Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

wrobelki 10:54, 21 lip 2016

Witam się u Ciebie Urszulo podglądam już od jakiegoś czasu cichaczem Twój ogród bardzo mi się u ciebie podoba Widzę że planujesz posadzić kulki jadę w Twoje okolice w przyszłym tygodniu na zakupy możesz może polecić jakieś fajne miejsce na zakup kulek bukszpanowych? Ja dużo roślin już z Bielska a właściwie z Goczałkowic przywiozłam ale nie ze szkółki "K" tylko innej mniejszej i jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam będę zaglądać ale już jawnie
Bardzo fajną nowa rabatę planujesz
gierczusia 11:04, 21 lip 2016

Ulka jaki Ty piękny plan zrobiłas....łał....coś tam na pewno wymyślisz na ten brakujacy obszar...wierzę w Ciebie myslałam , że zdjęcia robali zrobiłaś, ale nie natrafiłam..za to odpisałam Ci wyczerpujaco u siebie..odpoczywasz ??
Urszulla 12:41, 21 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Witam się u Ciebie Urszulo podglądam już od jakiegoś czasu cichaczem Twój ogród bardzo mi się u ciebie podoba Widzę że planujesz posadzić kulki jadę w Twoje okolice w przyszłym tygodniu na zakupy możesz może polecić jakieś fajne miejsce na zakup kulek bukszpanowych? Ja dużo roślin już z Bielska a właściwie z Goczałkowic przywiozłam ale nie ze szkółki "K" tylko innej mniejszej i jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam będę zaglądać ale już jawnie
Bardzo fajną nowa rabatę planujesz

Na PW podałam Ci wszystkie sprawdzone miejsca zakupów, natomiast bukszpany będę kupować dopiero na wiosnę. Jeżdżę do Pisarzowic ale tam gdzie mają szkółkę iglastych tui- drogowskaz na Agromix od głównej drogi. Ale nie wiem co teraz mają. Jeśli chodzi o bukszpany to najlepsze w dużej ilości pod Wrocławiem

Wyjątkowo teraz szaleję w ogrodzie. Potem będzie znów stagnacjaDopóki się coś u mnie dzieje zapraszam na wątek częściej.

A to mój przechowalnik w większej części trzmielina od jesieni z patyczków wyhodowana ma gigantyczne korzenie- mogłabym ją sprzedawać jak w szkółkach po 4zł ale niestety jest mi potrzebna.

Urszulla 12:48, 21 lip 2016

gierczusia napisał(a)
Ulka jaki Ty piękny plan zrobiłas....łał....coś tam na pewno wymyślisz na ten brakujacy obszar...wierzę w Ciebie myslałam , że zdjęcia robali zrobiłaś, ale nie natrafiłam..za to odpisałam Ci wyczerpujaco u siebie..odpoczywasz ??

Ty nie chwal, tylko pomóż mi w tej koncepcji bo się motam od rana. Więc trzmielinę wysadziłam do donic żeby sobie tam pomieszkała zanim zacznę sadzić jak przystało na ogrodnika zdjęć tym potworom nie robiłam

odpoczywam twórczo tyrając w ogrodzie
Milka 13:10, 21 lip 2016

Udało się z trzmieliną ona nie dośc, że ładna , to i fajnie się rozmnaża. Chyba znowu kilka muszę sobie rozmnożyć
Milka 13:12, 21 lip 2016

Urszulla napisał(a)
Na najbliższe dni mam nowe wyzwanie dopracować część pod jabłonką. ma być rozchodnik, szafirki wiosną, trzmielina biało-ziel i mi czegoś pośredniego jeszcze brakuje -między płaską trzmieliną a rozchodnikiem jest zbyt duży przedział wysokości. I coś co suszę przetrzyma.

To miejsce o którym mówię. Ogarnęłam większość. Jeszcze zostały mi do wyciągnięcia szafirki. I trzmielina również, ponieważ muszę zmienić układ roślin. Chcę takimi pasami półkolistymi obsadzić. Będę dziś latać z metrem krawieckim po rabacie i myśleć

ALe wenę dostałaś ja juz mniej więcej wiem czego chcę i jakoś wg planu idę, oby nie zboczyć
u ciebie z różami fajna rabata, ta tez tak się zapowiada
Urszulla 16:42, 21 lip 2016

Milka napisał(a)
Udało się z trzmieliną ona nie dośc, że ładna , to i fajnie się rozmnaża. Chyba znowu kilka muszę sobie rozmnożyć

To zaraźliwa choroba Ania rzeszowska mnie w zeszłym roku straszyła że to potwór w ziemi obawiam się żeby nie była u mnie zbyt ekspansywna. Będzie musiała być ryzach od ...do i koniec
Urszulla 16:47, 21 lip 2016

Milka napisał(a)

ALe wenę dostałaś ja juz mniej więcej wiem czego chcę i jakoś wg planu idę, oby nie zboczyć
u ciebie z różami fajna rabata, ta tez tak się zapowiada

Muszę się jeszcze z moim planem przespać
Od planu łatwo zboczyćha,ha

dzisiaj sesję miała Artemis (niestety z braku dobrego sprzęt zdjęcia przez mgłę)

Urszulla 18:02, 21 lip 2016

Przyleciały też do mnie dzisiaj dwa miłe stworzenia i zachciały zostać na stałe

wrobelki 19:18, 21 lip 2016

Dziękuję Ci bardzo za wiadomość Bardzo pzrydatne informacje