Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Moje storczyki 15:25, 02 cze 2012

Do góry
Sebek, mam pytanie

Otóż jeden z moich storczyków ( a właściwie mojej mamy) przy pędach puścił korzenie. No i pytnie w związku z tym - robiłeś już kiedyś sadzonki? Jeden z pędów kwitnie, drugi jeszcze nie, korzenie tylko coraz dłuższe i liczniejsze Chciałabym je jakoś oddzielić i osobno posadzić, zabrać do siebie, ale nie wiem kiedy i jak, żeby ich nie uszkodzić.. Jakieś rady?

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 11:56, 02 cze 2012

Do góry
Dobrze, że Sebek miał się z kim zabrać, bo miałam wyrzuty sumienia.
Pozdrawiam niestety znad kompa.
I spokojnie czekam na zdjęcia.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:42, 02 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wątku z tego ogrodu nie ma - i nie wiem czy będzie.

Szkoda

Ten ogród jest nagrywany do Mai w ogrodzie, przecież nie mogę zrobić falstartu, obejrzycie go w programie.

Już się nie mogę doczekać
Kłopoty - problemy z trawnikiem 00:04, 02 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ktoś mi kiedyś napisał, że jeśli jest ładny trawnik to on sam "wygłuszy" ten perz - u mnie tak się stało.

Perz tak - wygłuszy, ale to nie jest perz. Tej trawy co na zdjęciu nie da się wyeliminować niczym.
Nasadzenia przed domem 23:57, 01 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Mam nadzieję, że się powiedzie...

Miłorząb odbił w miejscu szczepienia, kikutek zdemontowałam, bo nie widziałam jednak szansy na powodzenie szczepienia. Mam nadzieję, że się odbuduje.
Stratę mam chyba w cisie na pniu, wygląda jak u Anny art, lekko zbrązowiał i ciągle brak przyrostów, chociaż pączki te usśpione ostatnio jeszcze w środku były zielone. Na razie sobie siedzi, podlewam i czekam na bieg wydarzeń.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:46, 01 cze 2012

Do góry
stychaz napisał(a)

Wątku z tego ogrodu nie ma - i nie wiem czy będzie.

Szkoda

Ten ogród jest nagrywany do Mai w ogrodzie, przecież nie mogę zrobić falstartu, obejrzycie go w programie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:10, 01 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

O Danusi ma już gości, jak Sebek się zmienił przez ten rok!

Nie mogę się doczekać ogrodu na ścianie i strasznie wpadła mi w oko ta białą tojeść z Anglii.
Danuś potrzebna Ci pomoc w przygotowaniach?

O - dziękuję - jutro mnie zobaczysz na żywo to się przypaczysz czy aż tak
I Danusiua nie ma gości "już" tylko miała - zdjęcia są ze środy 23 maja

aś się tak wyczesałeś jak normalnie dobrze wystrzyżony stożek . Podoba mi siem to, to się jutro będę przypatrywać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:33, 01 cze 2012

Do góry
Sebek avatarek nowy bardzo ładny ogród jak zwykle podziwiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:11, 01 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Się piszę na wykończeniówkę wnętrz - jak dobrze pójdzie od wrzesnia wracam do szkoły i mam nadzieję być dekoratorem

i mebelki mogę wyszperać/zrobić/odnowić

A projekty domów może robić Anula_WN, bo robi to na codzień

No to dziewczyny już mamy spółke a ogrody to Danusia projektuje !!!! I Sebek (ale przypilnuję aby studia skończył!!!!)
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:02, 01 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

No tak...czytamy ze zrozumieniem...a rukola to jakieś chyba warzywo Przynam sie że chyba nie jadłam świadomie tego ..... Tak to jest jak na szybko sie wpada i che by ćwszędzie...a nie jest się nigdzie..

chyba nie jadłam świadomie tego ... no i sobie przypomniałam ... ... lata temu ciągle słyszłam o potrawie zwanej tajemniczo "ozorkami" ... pojęcia nie miałam co to może być ... wstydziłam się jak diabli, że nie wiem co to jest a wszyscy ciągle po jakiś uroczystościach "ozorki były i ozorki były" ... w końcu zebrałam nie wytrzymałam i obnażyłam swą niewiedzę pytając dziewczyny w pracy (po imprezie były i znowu jadły) ... no a one jakże wyjaśniająco "że ozorki to ozorki" ... więc drążę i zapytowywuje konkretnie z czego to jest ... i tu mnie zmiażdżyło "z języka ... " ... w miejsce kropek chyba krowę należy wstawić nie pamiętam ... pamiętam za to, że w tamtym dniu zrozumiałam i byłam pewna, że ja to tych ozorków nie będę jadła nigdy ... nawet jakby były najwyższym wymiarem szczęścia w gębie ... o nie ...

