąta)