Sliczna Lariska, co Ty od niej chcesz, kwiatki normalne jak u mnie ona jeszcze wybuja, ani się obejrzysz a u goi jak masz kwiatki to będziesz miała i owocki, jedz 7 dziennie dla zdrowotności, moja została w rajskim, ona lubi rosnąć na skarpie, jej łodygi się przewieszają a warzywka super
Piękne!
Powiedz proszę jaki to miskant? Bo chyba właśnie znalazłam rozwiązanie zagadki jakie miskanty mi sprzedano rok temu pod nazwą Gracillimus
Jak powiesz, że to Gracek to padnę Obstawiam Silberspinne
Się uśmiałam z tego
A metamorfozy robią wrażenie! Właśnie ostatnio się zastanawiałam czy Twój klon odessanum urósł od zeszłego roku Bo mój stoi w miejscu, a wszędzie czytam, że one (jesionolistne) rosną bardzo szybko...
Mam tez wysiana ożankę z nasion które mi przysłała Pani Przyroda i część sadzonek jest już zakontraktowana przez ogrodowiczan - niesie się ciekawe i ładne
a skoro mowa o sicie - to ja sporadycznie przesiewam kompost ale czasem to jest potrzebne zwłaszcza jak potrzebuję do donic a tego całkiem sporo idzie
mam takie urządzenie do siania
i gotowe - za suche mam - i z tym muszę cos zroboć czyli podlewać też
Witaj Ewo
Wieści o ogrodzie pewnie miałaś od Gosi Z wizytówką muszę się poprawić, już coś mam przygotowane ale ten ciągły brak czasu.
Jeśli Ci się podoba to zapraszam
a wiesz że to akurat nie był domek ogrodnika bo w tym ogrodzie to chyba było domisko ogrodnika , tam w środku leżały kije do gry.
dla nas domki by fajne były
Jasia ja mam wreszcie dalie i to takie zwykłe kupione choć gdzie no ale posadzone dobrze czyli na słonku w "polu" nic ich nie gniecie i dotyka mają luz