minęło trochę czasu ... byłam na weselu przyjaciółki ... byłam głodna bo od rana ją pilotowałam kosmetycznie ... aranżacyjnie ją i salę weselną w końcu siebie więc nic nie jadłam ... jak wszyscy uderzyli na parkiet ja złapałam talerz (nie ... nie talerzyk ) ... nałożyłam sobie tyle ile się na nim zmieściło i w spokoju konsumowałam ... w spokoju dopóki wtedy jeszcze nie małż nie wymyślił sobie, że on ze mną zatańczy ... odmówiłam bo jem ... usiadł i czeka - no cierpliwy to on był zawsze - w końcu talerz był pusty ... jeszcze nie małż grzecznościowo pyta czy może coś jeszcze zjem ... a ja na to:

"chętnie ... tylko nie ozorki bo one z jęzorów czegoś są " ...

jeszcze nie małż zbladł ... zczerwieniał ... i wstając i wolno się cofając rzekł:

"Izuniu ale ty zjadłaś pół talerza ozorków" ...

Kocham te Twoje opowieści
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 19:49, 01 cze 2012

Do góry
malwes napisał(a)
Hmmm....a u nas gardzioła chore, ale może i my choć na 5 min, mogę jakiś chodniczek posprzątać, albo co....adres też znam. O której startujecie? Jeśli byśmy się czuli dobrze, to przygarniecie nas na chwilkę?

Od 10 zaczyna się melanż
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:47, 01 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
I nie siedź dzisiaj długo na Ogrodowisku, bo jutro nie wstaniesz i nie zdążymy do stolicy na czas, a długa droga przed nami

Damy radę - ja od kilku dni o połowę czas snu zmniejszyłem - mam nadzieję, że odrobię w przyszłym tygodniu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:45, 01 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A tak na serio to kiedyś taki business jak to mówią managerowie załoźę i będę wykonywać realizacje domów i ogrodów Tylko ktoś to musi jeszcze projektować, szukam osoby do spółki za 10 lat.....

Zgłaszam się
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:31, 01 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)
Sebek no nie wierzę - aparatu nie wziąłeś na taką wycieczkę? !!!!

Miałem dwa Danusi - i w moim karty dwie karty nie pasują, a trzeciej nie czyta - może za pełna?

Ale jutro biorę swój - za chwilę wstawię u siebie "kilka" zdjęć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:35, 01 cze 2012

Do góry
Sebek no nie wierzę - aparatu nie wziąłeś na taką wycieczkę? !!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:01, 01 cze 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Sebek pierwsza 4 a tak to same 5?
Surfinia pełna, filetowa pachnie chyba najmocniej, jak tylko na schody wychodzę czuję ją z daleka, sprawdź

Z tymi 5 to niezłego suchara walnęłaś Ja raczej na 3 lecę - chociaż nauczycielkę i biologię bardzo lubię - ale zapamiętać to wszystko to kosmos

OK - idę się zaciągać Surfnią - żeby nie było bajo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:59, 01 cze 2012

Do góry
malwes napisał(a)
Sebastian, ogród wygląda pięknie, nie ma w nim śladów zapuszczenia. Nie da się przecież mieć go zawsze w stanie idealnym - no chyba, że na emeryturze, w świetnym stanie zdrowia i z wnukami ogrodomaniakami (ale to wszystko jeszcze nie teraz )

Jak kartkówka z matmy?

Kartkówki nie było - odetchnąłem z ulgą - ogólnie bardzo udany dzień

Do ogrodu idę za chwilę - tylko ogrodowisko jest jak magnez
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:57, 01 cze 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
O Danusi ma już gości, jak Sebek się zmienił przez ten rok!

Nie mogę się doczekać ogrodu na ścianie i strasznie wpadła mi w oko ta białą tojeść z Anglii.
Danuś potrzebna Ci pomoc w przygotowaniach?

O - dziękuję - jutro mnie zobaczysz na żywo to się przypaczysz czy aż tak
I Danusiua nie ma gości "już" tylko miała - zdjęcia są ze środy 23 maja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:57, 01 cze 2012

Do góry
Sebek pierwsza 4 a tak to same 5?
Surfinia pełna, filetowa pachnie chyba najmocniej, jak tylko na schody wychodzę czuję ją z daleka, sprawdź
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:50, 01 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)
Sebek powrzucaj kolejne zdjęcia z Anglii, bo Danusia dzisiaj nie ma czasu. Pliiiiiiiii.......s

Nie wiem czy się jakieś nadają z mojego telefonu- ale poszukam coś...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies