Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Chelsea Flower Show 2012 22:43, 29 maj 2012

Do góry
Tutaj też pierwsza relacja

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1027-pszczelarnia?page=181
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:17, 29 maj 2012

Do góry
Iza - ja tak jak Ewa przychodzę nie pooglądać kwiatki, ale poczytać te genialne wypowiedzi
Kosiarka 21:32, 29 maj 2012

Do góry
dorotka_z napisał(a)
Witam,

to mój pierwszy post na forum, więc przede wszystkim chciałabym się przywitać i podkreślić, jak bardzo podoba mi się to miejsce i Wasze ogrody!

Ja mam na razie działkę przeznaczoną pod budowę domu, wiec zanim mój ogród powstanie wiele wody jeszcze w Waszych źródełkach upłynie...

Ale już mam pierwsze pytanie dotyczące koszenia. Mamy na działce wielkie trawy, jakieś krzaki i różne takie. Myślę, że na początek trzeba to bedzie jakoś obkosić aby można było przekopać ziemie i posiać zielony nawóz. Pytanie tylko czym takie chaszcze skosić?
Myślimy o zakupie kosy spalinowej. Czy ktoś z Państwa uzywa i mógłby polecić jakiś model/firmę? Za wszelkie rady na co zwrócić uwage przy zakupie będę wdzięczna.

Pozdrawiam,
Dorota

Kosę spalinową mam stihla i służy już kilka dobrych lat. Jednak kobieta nie wiem czy ją odpali, bo trzeba dość trochę siły do tego. Mogę ją śmiało polecić. Jeśli chcesz posiać zielony nawóz to jeśli masz duży ogród to kup glebogryzarkę i wtedy jak się przekopie to będzie można go zasiać.

Przeczytaj też ten artykuł
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/304-jak-wybrac-kosiarke
Kosiarka 21:30, 29 maj 2012

Do góry
moni napisał(a)
a ja chciałabym kupić kosiarkę typu " żuczek" taka mała co sama kosi wiecie o co chodzi?.

Tak wiem, jeśli masz kilkanaście tysięcy to kup sobie, czemu nie
Rododendronowy ogród. 21:26, 29 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przepięknie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 29 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj obsadziłam donice, ale nie jestem zadowolona pisałam że nie mam pomysłu co wsadzić...
przy wejściu

na wykuszu

Eeeee - no cudnie jest
Mój mały raj na ziemi :) 21:20, 29 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
jeszcze tylko przez chwilę pocieszą me oczy, już przekwitają....

Cuuuudne zdjęcia - ale na żywo piękniejsze te rh
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 29 maj 2012

Do góry
Boćku - zaległości szkolne to odrobię jak oceny wystawią - czyli za około 3 tygodnie - wtedy już nic nie będę musiał robić A tak na serio - to mam plan jak to rozłożyć w czasie - czyli jeden ogród i wspomnienia razem ze zdjęciami, które będzie musiała Danusia zgrać u Siebie, bo u mnie nie zadziałają
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 21:16, 29 maj 2012

Do góry
Ja już naliczyłem chyba 45 osób - te z zeszłego roku liczyłem w składzie jakim przybyły - czyli z M czy dziećmi - także będzie ostroooo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:06, 29 maj 2012

Do góry
Oj nie - nie wyrobiłbym się
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:42, 29 maj 2012

Do góry
Sebek, do Norfolk też jedziesz?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:40, 29 maj 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Może to nie zdjęcia z Chelsea, ale aktualne Cieszę się, bo zamówiony przeze mnie bukiet na sobotę jest śliczny

Piękny....śliczny kolor. Delikatny.
Sebastian - coś dla siebie przywiozłeś z Chelsea?

Przywiozłem karłowatego kosmosa, sadzonki pelargonii ukradzione Lady Morton oraz 4 breloczki i flagi angielskie - już rozdane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:19, 29 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

o WOW ! Ja też tam chcę! Jak to się zapisuje na taki wyjazd? Jakieś bilety, noclegi, gdzie, kiedy? Może za rok się uda !

Też chcę wiedzieć.Sebastianie! Opowiadaj co i jak! Prosimy!

Prywatnie - nie opłaca się - trzeba załatwiać przez biuro - ale Danusia chyba coś kombinowała ...

Zimą w przyszłym roku będziemy kombinować z wyjazdem Ogrodowiska, a tymczasem mamy przed sobą kolejny wyjazd w lipcu na te kilkanaście ogrodów i kolejni Ogrodowiskomaniacy zachłysną się pięknem ogrodów angielskich hrabstwa Norfolk
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:49, 29 maj 2012

Do góry
Sebek cudne zdjęcia, wow chłopaku toś Ty w niebie był
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:11, 29 maj 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Oj widać, że Wam fajnie tam było

a najlepsze jest to, że popaczcie jak Danusia nas rozstawiła - wcześniej nie wiedziałem o co chodzi, że Ewa na prawo, a ja na lewo - a to pod kolor czosnków!!! Ewa stwierdziła, że Danusia nawet z ludzi kompozycje umie robić

Piękna ta kompozycja! Danusia ma podejście i do kwiatów i do ludzi Mówiłam już: Czarodziejka!

to zdjęcie jest cudne!!! kolorystyka fantastyczna, nawet Danusi okulary złapały odpowiedni kolor od słoneczka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:50, 29 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Może to nie zdjęcia z Chelsea, ale aktualne Cieszę się, bo zamówiony przeze mnie bukiet na sobotę jest śliczny

Piękny....śliczny kolor. Delikatny.
Sebastian - coś dla siebie przywiozłeś z Chelsea?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:34, 29 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Oj widać, że Wam fajnie tam było

a najlepsze jest to, że popaczcie jak Danusia nas rozstawiła - wcześniej nie wiedziałem o co chodzi, że Ewa na prawo, a ja na lewo - a to pod kolor czosnków!!! Ewa stwierdziła, że Danusia nawet z ludzi kompozycje umie robić

Piękna ta kompozycja! Danusia ma podejście i do kwiatów i do ludzi Mówiłam już: Czarodziejka!
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:28, 29 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A tak przy okazji, czy ktos widział na Ogrodowisku ogród bez trawy?

Teraz robię ogród bez trawy.

Który jest przepiękny

Uwierzcie - byłem, widziałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:27, 29 maj 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:21, 29 maj 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

o WOW ! Ja też tam chcę! Jak to się zapisuje na taki wyjazd? Jakieś bilety, noclegi, gdzie, kiedy? Może za rok się uda !

Też chcę wiedzieć.Sebastianie! Opowiadaj co i jak! Prosimy!

Prywatnie - nie opłaca się - trzeba załatwiać przez biuro - ale Danusia chyba coś kombinowała ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies