Boże, Olga to zestawienie jest cudne. Kolor tego krwawnika jest w jednym z odcieni na róży a kocimiętka bardzo piękna. Ja mam tę Walker's Low ale strasznie mi się pokłada i rośnie bardzo silnie, wręcz zagłusza róże. Chyba trzeba ją co roku na wiosnę łopatą pomniejszyć.
Golden Celebration moją ukochaną różę chcesz wywalić? No jak możesz, bo przestanę Cię lubić Pat to rozumiem, też mam jej dość ale Golden u mnie jest wielbiona mimo że zwiesza łebki. A tę Lady to mam sama ochotę kupić i posadzić w miejsce Pat, tak cudnie u Ciebie wygląda.Tylko szkoda wyrzucać Pat, tak długo jej szukałam.
Przycięte, wyplewione i nawiezione. Część krzaczków wyrwana. Rosły za gęsto i miałam z nimi bardzo dużo kłopotów w tym roku: owoce gniły mi na krzakach i chorowały. Teraz mają więcej przewiewu...
Kocimiętka rozpoczyna powtórne kwitnienie (po przycięciu) Dlaczego kochamy jeżówki?
Okołotarasowo wciąż przyrasta. Rosa rugosa wchodzi w etap powtórnego kwitnienia. bardzo ładnie przyrasta.
Wierzba Iwa i rudbekie w berberysach. W tle miskant chiński. Niedługo do tego zestawu dojdą jego kwiatostany. Ten zestaw to też tzw. samograj. Nie wymaga żadnej ingerencji ogrodnika podczas sezonu.