Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 22:33, 14 lip 2016

Minerva widzę ładnie nawet po deszczu się trzyma. Tak czy to tylko złudzenie?
inka74 22:41, 14 lip 2016

Aniu, zdzwonimy się. Muszę na żywo Minervę obwąchać, dziś z 6 wybranych róż okazało się, że w rosarium są 3. To już nie czas na zakup róż. Ale jak się ktoś ocknie w połowie lata, że chce więcej... i ma miejsce nagle
Zana 22:46, 14 lip 2016

Aniu trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Jestem tam tylko w weekendy, nie wiem kiedy kwiaty się rozwinęły i jak długo się trzymają. To tegoroczne krzaczki, więc tych kwiatów niewiele. Musisz zapytać kogoś kto ma dłużej tę różę i częściej ma okazję ją obserwować.
LyraBea 22:46, 14 lip 2016

Zana napisał(a)
Czosnki i kocimiętka syberyjska to właściwie główni aktualnie bohaterowie tego miejsca (bo rabatą to trochę trudno je nazwać):

I te same czosnki robione o innej porze dnia "pod słońce":

Cześć Anulko. Zaglądałam, ale nie chciałam Ci robić tłoku Przy czosnkach po prostu nie wytrzymałam. Uparłam się na nie i na pewno będę chciała jesienią je posadzić. W wysyłkowych przedsprzedaż jest prowadzona. Zastanawiam się czy nie polecieć i już nie kupić. Ale chyba przesadzam. Chyba za wcześnie. Może będę miała problem z przetrzymaniem do jesieni. A powiedz mi, jak one wyglądają po przekwitnięciu?
Zana 22:47, 14 lip 2016

Iwonka ok. Zdzwonimy się. Nie mogę zagwarantować, że Minerva będzie miała kwiaty. Te były ostatnie i nowych pączków na razie nie widziałam. Ale za to Lavender Ice może kwitnąć. Tych mam osiem sztuk i kilka nieźle na nowo pączkowało
Zana 22:50, 14 lip 2016

Bea spokojnie się wstrzymaj z zakupem. Na pewno będą w sierpniu, wrześniu w sprzedaży w sklepach ogrodniczych, w marketach itp. Nie wiem Kochana jak one wyglądają po przekwitnięciu, bo mam je pierwszy raz. Ale nie omieszkam cyknąć fotki.
Karol99 22:58, 14 lip 2016

Foteczki obejrzałem i kibicuję w realizacji nowych planów. Mam nadzieje, że będą dokumentowane.
Zana 23:02, 14 lip 2016

Karol z góry dziękuję za kibicowanie. Oczywiście, że będzie dokumentacja, ale to już będzie przyszły rok. Teraz muszę posadzić moje balkonowe centrum ogrodnicze, potem urlop i tak oto będzie koniec lata. A jesienią szykowanie miejsca na nowe rabaty. Zobaczymy czy się uda.
Sylvana 00:39, 15 lip 2016

Zana napisał(a)

A zdradzisz co to za mały żółty krzaczek - czyżby bez?

Magia bije z Twoich zdjęć
MirellaB 01:55, 15 lip 2016

Kocimiętka moja kupiona w Castoramie wygląda jak pokrzywa i cały czas leży, a druga kupiona teraz ma fajny stojący pokrój