Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

OlgaKol 14:37, 24 lip 2016

Część Asiu,
Fajna działeczka
Początki zawsze są trudne - z pomocą ogrodowiska, napewno stworzysz piekne rabaty - ważne, że już masz dla nich tło

Co tak tniesz na raty? - nie bój się - tuje regenerują sie dosyć szybko.

Pamietaj, że cięcie tuj można robić do końca lipca, później jest ryzyko, że młode odrosty mogą przemarznąć - gdyby zima była mroźna.

Pozdrawiam
asiak 20:32, 24 lip 2016

Makusia napisał(a)
Co do host, to ja je uwielbiam. Odmian Ci nie polecę, bo kocham hosty wszelkiej maści. Fakt, że słońca nie lubią i lubią wilgoć. Są też lubiane- przez ślimaki

O siet... te ślimony wszystko mi zeżrą
asiak 20:33, 24 lip 2016

OlgaKol napisał(a)
Część Asiu,
Fajna działeczka
Początki zawsze są trudne - z pomocą ogrodowiska, napewno stworzysz piekne rabaty - ważne, że już masz dla nich tło

Co tak tniesz na raty? - nie bój się - tuje regenerują sie dosyć szybko.

Pamietaj, że cięcie tuj można robić do końca lipca, później jest ryzyko, że młode odrosty mogą przemarznąć - gdyby zima była mroźna.

Pozdrawiam

Ola tnę na raty, bo sił i czasu zabrakło
Dzisiaj skończyłam tą tuję, ale nie mam zdjęcia, jutro zrobię i pokaże, co mi wyszło hehehe...
Szafran 21:24, 24 lip 2016

"Moja pierwsza róża
"

Witam. Przyszłam z rewizytą
Milutko tu u Ciebie Asiu. Piękna róża. Widzę, że dużo pracy czeka Cię na działeczce. Grunt to dobry plan. Pozdrawiam
asiak 22:07, 24 lip 2016

Witam Cię na mojej działeczce
Pracy rzeczywiście czeka mnie dużo, ale mam zapał, chęci i już nie mogę się doczekać, żeby stworzyć coś fajnego
Johanka77 22:30, 24 lip 2016

Wpadam z rewizytą
Barzo fajna działeeczka! I ta ścieżynka - podoba mi sie

Fajnie, że coś tam już miałaś, nie taka pustynia, ja ku mnie...
Zana 06:41, 25 lip 2016

Asiu co do ślimaków żrących hosty: spróbuj posadzić odmiany o grubych, sztywnych liściach, jest duża szansa, że takich ślimory nie ruszą. Hosty bardzo lubią cień, ale też wilgoć. Ja też kiedyś nie lubiłam host, a teraz je uwielbiam.
AsiaK_Z 08:05, 25 lip 2016

Muszę pstryknąć hostę u mojej teściowej na ogrodzie, którą ślimaki omijają szerokim łukiem. Jako jedyna jest nietkniętka przez nie. Może to ta odmiana o której Anula mówisz
Toszka 12:34, 25 lip 2016

Wokół host wystarczy posypywać ziemię maczką bazaltową. Tylko tyle, że trzeba to systematycznie robić, bo mączka się rozmywa po jakimś czasie.
asiak 13:13, 25 lip 2016

Właśnie zamówiłam mączkę
Kupiłam hosty, z wsadzeniem poczekam, aż dostanę mąkę to od razu obsypię, co by mi ślimaki ich nie zżarły